3 φωτογραφίες »

Η Mazda κάνει το CX-5 πιο αποδοτικό

5.933 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2020)

Η Mazda πραγματοποίησε στο CX-5 μία μικρή ενημέρωση και εκτός από ήπιες αλλαγές στο αισθητικό κομμάτι, δίνει πλέον τη δυνατότητα στο μοντέλο να εξοπλιστεί και με το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της η ιαπωνική εταιρεία καθιστά ακόμα πιο αποδοτικό το CX-5 στο οποίο πλέον προσφέρει την επιλογή του κινητήρα βενζίνης Skyactiv-G (165 ίππους) με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, μία δυνατότητα που συνδυάζεται μόνο σε εκδόσεις εξοπλισμένες με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το νέο σύστημα, το οποίο σε χαμηλές ταχύτητες απενεργοποιεί τους δύο κυλίνδρους του μοτέρ για να ελαττώσει την κατανάλωση καυσίμου, όπως υποστηρίζει η Mazda μειώνει κατά 8% τις εκπομπές CO2 (WLTP).
 
Από κει και πέρα οι υπόλοιπες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μια αναθεωρημένη οθόνη στην οποία εδρεύει το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ενώ πιο ισχυρή είναι και η ηχομόνωση στην καμπίνα, βελτιώνοντας έτσι την ακουστική αλλά και την άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 
Τέλος να σημειωθεί πως στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας το CX-5  με τον Skyactiv-G θα προσφέρεται στις εκδόσεις SE-L, Sport και GT Sport και θα είναι διαθέσιμο από την 1η Απριλίου με το κόστος απόκτησης να ξεκινά από τις 27.030 λίρες (περίπου 29.470 ευρώ).    

SPRING SEAT
NISSAN