Ήρθε το κρύο, καιρός για… service!

3770 Επισκέψεις στο άρθρο

Έφτασε ο χειμώνας! Ο πιο απαιτητικός μήνας για το αυτοκίνητο σου. Δες πως θα το έχεις πλήρως λειτουργικό και σε αυτές τις συνθήκες.

AUTOMPALOPARTS
MGL PARTS ΙΚΕ
Των φρονίμων τα παιδιά... είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για κάθε εποχή του χρόνου. Πόσο μάλλον τον χειμώνα που οι απαιτήσεις για το αυτοκίνητο σου αυξάνονται λόγω των καιρικών φαινομένων και των χαμηλών θερμοκρασιών. Παρακάτω ακολουθούν σημαντικές συμβουλές για τον χειμερινό έλεγχο του οχήματός σας, αλλά και tips όπως και σημαντικές πληροφορίες για το γενικό service του, ειδικά τώρα που είναι απαραίτητος και για την οδική σας 

Η προετοιμασία ενόψει του χειμώνα είναι μια απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθείς πιστά για να αποφύγεις τυχόν ζημιές που μπορεί να προκύψουν θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά σου. Χιόνι, πάγος και χαμηλές θερμοκρασίες θα φέρουν το αυτοκίνητο σου στα «όρια» του.


Τώρα λοιπόν που είμαστε στο Νοέμβριο και ο χειμώνας δεν έχει δείξει ακόμα τα  …δόντια του, η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση και επειδή τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με το παρελθόν έχουν αλλάξει, τώρα είναι που επιβάλλεται να προλάβεις αναποδιές και κακοτυχίες πριν θα σου κοστίσουν «ο κούκος αηδόνι». Σκέψου μόνο ότι στα περισσότερα συνεργεία ο Χειμερινός έλεγχος ή προ-έλεγχος ΚΤΕΟ ώστε να είστε ασφαλείς στο δρόμο.

Μάλιστα, συνήθως, ο έλεγχος αυτός συνοδεύεται και από γενναίες εκπτώσεις στα ανταλλακτικά και στην εργασία (έως και 50%!), που πιθανότατα να χρειαστούν. Στο σημερινό αφιέρωμα θα δώσουμε σημαντικά tips για το service και θα σας «μαρτυρήσουμε» κάποια «έξυπνα» πακέτα ελέγχου του αυτοκινήτου σας.

Πολλές φορές «χανόμαστε» όταν σκεφτόμαστε τι πρέπει να πρωτοκοιτάξουμε στο αυτοκίνητό μας όταν πιάσουν τα κρύα. Ο ολοκληρωμένος έλεγχος του οχήματος γίνεται από τους ειδικούς, με μία σύντομη επίσκεψη στο συνεργείο η οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές έχει μηδενικό κόστος. Παρακάτω σας δίνουμε τα σημεία που θα ελέγξει κυρίως ο τεχνικός ενώ κάποια, όπως θα δείτε, μπορεί να τα τσεκάρετε και εσείς:
  1. Αντιψυκτικό στο ψυγείο. Αν και ο ειδικός το κοιτάει σε κάθε service ωστόσο καλό είναι να ρίχνουμε και μόνοι μας μια ματιά να τσεκάρουμε ότι η στάθμη του υγρού είναι στο σωστό επίπεδο. Τον χειμώνα δε, το ενδεχόμενο να έχει παγώσει το νερό στο ψυγείο μπορεί να είναι καταστροφικό για τον κινητήρα. Γι¶ αυτό συμπληρώνετε –κατά διαστήματα- την στάθμη του ψυγείου σας με το απαραίτητο –για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες- αντιψυκτικό υγρό. Το αντιψυκτικό έχει και άλλη μία σημαντική χρησιμότητα συμβάλλοντας στην προστασία απέναντι στη σκουριά.
     
  2. Mπαταρία. Επειδή η σωστή εκκίνηση και η γενικότερη λειτουργία του αυτοκινήτου εξαρτάται και από την μπαταρία, επιβάλλεται, ειδικά τον χειμώνα, να την ελέγχουμε καθώς επίσης και το αντίστοιχο κύκλωμα φόρτισης ειδικά όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες όπου η μπαταρία καταπονείται περισσότερο. Προσέξτε πως εάν η μπαταρία σας δεν είναι ξηρού τύπου, συμπληρώστε το υγρό που απαιτείται, ενώ με τη βοήθεια του συνεργείου, μπορείτε να εξακριβώσετε εάν χρήζει αλλαγής. Επίσης, ζητήστε-ελέγξτε οι πόλοι της μπαταρίας σας, να είναι καλυμμένοι με γράσο. 
     
  3. Λάστιχα μόνωσης. Ψεκάστε τις τσιμούχες των θυρών, τους μεντεσέδες και τις κλειδαριές με ειδικό υγρό, έτσι ώστε μετά από μια νύχτα με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, να μπορούν να ανοίξουν οι κλειδαριές και οι πόρτες.
     
  4. Μάκτρα υαλοκαθαριστήρων. Σε πολλούς έχει τύχει να οδηγούν και ο συνοδηγός να καθαρίζει τα τζάμια αν βρέχει έξω. Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση αλλιώς η ορατότητα μειώνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια των χειμερινών, συχνών, βροχοπτώσεων. Αν προβλέπεται χιονόπτωση –στη περιοχή σας- «ανεβάστε» τα ώστε να τα προφυλάξετε από τον πάγο και το κόλλημα τους στο παρμπρίζ. Και επειδή πολλοί το ξεχνάνε, πρέπει να ελέγχουμε πάντα την στάθμη του αντίστοιχου υγρού πλύσης.
     
  5. Αντιολισθητικές αλυσίδες. Πρέπει να υπάρχουν στο πορτμπαγκάζ πριν από κάθε ταξίδι ή αν προβλέπεται σφοδρή χιονόπτωση. Φυσικά, πρέπει να γνωρίζετε να τις τοποθετήσετε (πριν τις χρειαστείτε).
     
  6. Έλεγχος σταθερότητας οχήματος. Τον χειμώνα που συνήθως το οδόστρωμα είναι ολισθηρό, λόγω βροχοπτώσεων ή παγετού, δοκιμάζεται «άσχημα» η σταθερότητα του αυτοκινήτου. Και όταν μιλάμε για σταθερότητα εννοούμε φυσικά το σύστημα ανάρτησης και τα ελαστικά. Η ανάρτηση δεν εξασφαλίζει μόνο άνεση αλλά κρατάει το αυτοκίνητο  συνεχώς σε επαφή με τον δρόμο χωρίς να φεύγει αριστερά και δεξιά όπως για παράδειγμα σε κάποια απότομη στροφή. Έτσι στο συνεργείο πρέπει να τσεκάρουν όλο το σύστημα ανάρτησης κυρίως αμορτισέρ και ελατηρίων. Τα δε ελαστικά τα προσέχουμε/αλλάζουμε για να μην αποτελούν μια διαρκή απειλή (για εσάς και τους άλλους). Συγκριμένα, θυμόμαστε πάντα πως το φθαρμένο πέλμα ειδικά σε βροχοπτώσεις (λιγότερο από 1,8 χιλιοστά) θα οδηγήσει σε υδρολίσθηση πολύ εύκολα. Γι¶ αυτό κυρίως αυτοί που κινούνται σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και συχνές βροχοπτώσεις καλύτερα να επιλέγουν ελαστικά βρόχινου χαρακτήρα.
     
  7. Φρένα. Δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένος επαγγελματίας που να μην ελέγχξει τη στάθμη των υγρών φρένου, τα τακάκια - φερμουίτ, το σύστημα ABS και τέλος το χειρόφρενο του οχήματός σας.
     
  8. Σύστημα κλιματισμού καμπίνας. Εύλογα η αυξημένη χρήση εξαερισμού και κλιματισμού τον χειμώνα τόσο για να ζεσταθεί το «κοκαλάκι» μας όσο και για να αποφεύγεται το θόλωμα των τζαμιών απαιτεί την άριστη λειτουργία του. Αν και πολλοί ξεχνούν να τσεκάρουν το σύστημα κλιματισμού  και να αντικαθιστούν όταν πρέπει το  φίλτρο καμπίνας εμείς σας το θυμίζουμε.
     
  9. Σύστημα διεύθυνσης. Χρειάζεται τακτικά να γίνεται έλεγχος τόσο στη στάθμη των υγρών του υδραυλικού τιμονιού (ηλεκτρικό μοτέρ για κάποια μοντέλα), αλλά επίσης και σε όλα τα επιμέρους εξαρτήματα που το συνοδεύουν (Ακρόμπαρα, ημίμπαρα, μπαλάκια, βάσεις, ατέρμονας, μπόσικα κτλ). Έτσι ενισχύεται την ασφάλεια του αυτοκινήτου στο στο οδόστρωμα.
     
  10. Εξωτερικά Φωτιστικά. Σκέψου να ταξιδεύεις σε βουνό και να εμφανιστεί από το πουθενά πυκνή ομίχλη αλλά τα φανάρια σου είναι θαμπά και έτσι δεν μπορείς να δεις πέρα από την μύτη σου ακόμα και αν ανοίξεις την μεγάλη σκάλα. Ο γενικότερος έλεγχος των φωτιστικών σωμάτων είναι απαραίτητος, καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως η βροχή, το χιόνι και η ομίχλη που αναφέραμε επηρεάζουν σημαντικά τόσο την δική σας ορατότητα όσο και των άλλων οδηγών που πρέπει να σας βλέπουν. Γι¶ αυτό και ελέγχουμε τα πάντα εμπρός πίσω και πλαϊνά φωτιστικά, φλας, όπισθεν και stop, είναι εύκολο και δεν κοστίζει τόσο.
     
  11. Βαλβολίνες. Συνήθως ο έλεγχος της στάθμης της βαλβολίνης του κιβωτίου ταχυτήτων (σαζμάν - διαφορικού) δεν πραγματοποιείται από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ωστόσο, προς αποφυγή μελλοντικών μπελάδων εμείς σας την επισημαίνουμε. Κερδισμένοι θα βγείτε. 
 
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΘΕΜΑ SERVICE AYTOKINHTOY

  • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
     2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών Καινούργια ανταλλακτικά, Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, Eμπορίες ανταλλακτικών Αττικής, ΑΝΑΡΤΗΣΗ Αεραναρτήσεις , Αμορτισέρ , Βάσεις Θόλου, Ελατήρια, Σετ Προστασίας, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ Ανορθωτές Ασφάλειες Αυτόματοι Βαλβίδες Διακόπτες Δυναμό ΑΝΑΦΛΕΞΗ Καλώδια Διανομέα,Καπάκια Ντιστριμπιτέρ Μπουζί Ντιστριμπιτέρ Πλατίνες Πολλαπλασιαστές ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΡΕΝΩΝ Αντλίες Φρένων Δισκόπλακες ,Εξαρτήματα & Λαστιχάκια Επισκευής Φρένων, INJECTION-ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Αισθητήρες, Αισθητήρες"λ, Ανταλλακτικά Diesel, Αντλίες Βενζίνης, Βαλβίδες, Βηματικά, ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ Αντλίες Νερού, Αντιψυκτικά, Βαλβίδες, ΦΙΛΤΡΑ Αντιαλλεργικά Φίλτρα Καμπίνας, Φίλτρα Αέρος, Φίλτρα Βενζίνης, Φίλτρα Καμπίνας, Φίλτρα Λαδιού, Φίλτρα Πετρελαίου, ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ, Αντλίες Συμπλέκτη, Βολάν & Repset, Δίσκοι, Δίχαλα, Εξαρτήματα Συμπλέκτη, Πλατώ, Ρουλεμάν Συμπλέκτη, Σετ Συμπλέκτη, Σύρματα Συμπλέκτη, ΙΜΑΝΤΕΣ - ΜΕΡΗ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ Ιμάντες, Γλύστρες Καδένας, Γρανάζια, Καδένες, Ρεγουλατόροι, Ρουλεμάν & Τεντωτήρες Ιμάντα, Σετ Ιμάντα, Σετ Καδένας, ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Άκρα Ζαμφόρ, Ακρόμπαρα, Αντλίες Υδραυλικού Τιμονιού, Ζήτα Τιμονιού, Κρεμαγιέρες, Λάστιχα Κρεμαγιέρας, Λάστιχα & Συνεμπλόκ, Μπαλάκια, Μπάρες Τιμονιού, Μπράτσα, Πείροι Ψαλιδιών, Σετ Επισκευής Ατέρμονα-Κρεμαγιέρας, Ψαλίδια, ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ – ΧΗΜΙΚΑ Αντιψυκτικά, Adblue, Βαλβολίνες, Γράσα, Λιπαντικά, Προϊόντα Περιποίησης, Πρόσθετα, Πρόσθετο-Σάκος Αναζωογόνησης Φίλτρου Σωματιδίων/Κάπνα, Sprays, ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ Ακραξόνια ,Ημιαξόνια, Λάστιχα Ημιαξονίων, Μουαγιέ, Μπιλιοφόροι, Μπουλόνια, Πλαστικά και Εξαρτήματα Λεβιέ Ταχυτήτων, Πλήμνες-Κομπλαδόροι Τροχών, Ρουλεμάν Μεσαίας Τριβής, Ρουλεμάν Τροχών, Σταυροί, Τσιμούχες, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Αντλίες Λαδιού, Βαλβίδες, Βάσεις Μηχανής – Σασμάν, Διάφορα Ρουλεμάν, Δείκτες Λαδιού, Κάρτερ, Σύρματα, Τάπες, Τροχαλίες Στροφάλου, Τσιμούχες, Υδραυλικά Ωστήρια, Turbo, Φλάντζες, DIESEL Αντλίες Yψηλής Πίεσης, Εξαρτήματα Αντλιών, Εξαρτήματα Μπεκ, Μπεκ Ψεκασμού, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Αφυγραντές, Βαλβίδες Εκτόνωσης – Πίεσης, Εξατμιστές, Κομπρεσέρ, Συμπυκνωτές, Αντλίες Φρένων Δισκόπλακες ,Εξαρτήματα & Λαστιχάκια Επισκευής Φρένων, INJECTION-ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Αισθητήρες, Αισθητήρες"λ, Ανταλλακτικά Diesel, Αντλίες Βενζίνης, Βαλβίδες, Βηματικά, ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ Αντλίες Νερού, Αντιψυκτικά, Βαλβίδες, ΦΙΛΤΡΑ Αντιαλλεργικά Φίλτρα Καμπίνας, Φίλτρα Αέρος, Φίλτρα Βενζίνης, Φίλτρα Καμπίνας, Φίλτρα Λαδιού, Φίλτρα Πετρελαίου, ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ, Αντλίες Συμπλέκτη, Βολάν & Repset, Δίσκοι, Δίχαλα, Εξαρτήματα Συμπλέκτη, Πλατώ, Ρουλεμάν Συμπλέκτη, Σετ Συμπλέκτη, Σύρματα Συμπλέκτη, ΙΜΑΝΤΕΣ - ΜΕΡΗ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ Ιμάντες, Γλύστρες Καδένας, Γρανάζια, Καδένες, Ρεγουλατόροι, Ρουλεμάν & Τεντωτήρες Ιμάντα, Σετ Ιμάντα, Σετ Καδένας, ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Άκρα Ζαμφόρ, Ακρόμπαρα, Αντλίες Υδραυλικού Τιμονιού, Ζήτα Τιμονιού, Κρεμαγιέρες, Λάστιχα Κρεμαγιέρας, Λάστιχα & Συνεμπλόκ, Μπαλάκια, Μπάρες Τιμονιού, Μπράτσα, Πείροι Ψαλιδιών, Σετ Επισκευής Ατέρμονα-Κρεμαγιέρας, Ψαλίδια, ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ – ΧΗΜΙΚΑ Αντιψυκτικά, Adblue, Βαλβολίνες, Γράσα, Λιπαντικά, Προϊόντα Περιποίησης, Πρόσθετα, Πρόσθετο-Σάκος Αναζωογόνησης Φίλτρου Σωματιδίων/Κάπνα, Sprays, ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ Ακραξόνια ,Ημιαξόνια, Λάστιχα Ημιαξονίων, Μουαγιέ, Μπιλιοφόροι, Μπουλόνια, Πλαστικά και Εξαρτήματα Λεβιέ Ταχυτήτων, Πλήμνες-Κομπλαδόροι Τροχών, Ρουλεμάν Μεσαίας Τριβής, Ρουλεμάν Τροχών, Σταυροί, Τσιμούχες, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Αντλίες Λαδιού, Βαλβίδες, Βάσεις Μηχανής – Σασμάν, Διάφορα Ρουλεμάν, Δείκτες Λαδιού, Κάρτερ, Σύρματα, Τάπες, Τροχαλίες Στροφάλου, Τσιμούχες, Υδραυλικά Ωστήρια, Turbo, Φλάντζες, DIESEL Αντλίες Yψηλής Πίεσης, Εξαρτήματα Αντλιών, Εξαρτήματα Μπεκ, Μπεκ Ψεκασμού, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Αφυγραντές, Βαλβίδες Εκτόνωσης – Πίεσης, Εξατμιστές, Κομπρεσέρ, Συμπυκνωτές