H νέα Bentley Continental Supersports

H νέα Bentley Continental Supersports

H νέα Bentley Continental Supersports

H νέα Bentley Continental Supersports

H νέα Bentley Continental Supersports

H νέα Bentley Continental Supersports

7.345 Επισκέψεις στο άρθρο (6/1/2017)

Παρουσιάστηκε επίσημα το νέο κορυφαίο μοντέλο της Bentley που είχε ανακοινωθεί προ ολίγων ημερών και είναι το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας.

H Bentley παρουσίασε επίσημα την νέα Continental Supersports για το 2017. Με μια ανακοίνωση που είχε προηγηθεί δύο μέρες πριν, η εταιρεία είχε προϊδεάσει ότι το νέο μοντέλο θα είναι «η πιο ακράια Bentley όλων των εποχών» και πράγματι είναι ακριβώς αυτό.

Κάτω από το καπό του υπερπολυτελούς μοντέλου κρύβεται ένας W12 κινητήρας 6 λίτρων, ο οποίος φέρει δύο turbo και έχει απόδοση 700 ίππων και 1.017 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χιλιόμετρα την ώρα γίνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα, καθιστώντας έτσι την νέα Continental Supersports την γρηγορότερη Bentley παραγωγής όλων των εποχών. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου ανακοινώνεται στα 334 χμ/ώρα.
 
Η Bentley θα διαθέσει και μία κάμπριο έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία είναι μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου αργή στο 0-100 (3,7) και θα έχει τελική ταχύτητα στα 328 χμ/ώρα. Οι επιδόσεις χαρακτηρίζονται μάλλον εντυπωσιακές αν υπολογίσει κανείς το βάρος των μοντέλων, τα οποία ζυγίζουν 2.750 κιλά για την κλειστή έκδοση και 2.899 κιλά για την cabrio…

Ο W12 κινητήρας συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων για την μετάδοση της ισχύος και στους τέσσερις τροχούς. Το σύστημα τετρακίνησης διανέμει την ισχύ σε ποσοστό 40/60 εμπρός/πίσω, το οποίο μεταβάλλεται σε άπειρο βαθμό ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης. Το μοντέλο φέρει επίσης traction control και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος για κατανομή της ροπής στον κατάλληλο τροχό –οι οποίοι τροχοί είναι διαμέτρου 21 ιντσών και εξοπλίζονται με ελαστικά 275/35.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια πρωταγωνιστεί και το μοντέλο έχει τιμόνι και μοχλό ταχυτήτων με alcantara λεπτομέρειες και μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Τιμές δεν έγιναν γνωστές ακόμη, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα εντός του έτους.
 

Toyota
test center