Η νέα οικογένεια diesel κινητήρων που κάνει ντεμπούτο στη νέα 2λιτρη Mercedes E 220d των 194 ίππων, μπορεί εύκολα να αποκτήσει μια 3κύλινδρη downsized εκδοχή

Η τελευταία αποκάλυψη που υπήρξε γύρω από τη νέα E-Class είναι πως ετοιμάζεται μια plug-in hybrid έκδοση πετρελαίου, για να διατίθεται παράλληλα με την αντίστοιχη βενζινοκίνητη E 350e.

Ο νέος 2λιτρος diesel τετρακύλινδρος κινητήρας της Mercedes φέρει την κωδική ονομασία OM 654 και είναι το πρώτο «μέλος» της νέας «οικογενείας» turbodiesel κινητήρων της φίρμας.

Τρικύλινδρη η νέα E-Class

4.034 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/3/2016

Η νέα οικογένεια diesel κινητήρων που κάνει ντεμπούτο στη 2λιτρη Mercedes E 220d των 194 ίππων, μπορεί εύκολα να αποκτήσει μια 3κύλινδρη downsized εκδοχή.

Mercedes: A class χωρίς προκαταβολή

Στο παρελθόν, οι άνθρωποι της Mercedes είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο να δούμε μια τρικύλινδρη εκδοχή της E-Class. Ωστόσο, η νέα γενιά αρθρωτών κινητήρων που έκανε ντεμπούτο στη νέα E-Class με τη μορφή 2λιτρου 4κύλινδρου συνόλου, μπορεί να ανατρέψει το παραπάνω.

Ο επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων της Mercedes, Bernhard Heil, είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Οι diesel κινητήρες είναι το όπλο μας για να μειώσουμε στο μέλλον τις εκπομπές CO2.» Επιπλέον, σημείωσε με νόημα: «Θα δείτε πολλές διαφορετικές εκδοχές του 4κύλινδρου συνόλου, αλλά θα δείτε κινητήρες με άλλους αριθμούς κυλίνδρων.».

Περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Σπεύδοντας να εξηγήσει ο Bernhard Heil είπε: «Μπορούμε δίχως αμφιβολία να φτιάξουμε 3κύλινδρο κινητήρα από αυτή τη γενιά συνόλων. Θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, καθώς στο μέλλον θα έρθει και η ηλεκτροκίνηση, οπότε θα είχε νόημα να έχεις ένα 3κύλινδρο μοτέρ.».

Ο κος Heil υπαινίχθηκε πως τη νέα γενιά κινητήρων diesel θα ακολουθήσει και μια αντίστοιχη βενζίνης, η οποία θα τοποθετηθεί από τη C-Class και τη B-Class μέχρι τις S-Class και GLS. Η Mercedes έχει επενδύσει πάνω από 2,6 δις ευρώ για την εξέλιξη και παραγωγή της νέας οικογένειας αρθρωτών diesel κινητήρων. Η τελευταία αποκάλυψη που υπήρξε γύρω από τη νέα E-Class είναι πως ετοιμάζεται μια plug-in hybrid έκδοση πετρελαίου, για να διατίθεται παράλληλα με την αντίστοιχη βενζινοκίνητη E 350e.

42 διαθέσιμα άρθρα για MERCEDES  E-CLASS