Ασφαλιστική αγορά & Κοινωνική Υπευθυνότητα

Κάλυψαν ανάγκες της κοινωνίας το 2020!

9606 Επισκέψεις στο άρθρο

Το 2020 αποτέλεσε, αναμφίβολα, μία χρονιά ανατροπών των όσων πιστεύαμε και θεωρούσαμε ως δεδομένα, μία χρονιά επαναξιολόγησης των αξιών μας. Υπό αυτό το πρίσμα πολλά αναθεωρήθηκαν στο πάνελ των προτεραιοτήτων μας.

ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Κάποιες αξίες ωστόσο, έχοντας τεθεί εξαρχής στη σωστή βάση, παρέμειναν σταθερές. Τέτοιες αξίες έχει θέσει και ο ασφαλιστικός κλάδος και μία από αυτές είναι η κοινωνική του προσφορά. Μπορεί η παραγωγή ασφαλίστρων να υποχώρησε κατά 6,1%, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), ωστόσο το αίσθημα ευθύνης του ασφαλιστικού κλάδου απέναντι στην κοινωνία, ενισχύθηκε.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες επέδειξαν ισχυρά αντανακλαστικά και στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας αναπτύσσοντας, την περίοδο της πανδημίας, επιπλέον δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με σκοπό να συνδράμουν και στηρίξουν το έργο κατά του covid-19 και να διευκολύνουν τους πολίτες εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, συνεχίζοντας παράλληλα και τις υπόλοιπες δράσεις τους.

Μάλιστα το αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας αποδείχτηκε ισχυρότερο του ανταγωνισμού καθώς οι ασφαλιστικές συνεργάστηκαν προκειμένου να προσφέρουν από κοινού στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι, πέραν των δράσεων που κάθε ασφαλιστική εταιρεία ανέπτυξε ξεχωριστά, οι ασφαλιστικές εταιρίες - μέλη της ΕΑΕΕ συγκέντρωσαν και πρόσφεραν χρηματικό ποσό 150.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ πέντε ασφαλιστικές, οι Ατλαντική Ένωση, Μινέττα Ασφαλιστική, NP Ασφαλιστική, Συνεταιριστική Ασφαλιστική και Υδρόγειος Ασφαλιστική,συνέπραξαν και προχώρησαν στη δωρεά ενός Συστήματος Μακράς Υποστήριξης Καρδιάς και Πνευμόνων (ExtracorporealΜembraneΟxygenation - ECMO) στην ΜΕΘ της Α` Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».


Για τις πρωτοβουλίες και δράσεις ΕΚΕ που αναπτύσσουν, μιλούν στο Autotriti στελέχη κορυφαίων εταιρειών της ασφαλιστικής αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

 • ΜΙΝΕΤΤΑ

  ΜΙΝΕΤΤΑ

  Τα πακέτα Car Pack που διαθέτει η Μινέττα για την ασφάλιση αυτοκινήτου, καλύπτουν κάθε εξατομικευμένη ανάγκη ενώ πρόσθετα δημιουργούν δυνατότητες ασφάλισης "κάλυψης 360" (με συνδυαστικές εκπτώσεις και παροχές για κατοικία και σκάφος)!
   2109309500 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • IMPERIAL INSURANCE

  IMPERIAL INSURANCE

  Η Imperial Insurance είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με εμπειρία που ξεπερνά τα 50 χρόνια. Προσφέρει στους πελάτες της τα πιο ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, συνεργαζόμενη με τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.
   2109426 355 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ