Ο φιλικός διακανονισμός είναι ένα σύστημα αποζημίωσης μετά από τροχαίο ατύχημα, που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρία, αντί για την εταιρία του υπαί

Ο φιλικός διακανονισμός είναι ένα σύστημα αποζημίωσης μετά από τροχαίο ατύχημα, που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρία, αντί για την εταιρία του υπαίτιου οδηγού.

Στην πράξη, για να ενταχθεί ένα ατύχημα στο καθεστώς του Φιλικού Διακανονισμού, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις και φυσικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να μην διαφωνούν ως προς το ποιος ευθύν

Στην πράξη, για να ενταχθεί ένα ατύχημα στο καθεστώς του Φιλικού Διακανονισμού, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις και φυσικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να μην διαφωνούν ως προς το ποιος ευθύνεται.

  • Ο φιλικός διακανονισμός είναι ένα σύστημα αποζημίωσης μετά από τροχαίο ατύχημα, που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρία, αντί για την εταιρία του υπαί
  • Στην πράξη, για να ενταχθεί ένα ατύχημα στο καθεστώς του Φιλικού Διακανονισμού, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις και φυσικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να μην διαφωνούν ως προς το ποιος ευθύν

Γιατί σε συμφέρει ο φιλικός διακανονισμός

19099 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/1/2022

Ο Φιλικός Διακανονισμός ή αλλιώς Σύστημα Άμεσης Πληρωμής είναι συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία εφαρμόζεται, υπό προϋποθέσεις, στις αποζημιώσεις από ατυχήματα αυτοκινήτων. Δες γιατί σε συμφέρει.


Στην πράξη, για να ενταχθεί ένα ατύχημα στο καθεστώς του Φιλικού Διακανονισμού, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις και φυσικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να μην διαφωνούν ως προς το ποιος ευθύνεται.

Στην πράξη, για να ενταχθεί ένα ατύχημα στο καθεστώς του Φιλικού Διακανονισμού, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις και φυσικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να μην διαφωνούν ως προς το ποιος ευθύνεται.

Κοινοποίησέ το »

 
Φιλικός διακανονισμός σε περίπτωση ατυχήματος
- Για υλικές ζημίες ως 6.000 ευρώ
- Αποζημιώνεσαι ή προχωράς άμεσα σε μεταφορά και επισκευές με κάλυψη
- Σύστημα άμεσης πληρωμής με συμμετοχή των ασφαλιστικών και των 2 εμπλεκόμενων
- Σού γλιτώνει χρόνο, εμπλεκόμενους και …διενέξεις

Εσύ έχεις εμπλακεί σε ατύχημα όπου ο φιλικός διακανονισμός έδωσε …φιλική άμεση λύση
ή άλλο περίμενες – άλλο προέκυψε;

Είναι ένας τρόπος αποζημίωσης και διαχείρισης των ζημιών υλικών αλλά και μικρών σωματικών βλαβών με τον οποίο επιτυγχάνεται, κατά κύριο λόγο, ταχύτητα και μείωση των δικαστικών διενέξεων. Στην ουσία αυτός που δε φταίει ή στο βαθμό που δε φταίει για το ατύχημα αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική εταιρεία.
 
Αναλαμβάνει έξοδα μεταφοράς στο συνεργείο και επισκευής!

Μερικά από τα έξοδα υλικών ζημιών που καλύπτονται από το φιλικό διακανονισμό είναι τα παρακάτω:
  • Όλα τα έξοδα για την επισκευή του οχήματος ή το ποσό της αποζημίωσης αν αυτό καταστραφεί ολοκληρωτικά. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι φόροι που αντιστοιχούν.
  • Το χρηματικό ποσό που απαιτείται για τη μεταφορά του οχήματος, αν αυτή χρειαστεί.
Υπενθυμίζουμε ότι η συνολική υλική αποζημίωση δεν πρέπει να ξεπερνά τις 6.000 ευρώ. 

Πρέπει να συμμετέχουν και οι 2 ασφαλιστικές στο Σύστημα Αμεσης Πληρωμής.

Για περαιτέρω ενημέρωση και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία ανήκει το όχημά τους.

Στην πράξη, για να ενταχθεί ένα ατύχημα στο καθεστώς του Φιλικού Διακανονισμού, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις και φυσικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να μην διαφωνούν ως προς το ποιος ευθύνεται. Μεταξύ άλλων, οι κυριότερες από αυτές είναι:

· Οι ασφαλιστικές εταιρείες και των δύο οχημάτων να συμμετέχουν στο Σύστημα Αμεσης Πληρωμής

· Η αποζημίωση για τις υλικές ζημιές που θα προκύψουν να μην υπερβαίνει τις 6.500 ευρώ ανά ατύχημα.

· Η αποζημίωση για τυχόν σωματικές βλάβες να μην υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για κάθε ατύχημα συνολικά και με ανώτατο όριο ανά ζημιωθέν πρόσωπο τα 12.000 ευρώ.

 

Κοινοποίησέ το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Panos.

    Το καλυτερο ειναι να βρεις ενα φανοπειο(0πως εγω επειδη ειμαι παθον) που να αναλαμβανει να τα κανει ολα(δηλαδη να σου φτιαξει το αμαξι και με μια εξουσιοδοτηση να παει αυτος να πληρωθει απο την ασφαλεια χωρις να ανακατευτεις εσυ καθολου).Αυτοι εχουν τις ακρες και τα περνουν τα λεφτα αμεσως ενω εσυ θα τρεχεις για μηνες και αν ειναι το ποσο μεγαλο την εκανες λαχειο.Ολα αυτα γινονται εαν δεν εφταιγες και εχει κανει δηλωση θετικη ο αλλος αλλιως βαζεις το χερι πολυυυ βαθεια στην τσεπη για να βρεις τα ευρω.

  • ΜΑΚΗΣ

    Οι πιο πολλες ασφαλιστικες που ειναι ατην αγορα δυστυχως δεν ειναι στο φιλικο...ποιος φταιει γι αυτο;;;;εχεις μια καλη ασφαλεια που ειναι στον φιλικο κ οταν σε χτυπαει ενας που δεν εχει φιλικο μενεις απροστατευτος τελειως σνω αν χτυπησεις εσυ αυτον αποζημιωνεται την αλλλη μερα,..ποιο το κερδος τοτε να πληρωνουμε μις καλη ασφαλεια;;;

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ