Αυτό είναι το νέο Peugeot 3008, με νέα εμφάνιση και έντονο crossover χαρακτήρα.

Πλησιάζει το Peugeot 3008

50.115 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2016)

Η Peugeot μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των SUV με το νέο 3008, το οποίο διαθέτει νέο ανατρεπτικό design, νέας γενιάς i-Cockpit, υψηλής τεχνολογίας συστήματα ασφάλειας-άνεσης και κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

What is new
- SUV/Crossover αμάξωμα
- Με κινητήρες 1,2 PureTech, 1,6 και 2,0 BlueHDI 
- Τέλος του 2016 στην Ελλάδα 
 
Το νέο Peugeot 3008 μόνο ονομαστικά μοιάζει με τον προκάτοχό του, αφού πλέον μιλάμε για ένα καθαρόαιμο SUV/ Crossover, συγκριτικά με το μέχρι πρότινος υπερυψωμένο MPV αμάξωμά του. Η Peugeot με αυτή την κίνηση σκοπεύει στην αύξηση του μερίδιού της στην ευρωπαϊκή αγορά των crossover, που αυτή τη στιγμή είναι η πιο ανερχόμενη. Η δεύτερη γενιά του 3008 λοιπόν, διαθέτει μια πιο επιθετική εξωτερική εμφάνιση από το προηγούμενο μοντέλο. Λανσάρει νέες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης και διαθέτει την τελευταία τεχνολογία σε θέματα καμπίνας, όπως το i-Cockpit που έχει εξελιχτεί από την Peugeot. Το SUV της Peugeot θα πραγματοποιήσει το εμπορικό του ντεμπούτο στην ελληνική αγορά μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η επίσημη πρεμιέρα του πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι πριν λίγες εβδομάδες. 
 
Εμφάνιση
Το νέο 3008 βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 modular του ομίλου PSA, η οποία λέγεται ότι συνέβαλε στην εξοικονόμηση βάρους έως και κατά 100 κιλά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Έτσι πλέον ζυγίζει 1.325 κιλά η έκδοση βενζίνης και 1.375 κιλά η έκδοση πετρελαίου. Σε ό,τι αφορά στην σχεδίασή του, το γαλλικό μοντέλο αποκτά ένα πιο υπερυψωμένο αμάξωμα, έχοντας 50 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από ό,τι πριν, αν και το συνολικό του ύψος παραμένει αμετάβλητο, ενώ από πλευράς διαστάσεων, το νέο Peugeot 3008 μεγαλώνει, φθάνοντας σε μήκος τα 4.450 χλστ., με μεταξόνιο 2.690 χλστ.
 
Αισθητικά ξεχωρίζουν οι λιγότερες σε εμβαδόν γυάλινες επιφάνειες, οι ράγες οροφής, αλλά και τα πολύ μοντέρνα εμπρόσθια φωτιστικά, που παραπέμπουν σε αυτά του Peugeot 2008. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
moto