4 φωτογραφίες »

Tο βάρος του αυτοκινήτου έχει εκτοξευτεί στα 3.875 κιλά.

To θωρακισμένο Audi A8 L Security

4.002 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2020)

Εκτός της εξαιρετικής αντιβαλλιστικής προστασίας που διαθέτει, το Audi A8 L Security είναι εξοπλισμένο με πλήθος συστημάτων που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των επιβατών αλλά και μοτέρ από το S8.


Την θωρακισμένη έκδοση του A8 με το μακρύ μεταξόνιο παρουσίασε η Αudi στην Ρωσία κάτω από το όνομα Security προσφέροντάς του αντιβαλλιστική προστασία επιπέδου 9 για το αμάξωμα και επιπέδου 10 για τα παράθυρα.

Λόγω των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για να προστατευτεί όσο το δυνατόν καλύτερη η καμπίνα, το βάρος του αυτοκινήτου έχει εκτοξευτεί στα 3.875 κιλά, αν και πρέπει να σημειωθεί πως η Audi προσέφερε στο μοντέλο και μια σειρά από άλλα «καλούδια» που αύξησαν με την σειρά τους αρκετά το βάρος.

Η μετατροπή ενός κανονικού A8 L στις απαιτητικές προδιαγραφές ασφαλείας απαιτεί 400 ώρες εργασίας και γίνεται σε ειδικές εγκαταστάσεις.  Όλα τα θωρακισμένα οχήματα της εταιρείας ελέγχονται από τις αρχές και αξιολογούνται για την αντοχή τους απέναντι σε σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών, χειροβομβίδες και πυρκαγιές. Εάν το αυτοκίνητο κολλήσει σε κάποιο σημείο και οι πόρτες δεν μπορούν να ανοίξουν με τον συνηθισμένο τρόπο, μπορεί να ενεργοποιηθεί ένα σύστημα που καταστρέφει τους μεντεσέδες μεταξύ της πόρτας και του αμαξώματος. Ακόμα, υπάρχει σύστημα που κλείνει αυτόματα όλες τις εισόδους αέρα σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποια εξαιρετικά επιβλαβής ουσία για τον οργανισμό. Μετά από αυτό, προσφέρεται οξυγόνο στους επιβαίνοντες μέσω των αεραγωγών για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Αν και η έκδοση Security βασίζεται στο A8, λόγω του μεγάλου βάρους, η Audi προτίμησε να βάλει κάτω από το καπό τον twin-turbo V8 των 570 ίππων που δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κάνει το 0-100 σε 6,3 δευτερόλεπτα με μέγιστη ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ταχύτητα τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Audi ζητά 750.000 δολάρια για κάθε Α8 L Security.

Hyundai
vw