Ευέλικτος ο ασφαλιστικός κλάδος!

    10460 Επισκέψεις στο άρθρο

    Ευέλικτος και στην ΕΚΕ ο ασφαλιστικός κλάδος. «Παρούσα» και εν μέσω πανδημίας η Συνεταιριστική Ασφαλιστική. Μας μιλάει ο Κος Δημήτρης Ζορμπάς
    Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικήςκαι Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της ΕΑΕΕ

     
    Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τα πάντα σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Αποστολή της ασφαλιστικής αγοράς είναι να στέκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα στην Πολιτεία και τους ασφαλισμένους της. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αποδείξαμε ότι διαθέτουμε την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα να ανταποκριθούμε στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Η πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιριών υιοθέτησε την εργασία από το σπίτι, και μάλιστα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, και παρέμεινε σε πλήρη λειτουργία προκειμένου να εξυπηρετεί κανονικά.
    Επιπλέον, η αγορά συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις και στο μέτρο που της αναλογεί, στην προσπάθεια της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα πάντα με τα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία και την ελληνική Πολιτεία.
    Ο ασφαλιστικός κλάδος, από την αρχή της πανδημίας, στάθηκε στο πλευρό της ελληνικής Πολιτείας και των πολιτών, δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο τις κρίσιμες αυτές στιγμές. Οι εταιρίες προχώρησαν σε ενέργειες κοινωνικής ευθύνης και σημαντικές δωρεές, τόσο μεμονωμένα όσο και υπό την σκέπη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, μέσω της οποίας προσφέρθηκε χρηματικό ποσό ως χορηγία για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
    Πέραν των δράσεων ΕΚΕ και της συνολικής συνεισφοράς της αγοράς, ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο παρέχοντας στους πολίτες διευκολύνσεις. Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμό της κυκλοφορίας κατά το πρώτο lockdown, και βέβαια τις οικονομικές δυσκολίες των πολιτών, διευκόλυναν την πληρωμή των ασφαλίστρων δίνοντας παρατάσεις και παρέχοντας εκπτώσεις στις περιπτώσεις όπου ήταν εφικτό, παρά το γεγονός ότι η πανδημία επέδρασε αρνητικά στην παραγωγή ασφαλίστρων.
    Η ασφαλιστική αγορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και της οικονομίας. Καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα, ευελιξία και ταχύτητα στα νέα δεδομένα, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί και βέβαια να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους της.
    Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, όπως και άλλες εταιρίες του ασφαλιστικού κλάδου, έδωσε το «παρών» σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.
     
    Ενδεικτικές δράσεις της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στη διάρκεια του 2020:
    • Αναγνωρίζοντας την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των ΜΕΘ του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προχώρησε μαζί με άλλες τέσσερις ασφαλιστικές εταιρίες στη Δωρεά ενός Συστήματος Μακράς Υποστήριξης Καρδιάς και Πνευμόνων (ExtracorporealΜembraneΟxygenation - ECMO) στην ΜΕΘ της Α` Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ». Ο εν λόγω εξοπλισμός προσφέρθηκε κατόπιν υπόδειξης των υπευθύνων του Νοσοκομείου για την ενίσχυση της ΜΕΘ και για περιπτώσεις που αφορούν στη νοσηλεία βαρέως πασχόντων ασθενών με COVID-19.
     
    • Συμμεριζόμενοι το γενικότερο κλίμα και την ανάγκη ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας για διενέργεια μοριακού τεστ έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, σε συνεργασία με μεγάλο όμιλο διαγνωστικών κέντρων, εξασφάλισε προνομιακή τιμή σε όλο το πελατολόγιό της για τη διενέργεια μοριακού τεστ και εξετάσεων ανίχνευσης αντισωμάτων κατά της εξάπλωσης του Covid-19.
     
    • Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική στηρίζει έμπρακτα το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (Π.Ε.Ν.) Καλλιθέας.  Το Π.Ε.Ν. αποτελεί μια προνοιακή δομή που φιλοξενεί και διαπαιδαγωγεί παιδιά ηλικίας 2,5 έως 6 ετών από όλη την Ελλάδα. Με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας, που αποτελεί ένα κρίσιμο στάδιο για την ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη, είναι σαφές ότι το Π.Ε.Ν. επιτελεί ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο που αξίζει τη στήριξη όλων μας. Η διοίκηση της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στήριξε έμπρακτα το Π.Ε.Ν. καθ` όλη την διάρκεια του έτους, προσφέροντας τόσο την οικονομική της ενίσχυση όσο και με την προσφορά ειδών προσωπικής υγιεινής και πρόληψης, προμηθεύοντας μάσκες, αντισηπτικά, γάντια και καθαριστικά. Επιπλέον, η πρωτοβουλία της αυτή βρήκε άμεση και θερμή ανταπόκριση και στους εργαζόμενους της Εταιρίας, οι οποίοι μέσω του Συλλόγου τους συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης τα οποία παρέδωσαν σε συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του Π.Ε.Ν. τον Δεκέμβριο.

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

    • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

      ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

      H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
       2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • EUROINS

      EUROINS

      Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
       2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΕΥΡΩΠΗ

      ΕΥΡΩΠΗ

      Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


       210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • SKYLINE INSURANCE

      SKYLINE INSURANCE

      Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
       2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • NOS Insurance

      NOS Insurance

      Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

       210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ