3 φωτογραφίες »

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει μια συνολική «επίθεση» στα SUV, με πέντε νέα μοντέλα ως το τέλος της δεκαετίας. Πρώτη θα εμφανιστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2019, η νέα γενιά της GLA (ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα).

Έρχεται νέα Mercedes GLA

15.786 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/3/2017

Μπορεί εμείς να είδαμε μόλις την ανανεωμένη εκδοχή της GLA, αλλά στη Mercedes ήδη δοκιμάζουν τη νέα της γενιά, ώστε να είναι έτοιμη για το 2019. Τι αλλάζει στο μικρό crossover των Γερμανών; Ποια ακόμα SUV ετοιμάζονται ως το 2020;

Mercedes: A class χωρίς προκαταβολή

Μπορεί η ανανεωμένη GLA να παρουσιάστηκε πριν κάποιες εβδομάδες, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η Mercedes-Benz δοκιμάζει ήδη τη νέα της γενιά. Πρόσφατα, μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε ένα «μουλάρι» δοκιμών, κάπου στον Αρκτικό κύκλο.
 
Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει μια συνολική «επίθεση» στα SUV, με πέντε νέα μοντέλα ως το τέλος της δεκαετίας. Πρώτη θα εμφανιστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2019, η νέα γενιά της GLA, η αισθητική της οποίας δεν αναμένεται να διαφέρει δραματικά από αυτή της σημερινής.
 
Κάτω από φαίνονται, όμως, θα είναι τα σημαντικά νέα, καθώς η επόμενη GLA θα στηριχθεί -όπως και η νέα A-Class που αναμένεται το 2018- στη σημαντικά τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας MFA. Η νέα αρχιτεκτονική MFA2, θα δώσει στην επόμενη GLA, μεγαλύτερο πλάτος και μακρύτερο μεταξόνιο και άρα βελτίωση της εσωτερικής ευρυχωρίας.
   
Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η νέα GLA θα «δανειστεί» από τη γκάμα της επόμενης A-Class. Αυτό σημαίνει πως το παρόν θα δώσει ο νέος 2λιτρος turbodiesel, που έκανε ντεμπούτο στη νέα E-Class και από εκεί θα μεταπηδήσει και σε άλλα μοντέλα της Mercedes. Αναμένεται επίσης και το 2λιτρο turbo σύνολο, που θα ξεπεράσει τους 400 ίππους στην εκδοχή της Mercedes-AMG. Η πλατφόρμα MFA2 μπορεί να ανοίξει το δρόμο και για μία υβριδική έκδοση.
 
Στο εσωτερικό, περιμένουμε η Mercedes να εισάγει νέα αρχιτεκτονική καμπίνας, ενώ τα επίπεδα φινιρίσματος και τεχνολογίας λέγεται πως θα είναι αντίστοιχα της E-Class. Ποιοτικότερα υλικά, λοιπόν, και πιο λιτή σχεδίαση, μεγαλύτερες ψηφιακές οθόνες και τη νέα εκδοχή του συστήματος infotainment COMAND, αναμένουμε να δούμε στη νέα GLA. Σίγουρο θεωρείται πως η νέα GLA θα εξοπλίζεται με τη νέα γενιά των συστημάτων ημι-αυτόνομης οδήγησης, με κάποιες εφαρμογές να είναι στάνταρ και άλλες προαιρετικές.
 
Τα υπόλοιπα τέσσερα SUV που θα παρουσιάσει η Mercedes είναι καταρχάς η πολυαναμενόμενη GLB, η οποία μάλιστα θα κάνει την εμφάνισή της λίγο μετά από την GLA. Επιπλέον οι Γερμανοί μας «χρωστάνε» τη νέα GLE, την καινούργια G-Class, αλλά και το SUV της Mercedes-Maybach.

41 διαθέσιμα άρθρα για MERCEDES  GLA