«Σπουδαίο comeback» από την Alfa Romeo (+video)

4.995 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2020)

Κάτι καλό «μαγειρεύουν» οι άνθρωποι της Alfa Romeo για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα. Τι μπορεί να σημάνει την «σπουδαίο επιστροφή» των Ιταλών;

Η Alfa Romeo είναι μία από τις μάρκες που έχουν είτε φανατικούς φίλους είτε ορκισμένους εχθρούς, κάτι φυσικό αν συνυπολογίσει κανείς το μεσογειακό... ταμπεραμέντο που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της. Οι καλλίγραμμες σιλουέτες, το premium στιλ, το οδηγοκεντρικό προφίλ και το επιθετικό ντιζάιν των μοντέλων της είναι μερικά από τα στοιχεία που έχουν διαχωρίσει την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κατασκευαστές, αν και τα τελευταία χρόνια έχει ατονίσει η παρουσία της στο παγκόσμιο στερέωμα, κυρίως λόγω της περιορισμένης της γκάμας.

Αυτό έχουν βάλει ως στόχο να αλλάξουν οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας, σύμφωνα και με το πρόσφατο teaser βίντεο που αναρτήθηκε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας προϊδεάζει για το «Momentus Comeback» ή αλλιώς την σπουδαία επιστροφή της Alfa Romeo, για την οποία θα μάθουμε περισσότερα στις 3 Μαρτίου, την ημέρα που θα ανοίξουν δηλαδή οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης για τους δημοσιογράφους.

Διαβάστε ακόμη: #memories: Alfa Romeo 147 GTA | Η αρχή της «hyper-hatch» εποχής

Παρόλο που το βίντεο δεν έχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία πέρα από τον βρυχηθμό του κινητήρα, τα επικρατέστερα σενάρια μιλούν για μια έκδοση υψηλών επιδόσεων της Giulia, που θα επαναφέρει το αρκτικόλεξο GTA (Gran Turismo Alleggerita). Στην περίπτωση που η Giulia GTA παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, βέβαια, θα διαψευστούν τα σενάρια που την θέλουν να λανσάρεται στις 24 Ιουνίου στο Μιλάνο της Ιταλίας. Σε κάθε περίπτωση, θυμίζουμε πως, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισχύς του εν λόγω μοντέλου θα φτάσει περίπου τους 620 ίππους, ενώ η ροπή τα 600 Nm, όντας εξοπλισμένο με τον twin-turbo 2,9 λίτρων V6 κινητήρα. Το μοτέρ θα συνδυαστεί αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων της ZF. Τέλος υποστηρίζεται πως για να τιμήσει τον χαρακτηρισμό «Alleggerita» που σημαίνει ελαφρύς η νέα Giulia θα είναι περίπου 20 κιλά ελαφρύτερη.

Περισσότερα θα μάθουμε την ερχόμενη εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκίνητου της Γενεύης. Μείνετε συντονισμένοι στο autotriti.gr για να μάθετε όλα τα νεότερα από το μεγάλο event της αυτοκίνησης στην Ευρώπη.

Hyundai
NISSAN