Αν έχετε προγραμματίσει ήδη τις διακοπές σας, τότε είναι καιρός να προετοιμάσετε και το αυτοκίνητο σας για την μεγάλη «έξοδο».

Αν έχετε προγραμματίσει ήδη τις διακοπές σας, τότε είναι καιρός να προετοιμάσετε και το αυτοκίνητο σας για την μεγάλη «έξοδο».

Safety on the Summer Roads!

10681 Επισκέψεις στο άρθρο

Το καλοκαίρι, όλοι το έχουμε συνδέσει με διακοπές, μπάνια και ξεκούραση. Όμως θα πρέπει να σκεφτούμε πως και η κίνηση με το αυτοκίνητο είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα απαιτητική, που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς εγκυμονεί εξαιρετικούς κινδύνους. Δείτε πως θα το έχετε ετοιμοπόλεμο και κάποιους βασικούς κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Αυτές τις ημέρες, πολλοί από επιλέγουν να κάνουν μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο. Όμως, υπάρχουν ένα σωρό παράγοντες που πρέπει να προσέχετε, ώστε οι διαδρομές σας να είναι ασφαλείς.

Αρχικά, το αυτοκίνητό επιβαρύνεται επιπλέον από τις υψηλές θερμοκρασίες του ελληνικού καύσωνα, αλλά και από μία σειρά από άλλους παράγοντες, όπως τα πολλά χλμ. και την ποιότητα των δρόμων προς τους θερινούς προορισμούς, είτε πρόκειται για διακοπές κατά τη διάρκεια των αδειών, είτε για τις σύντομες εξορμήσεις του σαββατοκύριακου. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η  η αλλαγή δεδομένων για το αυτοκίνητο που  έχουμε συνήθως αυτή την εποχή και το αυξημένο βάρος φόρτωσης. Έτσι, με δεδομένο ότι τα καλοκαιρινά ταξίδια, συνήθως αφορούν όλη την οικογένεια, η καλή κατάσταση του αυτοκινήτου σας μεγιστοποιείται, αφού ισοδυναμεί με την ασφάλεια και των δικών σας ανθρώπων.

Από την άλλη, πάντα είναι σημαντικό το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, των κανόνων καλής οδηγικής συμπεριφοράς. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή την εποχή η έξοδος από το «κλείνον άστυ» γίνεται μαζικά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συμφόρηση, που πάντα δημιουργεί ανυπομονησία, εκνευρισμό που οδηγούν σε εντάσεις και ατυχήματα.

Εμείς στo Auto Τρίτη (πάνω από 3 δεκαετίες τώρα) είμαστε πάντα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα οδικής ασφάλειας, οπότε συγκεντρώσαμε παράκτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ταξίδι με το αυτοκίνητο, είτε πρόκειται για προετοιμασία, είτε για την καλή οδηγική συμπεριφορά.
 

Κοινοποίησέ το »