Mέσα στον μήνα Μάιο θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται οι επιστολές της εφορίας σε όσους έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα και εμφανίζονται στις σχετικές διασταυρώσεις.

Τον Μάιο τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/4/2014

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, μέσα στον Μάιο θα αποσταλούν από την εφορία τα ειδοποιητήρια πληρωμής στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων.

 

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη, δήλωσε ότι μέσα στον μήνα Μάιο θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται οι επιστολές της εφορίας σε όσους έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα και εμφανίζονται στις σχετικές διασταυρώσεις της εφορίας με την βάση των ασφαλισμένων αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. 

Να θυμίσουμε ότι πριν ένα μήνα περίπου έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτρονικός έλεγχος και η διασταύρωση των αρχείων του Επικουρικού, του Υπουργείου Οικονομικών και των ασφαλιστικών εταιρειών και έχουν εντοπισθεί 730.000 ανασφάλιστα οχήματα. Έτσι, στους ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων -αφού ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των αυτοκινήτων που είναι ανασφάλιστα και αυτών που κυκλοφορούν στους δρόμους- θα αποσταλούν τα ανάλογα ειδοποιητήρια τον προσεχή μήνα.

Διαβάστε επίσης εδώ αναλυτικά τι ισχύει για τα ανασφάλιστα οχήματα και τα πρόστιμα που προβλέπονται.

 

Τελευταία νέα