Η νέα Mercedes-Benz E200 με τον 2λιτρο τούρμπο κινητήρα των 184 ίππων εντυπωσιάζει μεταξύ άλλον με τον εξοπλισμό της.

Η E 200 μπορεί να σε ταξιδεύει ατσαλάκωτο σε κάθε προορισμό, προσφέροντας υψηλή ποιότητα κύλισης.

H νέα E-Class είναι ιδιαίτερα αεροδυναμική, με το σχετικό συντελεστή να είναι στο 0,23, που είναι τιμή-ρεκόρ για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Δοκιμή: Mercedes E 200

(20/1/2017)

Με υψηλή ποιότητα κύλισης και κατασκευής, σύγχρονη αισθητική και άπλετη πολυτέλεια, η βενζινοκίνητη έκδοση της νέας Mercedes E-Class συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στα πολυτελή μεγάλα μοντέλα.

What is new
2λίτρη turbo με 184 άλογα
Καίει 8,5 λτ./100 χλμ.
Κοστίζει 59.950 ευρώ

+ Πολυτέλεια και ποιότητα κατασκευής, τεχνολογία, κινητήρας-επιδόσεις, κατανάλωση, ευρυχωρία, άνεση-ποιότητα κύλισης, χαμηλός θόρυβος, οδική συμπεριφορά
- Χωρίς ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα
Η νέα γενιά της E-Class άλλαξε εντελώς ύφος, στην 5η της γενιά, ενσωματώνοντας ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η γερμανική φίρμα αυτή τη στιγμή. Νέα πλατφόρμα, νέοι κινητήρες, νέα συστήματα τεχνολογίας τόσο στην άνεση και την ασφάλεια, όσο και κυρίως στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, είναι ορισμένα από τα καλούδια που πλαισιώνουν το νέο γερμανικό μεγάλο premium μοντέλο. Παρακάτω, δοκιμάζουμε την βενζινοκίνητη έκδοση του μοντέλου, με το 2λιτρο μοτέρ των 184 ίππων. H τιμή της Ε 200 τοποθετείται στα 59.950 ευρώ, με τον στάνταρ εξοπλισμό να αντεπεξέρχεται πλήρως στον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Μεγαλύτερη σε διαστάσεις & πιο δυναμική
Η νέα γενιά της E-Class μεγάλωσε σε διαστάσεις και παράλληλα έγινε πιο δυναμική. Έτσι έχει κερδίσει 43 χλστ. σε σχέση με πριν φθάνοντας πλέον στα 4,923 μ., ενώ παράλληλα έχει ελάχιστα πιο κοντό ύψος και πλάτος (-2 και -3 χλστ. αντίστοιχα). Μακρύτερο κατά 65 χλστ. είναι το μεταξόνιο, με τους τροχούς να φθάνουν πλέον ακόμη πιο κοντά στα άκρα του αμαξώματος, ενώ φαρδύτερα είναι τα μετατρόχια (+20 χλστ. μπροστά και +70 χλστ. πίσω). Σε επίπεδο σχεδίασης, οι ιθύνοντες δημιούργησαν ένα αρκετά όμορφο σύνολο που δανείζεται στοιχεία από τις C-Class & S-Class. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto