Ασφάλιση ηλεκτροκίνητου. Καλύπτει ως και κλοπή του καλωδίου φόρτισης!
Oι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες ασφαλίζουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με κάποιο από τα υφιστάμενα προγράμματά τους.

Oι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες ασφαλίζουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με κάποιο από τα υφιστάμενα προγράμματά τους.

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες κινούνται πρωτοποριακά και έχουν ήδη λανσάρει συμβόλαια προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπως η Μινέττα και η Υδρόγειος.

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες κινούνται πρωτοποριακά και έχουν ήδη λανσάρει συμβόλαια προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπως η Μινέττα και η Υδρόγειος.

 • Ασφάλιση ηλεκτροκίνητου. Καλύπτει ως και κλοπή του καλωδίου φόρτισης!
 • Oι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες ασφαλίζουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με κάποιο από τα υφιστάμενα προγράμματά τους.
 • Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες κινούνται πρωτοποριακά και έχουν ήδη λανσάρει συμβόλαια προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπως η Μινέττα και η Υδρόγειος.

Ασφάλιση ηλεκτροκίνητου. Καλύπτει ως και κλοπή του καλωδίου φόρτισης!

4007 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/8/2022

Αθόρυβα μα δυναμικά διεισδύει η ηλεκτροκίνηση και στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Το δίκτυο φορτιστών επεκτείνεται. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα κερδίζουν μερίδια. Το πρόγραμμα επιδότησης ξεκινάει.. Φυσικά, στις νέες συνθήκες προσαρμόζονται σταδιακά και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ
GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ


Oι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες ασφαλίζουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με κάποιο από τα υφιστάμενα προγράμματά τους.

Oι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες ασφαλίζουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με κάποιο από τα υφιστάμενα προγράμματά τους.

Κοινοποίησέ το »

-Ξεκινά το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς Ηλεκτρικών
-Ασφάλιση e-cars που καλύπτουν όπως & στα συμβατικά
-Μα extra καλύπτουν ως & κλοπή καλωδίου φόρτισης
-Μινέττα & Υδρόγειος με πλήρη προγράμματα κάλυψης

Εσύ τι καλύψεις θα έβαζες στο ασφαλιστικό σου πακέτο αν είχες από τώρα e-αυτοκίνητο;

Αν και δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για στροφή των καταναλωτών προς αυτά, εν τούτοις, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου φέτος, η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εμφανίζει τη δυναμικότερη ανάπτυξη σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό οκτάμηνο, μετά την αγορά των υβριδικών.

Από τη μια τα κίνητρα που δίνειη πολιτεία( προγράμματα χρηματοδότησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και δικτύου φορτιστών, ελεύθερη κίνηση στον επικείμενο αυστηρότερο «καθαρό δακτύλιο» κ.λπ.) και από την άλλη η στροφή προς οχήματα φιλικότερα προς το περιβάλλον και με οικονομικότερο καύσιμο, έχουν δώσει ώθηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν φέτος σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος στο συνέδριο «Electric VehicleConference», στα τέλη Σεπτεμβρίου, «το μητρώο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περιλαμβάνει 4.474 αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, εκ των οποίων τα 2.256, δηλαδή περισσότερα από τα μισά, ταξινομήθηκαν φέτος. Ενδεικτικά, πέρυσι, όλο το 2020 είχαν ταξινομηθεί 1.177 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και θεωρείται βέβαιο, ότι έως το τέλος του έτους, θα έχουμε υπερδιπλασιασμό των ταξινομήσεων σε σχέση με πέρυσι».

Υπό το πρίσμα αυτό, οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες τηρούν στάση αναμονής εν όψει των εξελίξεων στην ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, ασφαλίζοντας τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με κάποιο από τα υφιστάμενα προγράμματά τους.
Ορισμένες, ωστόσο, κινούνται πρωτοποριακά και έχουν ήδη λανσάρει συμβόλαια προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπως η Μινέττα και η Υδρόγειος.
 

Ασφάλιση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων με τα Electrify1,2,3 και 6 από τη Μινέττα
 
Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Αβραμίδη, Προϊστάμενο Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου του Κλάδου Αυτοκίνητων της Μινέττα, η εταιρεία, αποδεικνύοντας πως πρωταρχική μέριμνά της είναι η παροχή ασφαλιστικών λύσεων για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των ασφαλισμένων, πρωτοπορεί με τη δημιουργία ασφαλιστικών προγραμμάτων για την ασφάλιση αμιγώς ηλεκτρικών αλλά και plug -in υβριδικών οχημάτων. Μέσω των προγραμμάτων MINETTA Electrify 1,2,3 και 6, προσφέρει εκτός των πληρέστατων καλύψεων που προβλέπονται για όλα τα συμβόλαια οχημάτων της εταιρείας και επιπλέον καλύψεις, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά τα ηλεκτρικά οχήματα, διασφαλίζοντας έτσι τους ιδιοκτήτες τους και για περιπτώσεις που αφορούν τη νέα «ηλεκτρική» πραγματικότητα.

Έξτρα παροχές
 
Παράλληλα, η Μινέττα, με δεδομένο ότι βρίσκεται πάντα σε αναζήτηση των καλύτερων ασφαλιστικών λύσεων προς όφελος των ασφαλισμένων και με σκοπό τη διασφάλιση των περιουσιακών τους στοιχείων, εξετάζει συνεχώς τις παροχές της, προσφέροντας καινοτόμες και επιπλέον ξεχωριστές καλύψεις.  Ενδεικτικά αναφέρεται ότι συμπεριλαμβάνει, ακόμα και στο βασικό πακέτο, τις καλύψεις της Διασταυρούμενης Ευθύνης και του Επιδόματος Ολοσχερούς Καταστροφής

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μόνο μέρος όσων παρέχει η Μινέτταστους ασφαλισμένους της, προσφέροντας και επιπλέον παροχές, όπως ο δωρεάν ετήσιος προληπτικός έλεγχος υγείας (checkup), με όλα τα συμβόλαια οχήματος και περιουσίας και η δυνατότατα συνδυαστικής έκπτωσης 10% για την ασφάλιση κατοικίας ή / και σκάφους, για όλους τους ασφαλισμένους με την ασφάλιση οχήματος (CAR PACK).
Επίσης, με την εφαρμογήMy MINETTA, δίνεται άμεση και εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες των συμβολαίων και πλήθος άλλων λειτουργιών, ενώ μέσω της ηλεκτρονικής πύλης πληρωμών pay.minetta.gr, παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Προσαρμοσμένα προγράμματα για ηλεκτρικά οχήματα από την Υδρόγειο
 
Η Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μια ολοκληρωμένη σειρά ασφαλιστικών προγραμμάτων για αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα (Battery Electric Vehicle - BEV).
Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας : «Η αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων διευρύνεται και στην Ελλάδα καθώς όλο και περισσότερα μοντέλα διαφόρων κατασκευαστών γίνονται διαθέσιμα και το ενδιαφέρον των καταναλωτών στρέφεται προς αυτά, λόγω των σημαντικών περιβαλλοντικών και οικονομικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν αλλά και των κινήτρων που παρέχονται από την πολιτεία».

Έτσι, ο ασφαλισμένος της Υδρόγειος Ασφαλιστική αποκτά για το ηλεκτρικό του όχημα ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της κατηγορίας αυτής, ενώ όλα τα προγράμματα ασφάλισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, πλαισιώνονται από τις ήδη γνωστές υπηρεσίες και παροχές της εταιρείας, οι οποίες προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία και διευκόλυνση στον ασφαλισμένο (δωρεάν επείγουσα αερομεταφορά σε περίπτωση τροχαίου, φροντίδα ατυχήματος, ψηφιακές υπηρεσίες κλήσης βοήθειας, κτλ.) ενώ μπορούν να επεκταθούν με προαιρετικές καλύψεις όπως πλήρη Οδική και Ταξιδιωτική Βοήθεια σε Ελλάδα και εξωτερικό, οικονομική κάλυψη «Οδική Βοήθεια εντός Ελλάδος», Ολική Καταστροφή Οχήματος (στο πρόγραμμα Auto Extra Plus), κάλυψη Φυσικών Φαινομένων χωρίς απαλλαγές (στα προγράμματα Auto Extra Plus και Premium).

Ενημέρωση και εκπαίδευση
 
Η  Υδρόγειος Ασφαλιστική επενδύει γενικότερα στην ενημέρωση των καταναλωτών και συνεργατών της αναφορικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και οι νέοι τρόποι μετακίνησης, δημοσιεύοντας συχνά άρθρα και στοιχεία που αφορούν τη νέα αυτή και δυναμική αγορά.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει έναν σύγχρονο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα, τον οποίο διαθέτει για τους εργαζομένους και επισκέπτες της. Ο σταθμός παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης έως 22 kWμε ελεύθερη πρόσβαση και τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας.

MINETTA Electrify 1,2,3 και 6
 
Ο ασφαλισμένος στην Μινέττα γνωρίζει ότι το συμβόλαιο για το όχημα του περιλαμβάνει πλούσιες καλύψεις – ακόμα και στο βασικό πακέτο. Στα προγράμματα MINETTA Electrify 1,2,3 και 6 παρέχονται επιπλέον και εξειδικευμένες καλύψεις για τα ηλεκτρικά οχήματα όπως:

 • Αστική ευθύνη κατά τη φόρτιση
 • Προσωπικό ατύχημα οδηγού κατά τη φόρτιση
 • Κλοπή καλωδίου φόρτισης
 • Υλικές ζημιές ηλεκτρικού οχήματος κατά τη φόρτιση
 • Ενοικίαση μπαταρίας ή οχήματος αντικατάστασης ιδιωτικής χρήσης
 • Εγγύηση αξίας
Είναι σαφές ότι τα προγράμματα ΜΙΝΕΤΤΑ Electrify δεν αποτελούν απλά μια μετονομασία των υφιστάμενων προγραμμάτων για τα συμβατικά οχήματα αλλά παρέχουν στους κάτοχους αμιγώς ηλεκτρικού ή plug in υβριδικού ΙΧ ή ΤΑΞΙ, εξειδικευμένη, ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη. 

Προγράμματα Ασφάλισης Υδρόγειος
 
Τα προγράμματα της Υδρογείου Ασφαλιστικής αφορούν τόσο τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα όσο και τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα και προσαρμόζονται στα ήδη επιτυχημένα προγράμματα της εταιρείας, τα οποία αντιστοιχούν στις κατηγορίες αυτές:
 • Προγράμματα ECO / BASIC – με βασικές και ουσιαστικές καλύψεις.
 • Πρόγραμμα AUTO EXTRA PLUS – με πάνω από 15 καλύψεις, μεταξύ αυτών καλύψεις πυρός, κλοπής, φυσικών φαινομένων, αυτοκίνητο αντικατάστασης.
 • Πρόγραμμα PREMIUM AUTO – το πιο πλήρες πρόγραμμα, με πάνω από 20 καλύψεις και κάλυψη ίδιων ζημιών.
 • Πρόγραμμα MOTO για μοτοσυκλέτες/μοτοποδήλατα.
Κατά τον τρόπο αυτό τα προγράμματα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών ενώ προσφέρουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα κόστους σε σχέση με την ασφάλιση των συμβατικών οχημάτων.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

 • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

  ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

  H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
   2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GROUPAMA

  GROUPAMA

  Με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και πάνω από 85 χρόνια – καθώς λειτουργεί αδιάκοπα από το 1928 – και όνομα αναγνωρισμένο για την αξιοπιστία των υπηρεσιών της, η Groupama Ασφαλιστική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις «σταθερές αξίες» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • IMPERIAL INSURANCE

  IMPERIAL INSURANCE

  Η Imperial Insurance είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με εμπειρία που ξεπερνά τα 50 χρόνια. Προσφέρει στους πελάτες της τα πιο ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, συνεργαζόμενη με τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.
   2109426 355 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ