Υδρόγειος Ασφαλιστική & Πρωτοβουλίες!

9510 Επισκέψεις στο άρθρο

Με πρωτοβουλίες στήριξης της κοινωνίας κατά της πανδημίας, εμπλούτισε τις ενέργειές της η Υδρόγειος Ασφαλιστική και το 2020. Μας μιλά η Κα Μαίρη Βογιατζή, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Υδρόγειος Ασφαλιστική!

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική, μία ελληνική ασφαλιστική εταιρεία με παρουσία πέντε δεκαετιών  στην ελληνική αγορά, είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο των γενικών ασφαλειών, αναγνωρισμένη ως μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας (ICAP TrueLeaders 2011, 2018 & 2019).
Ως μία εταιρεία που βασική της αποστολή έχει να προσφέρει – μέσα από τις υπηρεσίες και κυρίως την αξιόπιστη, άμεση και δίκαιη καταβολή της αποζημίωσης – σιγουριά και εξασφάλιση στον πολίτη, η Υδρόγειος Ασφαλιστική αναγνωρίζει τον κατεξοχήν κοινωνικό της ρόλο και τοποθετεί την εταιρική υπευθυνότητα στον πυρήνα της φιλοσοφίας και επιχειρηματικής της πρακτικής.

Ως φυσική προέκταση του συστήματος αξιών που διέπουν τη λειτουργία και τη βασική της δραστηριότητα  – υπευθυνότητα, διαφάνεια, προσήλωση στην ποιότητα, ανθρωποκεντρικότητα – η εταιρεία αναπτύσσει ένα πλέγμα κοινωνικών δράσεων πάνω σε συγκεκριμένους τομείς - άξονες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ενδεικτικά η στήριξη ευπαθών ομάδων, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, οι δράσεις στην περιφέρεια και τις τοπικές κοινωνίες όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται, ο εθελοντισμός και οι εσωτερικές δράσεις με συμμετοχή των εργαζομένων, κ.ά.

Μέσα στο 2020, βασική προτεραιότητα για την εταιρεία αποτέλεσε και η άμεση και υπεύθυνη ανταπόκριση στις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων της και του ευρύτερου κοινού. Εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο, διεθνώς πιστοποιημένο σύστημα επιχειρησιακής συνέχειας και δίνοντας έμφαση σε σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας και εξυπηρέτησης, η εταιρεία συνέχισε στο ακέραιο να βρίσκεται δίπλα στους ασφαλισμένους και συνεργάτες της φροντίζοντας με αμεσότητα και ευαισθησία για τις αυξημένες ανάγκες τους. Επιπλέον, η Υδρόγειος Ασφαλιστική ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την στήριξη της κοινωνίας και της ευρύτερης εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Ενδεικτικές δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης της Υδρόγειος για το 2020
 
 • Δωρεά, από κοινού με άλλες τέσσερις ασφαλιστικές εταιρίες, Συστήματος Μακράς Υποστήριξης Καρδιάς και Πνευμόνων στο Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ». Η δωρεά, ύψους ¤120.000, έγινε κατόπιν υπόδειξης των υπευθύνων του Νοσοκομείου για την ενίσχυση της ΜΕΘ και για περιπτώσεις που αφορούν στη νοσηλεία βαρέως πασχόντων ασθενών με COVID-19.
 
 • Προσφορά σημαντικού υγειονομικού υλικού -  μασκών υψηλής προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό στο «Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας».
 
 • Ετήσιο Πρόγραμμα «Δεν προσπερνάμε. Στηρίζουμε» σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία EmfasisFoundation. Εγκαινιάσθηκε το Δεκέμβριο του 2019, αναπτύχθηκε μέσα σε όλο το 2020 και θα συνεχισθεί το 2021. Περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση δράσεων για τη στήριξη και ανακούφιση ευάλωτων συνανθρώπων (αστέγων, χρόνια ανέργων, οικογενειών κάτω από το όριο της φτώχιας κ.α.) σε έκτακτες συνθήκες όπως είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η πανδημία του Covid-19.  Περιλαμβάνει επίσης σχετικές δράσεις ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των εργαζομένων της εταιρίας.
 
 • Αθλητισμός – Πολιτισμός:  Η εταιρία επενδύει διαχρονικά στους συγκεκριμένους τομείς. Μέσα στο 2020 συνεχίστηκε η μακροχρόνια συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και η επίσημη χορηγία της BasketLeague – ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Επίσης συνεχίστηκαν μια σειρά από άλλες χορηγικές συνεργασίες με ομάδες και αθλητικά σωματεία της περιφέρειας όπως  ο  Καλαθοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κορίνθου, η ομάδα βόλεϊ ΚέρκηςΜαραθοκάμπου της Σάμου, κ.α. Το λεύκωμα «Δρόμων Αφήγηση», του πολιτιστικού συλλόγου ΠέΖΟ με θέμα τις ιστορικές επιχειρήσεις της Καλλιθέας, του οποίου είναι χορηγός η Υδρόγειος Ασφαλιστική, θα παρουσιασθεί μέσα στο 2021.
 
 • Δράσεις στήριξης και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε ΜΚΟ που έχουν ως επίκεντρο το παιδί: «Ηλιαχτίδα – Κέντρο Αρρώστου, ¶πορου Παιδιού και Οικογένειας», «Χαμόγελο του Παιδιού – Σπίτι στο Περιστέρι», κ.α.
 
Στήριξη πλημμυροπαθών από κακοκαιρία «Ιανός» σε πληγείσες περιοχές και σε συνεργασία με τοπικούς ασφαλιστικούς φορείς, συνεργασία με Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας, χορηγία ασφαλιστικών υπηρεσιών σε τοπικές εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας, και άλλες ενέργειες για τη στήριξη τοπικών κοινωνιών. Η Υδρόγειος Ασφαλιστική, έχοντας εστιάσει την ανάπτυξή της στην ελληνική περιφέρεια, αναπτύσσει σειρά τέτοιων δράσεων σε συνεργασία με τα τοπικά της γραφεία και τους συνεργάτες της – ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

 • DAT HELLAS - ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

  DAT HELLAS - ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

  H DAT HELLAS είναι μια διεθνής εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Όμιλος DAT παρέχει δεδομένα, προϊόντα και υπηρεσίες που εστιάζουν στην ενεργοποίηση ενός ψηφιακού κύκλου ζωής του οχήματος.
   210 9577102 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GROUPAMA

  GROUPAMA

  Με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και πάνω από 85 χρόνια – καθώς λειτουργεί αδιάκοπα από το 1928 – και όνομα αναγνωρισμένο για την αξιοπιστία των υπηρεσιών της, η Groupama Ασφαλιστική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις «σταθερές αξίες» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • IMPERIAL INSURANCE

  IMPERIAL INSURANCE

  Η Imperial Insurance είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με εμπειρία που ξεπερνά τα 50 χρόνια. Προσφέρει στους πελάτες της τα πιο ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, συνεργαζόμενη με τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.
   2109426 355 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ