Με το Νοέμβρη να έχει μπει για τα καλά, το φθινόπωρο έχει δείξει ήδη τα δόντια του. Γι αυτό και είναι απαραίτητο να αναλαμβάνουν τον έλεγχο και την προετοιμασία του αυτοκινήτου σου, τεχνίτες που έχουν

Με το Νοέμβρη να έχει μπει για τα καλά, το φθινόπωρο έχει δείξει ήδη τα δόντια του. Γι αυτό και είναι απαραίτητο να αναλαμβάνουν τον έλεγχο και την προετοιμασία του αυτοκινήτου σου, τεχνίτες που έχουν εκπαιδευτεί πάνω σε αυτό και φυσικά με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Για να έχετε λοιπόν την καταλληλότερη φροντίδα και να είστε ξέγνοιαστοι, αλλά πάνω απ¶ όλα σίγουροι για το αυτοκίνητό σας, ο μοναδικός που μπορεί να σας το εγγυηθεί είναι τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Για να έχετε λοιπόν την καταλληλότερη φροντίδα και να είστε ξέγνοιαστοι, αλλά πάνω απ¶ όλα σίγουροι για το αυτοκίνητό σας, ο μοναδικός που μπορεί να σας το εγγυηθεί είναι τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

  • Με το Νοέμβρη να έχει μπει για τα καλά, το φθινόπωρο έχει δείξει ήδη τα δόντια του. Γι αυτό και είναι απαραίτητο να αναλαμβάνουν τον έλεγχο και την προετοιμασία του αυτοκινήτου σου, τεχνίτες που έχουν
  • Για να έχετε λοιπόν την καταλληλότερη φροντίδα και να είστε ξέγνοιαστοι, αλλά πάνω απ¶ όλα σίγουροι για το αυτοκίνητό σας, ο μοναδικός που μπορεί να σας το εγγυηθεί είναι τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Πρόληψη & καλή συντήρηση αυτοκινήτου, σημαίνει ασφάλεια

3712 Επισκέψεις στο άρθρο

Κράτα το αυτοκίνητό σου "fit" όσο χρονών και αν είναι και μη τσιμπάς στα "τρομολαγνικά δελτία καιρού". Τα σύγχρονα αυτοκίνητα, με καλή συντήρηση, δεν μασάνε και δεν σε "αφήνουν" πουθενά. Η σχέση που έχεις με το αυτοκίνητό σου είν

ΚΡΗΤΙΔΗΣ Κ. @ ΣΙΑ Ο.Ε

Η σχέση που έχεις με το αυτοκίνητό σου είναι αμφίδρομη. Όσο καλύτερα το φροντίζεις, τόσο περισσότερα σου προσφέρει. Και η προσφορά ενός σωστά συντηρημένου αυτοκίνητου προς τον κάτοχο του είναι πολύ συγκεκριμένη. Προσφέρει πρωτίστως ασφάλεια, έπειτα οδηγική ευχαρίστηση και κατ' επέκταση οικονομία, από κατανάλωση καυσίμου και σωρευτικές βλάβες χρήσης (ή ελλιπούς συντήρησης).

Φυσικά προϋπόθεση "της σχέσης" το να ακούς τις ανάγκες του. Ανάγκες που προκύπτουν από την …ηλικία του (με βάση και τις οδηγίες του κατασκευαστή που όλοι έχουμε στο "ντουλαπάκι του αυτοκινήτου" μας), αλλά και από τις συνθήκες της εποχής.


Για να έχετε λοιπόν την καταλληλότερη φροντίδα και να είστε ξέγνοιαστοι, αλλά πάνω απ¶ όλα σίγουροι για το αυτοκίνητό σας, ο μοναδικός που μπορεί να σας το εγγυηθεί είναι τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Για να έχετε λοιπόν την καταλληλότερη φροντίδα και να είστε ξέγνοιαστοι, αλλά πάνω απ¶ όλα σίγουροι για το αυτοκίνητό σας, ο μοναδικός που μπορεί να σας το εγγυηθεί είναι τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Κοινοποίησέ το »


Εποχικά, βροχές και κρύο αλλάζουν τις καθημερινές προκλήσεις

Ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την λειτουργία και την συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι η εποχή και ο καιρός. Άλλες ανάγκες έχει το καλοκαίρι με τους καύσωνες και άλλες το χειμώνα. Με το Νοέμβρη να έχει μπει και το φθινόπωρο ήδη να έχει δείξει τα δόντια του (βλέπε κακοκαιρία τύπου «Μπάλλος»), πρέπει να είστε σίγουροι για διάφορα μέρη του αυτοκινήτου σας ότι λειτουργούν στην εντέλεια.Αρχικά τα ελαστικά σας, το μέρος του αυτοκινήτου που σας κρατάει (ή όχι) στο δρόμο. Θα πρέπει να ελεγχθούν για φυσιολογικές φθορές ή χτυπήματα-γδαρσίματα (που δημιουργούν κινδύνους εν κινήσει). Χρειάζεστε να είστε σίγουροι πως όταν φρενάρετε θα σταματήσετε έγκαιρα, χωρίς απρόοπτα.

Αυτή την περίοδο μπορείτε να βρείτε καλές προσφορές για αντικατάσταση φθαρμένων ελαστικών και στα εξουσιοδοτημένα δίκτυα κάποιων μαρκών.
 

Η Kosmocar (Audi-Skoda-VW) για παράδειγμα με την αγορά και τοποθέτηση 2 ή 4 ελαστικών προσφέρει 3 χρόνια δωρεάν εγγύηση, με 100% κάλυψη ακόμα και σε απρόβλεπτες «ζημιές» που προκαλούνται από γυαλιά, λακκούβες, ακόμα και αν κάποιος κλέψει τα ελαστικά σας!

Αντίστοιχα η Mercedes τα δικά της γνήσια ελαστικά Mercedes Original, τα οποία έχουν αναπτυχτεί με μία διαδικασία κατασκευής και ελέγχου διάρκειας έως και 1.000 ωρών, προσφέροντας σύμφωνα με τη φίρμα, περισσότερα χιλιόμετρα, λιγότερο θόρυβο, καλύτερο κράτημα και έλεγχο σε περιπτώσεις ολισθηρού οδοστρώματος.

Καλά φρένα για να μη σταματήσεις στον …προφυλαχτήρα του μπροστινού

Εξίσου σημαντικά για την ασφάλειά σας (αλλά και την αποφυγή μπελάδων και ταλαιπωριών με ασφαλιστικές και συνεργεία) είναι τα φρένα, τα οποία θα πρέπει να ελεγχθούν οπωσδήποτε, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι λόγω βροχών και δρόμων που γλιστράνε.

Πιθανή φθορά σε δίσκους ή τακάκια (κάτι πολύ συχνό ειδικά σε αυτοκίνητα που χουν «κάνει τα χιλιόμετράκια τους» - έχουν τα χρονάκια τους) είναι κρίσιμης σημασίας και θα ήταν καλύτερα να αντικατασταθούν.

Σαφώς καλύτερης συμβατότητας (με το αυτοκίνητο σας) επιλογή είναι τα γνήσια φρένα, τα οποία σύμφωνα με δοκιμές ανεξάρτητων φορέων, έχει αποδειχτεί πως ακινητοποιούν το αυτοκίνητό σας σε αρκετά μικρότερη απόσταση σε σχέση με άλλες after market εναλλακτικές. Λογικό καθώς συνεργάζονται καλύτερα με τα υπόλοιπα μέρη και συστήματα του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα έχουν και διπλάσια αντοχή (άρα συμφέρουν και οικονομικά σε διάρκεια ζωής και βάθος χρόνου).

Βέβαια η εποχή και ο χειμώνας που ακολουθεί θα ζορίσουν ιδιαίτερα λόγω θερμοκρασιών και άλλα μέρη του αυτοκινήτου με πρώτο και κύριο τη μπαταρία, συνεπώς θα πρέπει να ελέγξετε την κατάστασή και τα επίπεδα φόρτισης της (κάτι που γίνεται από κάποιες εταιρείες π.χ. Ford, Hyundai, Kia, εντελώς δωρεάν).

Πάλι λόγω εποχής, πολλές υπερωρίες θα γράψουν και οι υαλοκαθαριστήρες σας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη σωστή ορατότητα, άρα την ασφάλειά σας, όταν βρέχει. Αν προτιμήσετε γνήσιους υαλοκαθαριστήρες αξίζει να γνωρίζετε και το γιατί. Έχουν κατασκευαστεί για να προσαρμόζονται απόλυτα στο παρμπρίζ του δικού σας αυτοκινήτου. Καθαρίζουν καλύτερα και με λιγότερο θόρυβο. Αντέχουν περισσότερο, καθώς έχουν κατασκευαστεί από ποιοτικά υλικά και έχουν περάσει τα "απαιτητικά tests" του κατασκευαστή (του αυτοκινήτου σας) πριν λάβουν την πολυπόθητη έγκριση του για να χρησιμοποιούνται σε αυτό..

Εξίσου σημαντικός παράγοντας ορατότητας είναι τα φώτα του αυτοκινήτου σου, ειδικά σε καταστάσεις μειωμένης ορατότητας, όπως σε ομίχλη ή έντονη βροχή. Γι αυτό το λόγο, το εξωτερικό φανάρι θα πρέπει να είναι καθαρό & ξεθαμπωμένο (πολύ απλή και οικονομική εργασία φανοποιείας) και να χρησιμοποιούνται μόνο λαμπτήρες που ορίζει ο κατασκευαστής.

Κοινοποίησέ το »