Ευχάριστο είναι στο δρόμο το Crossland X παρουσιάζοντας σταθερότητα και άνετο χαρακτήρα μέσω της σφιχτής ρύθμισης της ανάρτησής του.

Ευχάριστο είναι στο δρόμο το Crossland X παρουσιάζοντας σταθερότητα και άνετο χαρακτήρα μέσω της σφιχτής ρύθμισης της ανάρτησής του.

Το ταμπλό του Crossland X είναι ευχάριστο αισθητικά και διακρίνεται για την καλή ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησής του.

Opel Crossland X 1,6 Ecotec D

62.886 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2017)

Η Opel γυρίζει σελίδα και μετά την εξαγορά της από τον όμιλο PSA μας καλωσορίζει στον νέο κόσμο της. Εισιτήριο για αυτόν αποτελεί το ολοκαίνουριο Crossland X. Ας τον εξερευνήσουμε.

What is new
- Το πρώτο Opel στην PSA εποχή
- 1,6 λτ. Diesel με 99 ίππους
- Καίει 5,8 λτ./100 χλμ.
- Τιμή από 19.900 ευρώ

Το Crossland X είναι το πρώτο δείγμα γραφής της συνεργασίας της Opel με τον όμιλο PSA, μετά την εξαγορά της από εκείνη και έρχεται να διευρύνει την οικογένεια των «Χ» μοντέλων στην γκάμα της, αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο και τον αντικαταστάτη του πολυχρηστικού Meriva. Οι διαστάσεις του το φέρνουν λίγο πιο κάτω από το Mokka X αποτελώντας ένα πολυχρηστικό με crossover στοιχεία αυτοκίνητο (αστικό crossover) το οποίο δεν προσφέρεται σε καμία έκδοση με 4κίνηση, αντίθετα με το Mokka X.

Eσωτερικό: Eυχάριστο και ποιοτικό 
Το εσωτερικό του Crossland X έχει την σχεδιαστική ταυτότητα των νέων μοντέλων της Opel τόσο όσον αφορά στην ευχάριστη και high tech εικόνα, όσο και στο υψηλό επίπεδο ποιότητας που εκείνα εμφανίζουν. Το ταμπλό έχει στιβαρή κατασκευή και διαθέτει μαλακό υλικό στο πάνω τμήμα του, ενώ στη μέση βρίσκεται η έγχρωμη οθόνη αφής (7 ή 8 ιντσών ανάλογα με την έκδοση) του συστήματος infotainment IntelliLink του οποίου το «περιβάλον εργασίας» προέρχεται από τα μοντέλα του PSA. Ο κρυφός φωτισμός στις επενδύσεις των θυρών καθώς και στο ταμπλό αναβαθμίζουν τον ευχάριστο χαρακτήρα του εσωτερικού του νέου μικρού Opel, ενώ πολύ υψηλό είναι το επίπεδο του φινιρίσματος και της συναρμολόγησης. Η θέση οδήγησης είναι άνετη και ο οδηγός θα βρει εύκολα την ιδανική θέση μέσω των πολλαπλών ρυθμίσεων καθίσματος και τιμονιού, ενώ η εργονομία απαιτεί κάποια αρχική εξοικείωση μιας και ενσωματώνει στοιχεία τόσο της Opel (σε διακόπτες και χειριστήρια) όσο και των μοντέλων του PSA (στο infotainment κυρίως).

Κινητήρας: 99 ίπποι ρυθμισμένοι προς την οικονομία 
Ο μοναδικός στην γκάμα του Crossland X κινητήρας πετρελαίου προέρχεται από τον όμιλο PSA (όπως και το κιβώτιο) και είναι ο γνωστός 1.600άρης BlueHDi (Εcotec D εδώ) o oποίος αποδίδει 99 ίππους και 254 Nm ροπής. Οι μετρήσεις μας έδειξαν ότι υστερεί σε επιδόσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τις επιταχύνσεις εν κινήσει. Από την άλλη πλευρά, η μέση τιμή της κατανάλωσης είναι στα 5,4 λτ./100 χλμ..

Oδική συμπεριφορά: Πολύ ολοκληρωμένο προφίλ - ικανό για περισσότερα
Στο δρόμο το νέο Crossland X επιδεικνύει πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά τόσο σε αίσθηση όσο και σε συμπεριφορά με την ανάρτησή του και παρά τη σχετικά σφιχτή της ρύθμιση, αμβλύνει με καλό τρόπο τις ανωμαλίες. Ετσι, παρουσιάζεται σταθερό και ευθύβολο και δεν κλονίζεται από ανέμους παρά το ψηλό της κατασκευής του.

+ Εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής, οδική συμπεριφορά, χώροι, πολυχρηστικότητα, τεχνολογία, φρένα, Οpel OnStar
- Eπιδόσεις, αίσθηση επιλογέα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda