3 φωτογραφίες »

H Ford Mustang Shelby GT500.

Τετρακίνητη η επόμενη Ford Mustang;

2.650 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2020)

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να δούμε την επόμενη Mustang να εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου.


Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί πως η Ford Mustang της επόμενης γενιάς θα λάβει το σύστημα τετρακίνησης της φίρμας, με τις πληροφορίες να κάνουν ωστόσο λόγο πως τα υψηλόβαθμα στελέχη της φίρμας δεν έχουν καταλήξει σε κάποια απόφαση.

Σύμφωνα με το FordAuthority, o Jim Owens, επικεφαλής των αυτοκινήτων Mustang στηρίζει αυτό το ενδεχόμενο και η φωνή του ακούγεται στα υψηλά κλιμάκια της Ford. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν: «Όπως ξέρετε, το Challenger έχει τετρακίνηση. Εξετάζουμε κάθε πράγμα που μπορεί να μας βοηθήσει αλλά δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε ακόμα».

Η νέα γενιά Mustang έχει την κωδική ονομασία S650 και θα λανσαριστεί το 2022 ή το 2023 πιθανότατα με κάποιου είδους ηλεκτροκίνητο σύνολο. Εάν η Ford επιλέξει να της προσφέρει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς τότε αυτό θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του pony car, αν εξαιρέσουμε την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E των 1.400 ίππων.

Οι σκληροπυρηνικοί φίλου του μοντέλου δύσκολα θα αποδεχθούν μια τέτοια απόφαση, ωστόσο μια τετρακίνητη Mustang ίσως αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις που σημειώνει. Το σύστημα τετρακίνησης θα προσφέρεται μάλλον προαιρετικά αποκλειστικά στις πιο ισχυρές εκδόσεις Shelby, ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.
 

ELASTIKA 2024
NISSAN