Πώς κινήθηκαν το 2017 οι ασφαλιστικές

5506 Επισκέψεις στο άρθρο

Διαβάστε Ιnsiders Tips από στελέχη της Ασφαλιστικής αγοράς !

GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ
ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική

Το 2017 αποτέλεσε μία εξαιρετική χρονιά για τη ΔΥΝΑΜΙΣ, τόσο από πλευράς οικονομικών στοιχείων όσο και ενεργειών που συμβάλουν στην προσαρμογή της εταιρίας στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον -απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η  ασφαλιστική μας παραγωγή, στο σύνολο της παρελθούσας χρήσης, παρουσίασε πολύ σημαντική αύξηση. Η εταιρία παραμένει πλήρως εναρμονισμένη με το Solvency II, διαθέτει κεφαλαιακή υπερεπάρκεια και υψηλή ρευστότητα.

Εκτιμώ ότι η προσωποκεντρική πολιτική ανάπτυξης που ακολουθούμε, η άμεση σχέση μας με πελάτες και συνεργάτες, η επένδυση σε νέες τεχνολογίες και μηχανογραφικά συστήματα που διευκολύνουν τις πωλήσεις των συνεργατών μας έχουν συντελέσει στην αύξηση της παραγωγής μας.

Θεόδωρος Λιώκης

Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική
 
Ασφάλειαι MINETTA

Κατά το 2017 η ΜΙΝΕΤΤΑ εμφάνισε σημαντικό ποσοστό διατηρησιμότητας, των ασφαλισμένων, καθώς και σημαντική αύξηση της παράγωγης που ξεπέρασε το 15%, γεγονός που φανερώνει την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων στα ολοκληρωμένα  προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία. Αυτό μαρτυρούν και οι αποζημιώσεις που δόθηκαν, οι οποίες ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ.

Νικόλαος Μόσχοβος

Διευθυντής Τμήματος Marketing Ασφάλειαι ΜΙΝΕΤΤΑ
 
ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Ασφαλιστική

Ο κλάδος ασφάλισης οχημάτων παρουσίασε μικρή άνοδο και σε αυτό συντέλεσε κυρίως η μείωση των ανασφάλιστων οχημάτων, μετά από τον έλεγχο που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ έκλεισε με θετικό πρόσημο στον κλάδο αστικής ευθύνης και προαιρετικών καλύψεων οχημάτων.

Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της στρατηγικής μας, η οποία, παρά τον έντονο τιμολογιακό ανταγωνισμό που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο τα τελευταία χρόνια, εστιάζει σταθερά στην προώθηση ολοκληρωμένων ασφαλιστικών λύσεων με έμφαση στην παρεχόμενη κάλυψη και αξία και όχι απλώς την φθηνή τιμή. 

Τζένη Αναγνωστάκη

Διευθύντρια Έκδοσης Κλάδου  Οχημάτων ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Ασφαλιστική
 
GROUPAMA Ασφαλιστική

Η παραγωγή ασφαλίστρων στον Τομέα Ασφάλισης Αυτοκινήτων, σημείωσε μικρή άνοδο το δεύτερο εξάμηνο του 2017, τόσο όσον αφορά στην εταιρία μας, όσο και σε σχέση με το σύνολο της αγοράς. Ένας από τους κύριους λόγους που συνετέλεσε στην άνοδο αυτή, αποτέλεσε και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού ελέγχου εντοπισμού ανασφάλιστων οχημάτων. Ως συνέπεια αυτής της πρωτοβουλίας, πάνω από 1 εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα ασφαλίστηκαν προς όφελος όλων των καταναλωτών.

Επίσης, οι ασφαλιστικές εταιρίες επανεξέτασαν τα τιμολόγιά τους, με αποτέλεσμα το ασφάλιστρο του αυτοκινήτου να σταθεροποιηθεί, σημειώνοντας μια ελάχιστα αυξητική τάση. Αποτελεί πάντως γενική εκτίμηση στην αγορά μας ότι η ορθολογική τιμολόγηση του κλάδου είναι πλέον απαραίτητη. Η συγκράτηση των τιμών σε τόσο χαμηλά επίπεδα δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Groupama

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ