Η Goodyear ηγέτης στην ανάπτυξη ελαστικών ηλεκτρικών οχημάτων

1579 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Goodyear επιλέχθηκε ως ο Επίσημος Προμηθευτής Ελαστικών και Ιδρυτικός Συνεργάτης για το πρώτο πρωτάθλημα αμιγώς ηλεκτρικών multi brand αυτοκινήτων, Pure ETCR.

 
Η Goodyear αναπτύσσει ένα αποκλειστικό, εξειδικευμένο ελαστικό για το πρωτάθλημα Pure ETCR, το οποίο ενσωματώνει ένα συνδυασμό τεχνολογιών, εμπνευσμένο από τα πιο πρόσφατα ελαστικά ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας καθώς και από τη νέα σειρά ελαστικών υπερ-υψηλών επιδόσεων (UUHP) Eagle F1 Supersport. Η οριστική προδιαγραφή του ελαστικού θα αποκαλυφθεί την ¶νοιξη του 2020, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος Pure ETCR

Θα χρησιμοποιηθεί μια κατασκευή δοκιμασμένη στους αγώνες motorsport , αλλά με πρωτότυπης σχεδίασης πέλμα ώστε οι οδηγοί  των αμιγώς ηλεκτρικών touring αυτοκινήτων του Pure ETCR  να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια ελαστικά σε τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό οδόστρωμα, μειώνοντας τον αριθμό των χρησιμοποιημένων ελαστικών του κάθε αγώνα. Αυτό συμβαδίζει με το όραμα της Goodyear και της διοργάνωσης Pure ETCR για κοινή συνεργασία με στόχο την εύρεση βιώσιμων λύσεων που θα ωφελήσουν το μέλλον της αυτοκίνησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Mike Rytokoski, Αντιπρόεδρος και Chief Marketing Officer της Goodyear Ευρώπης, δήλωσε: “Η Goodyear είναι ηγέτης στην ανάπτυξη ελαστικών ηλεκτρικών οχημάτων. Στην Ευρώπη, οι μισές πρώτες τοποθετήσεις των ελαστικών μας αφορούν Ηλεκτρικά και Υβριδικά μοντέλα.
“Μεταφέρουμε τη μεγάλη εμπειρία μας στο ETCR για την ανάπτυξη ελαστικών ηλεκτρικών οχημάτων. Τα ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες συγκριτικά με τα αντίστοιχα οχήματα βενζίνης ή πετρελαίου. Έχουν μεγαλύτερο βάρος και μεγαλύτερη ροπή που αναπτύσσεται αμέσως. Η Goodyear, κατασκεύασε ελαστικά που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την απότομη παροχή ισχύος, προσφέροντας υψηλή πρόσφυση και ελκτική ικανότητα ταυτόχρονα με χαμηλή αντίσταση κύλισης,με όφελος την αύξηση της αυτονομίας και της αποδοτικότητας. Η συνέργεια με το πρωτάθλημα Pure ETCR επεκτείνεται πολύ περισσότερο από την απλή παροχή ελαστικών αγώνων. Μαζί, θα εξελίξουμε τεχνολογίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα ενθουσιάσουν την επόμενη γενιά οδηγών οχημάτων υψηλών επιδόσεων.”

Το πρωτάθλημα Pure ETCR,  υποστηρίζεται από την Eurosport Events, τον ίδιο οργανισμό που βρίσκεται πίσω από το WTCR- το Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων touring της FIA, τον οποίο η Goodyear επίσης θα προμηθεύσει εντός του 2020 και που θα συμμετέχουν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων παραγωγής από πολυάριθμους κατασκευαστές.

H δομή των αγώνων, που βασίζεται γύρω από ένα αριθμό σύντομων, γεμάτων δράση οδηγικών επιδόσεων, συναγωνισμού τροχού με τροχού, οδεύοντας στο μεγάλο τελικό, απαιτεί ελαστικά με άμεση ανταπόκριση και εξαιρετικές επιδόσεις. Η Goodyear θα εστιάσει στη διασφάλιση ότι τα ελαστικά θα έχουν πολύ σύντομο χρόνο προθέρμανσης, σταθερότητας καθώς και συνέπειας, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις και απαιτήσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να “πιέζουν” το αυτοκίνητό τους από την αρχή του αγώνα.

Ο François Ribeiro, Επικεφαλής του Eurosport Events, o υποστηρικτής του Pure ETCR, δήλωσε:  “Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καλωσορίζουμε την Goodyear στο Pure ETCR, ως ιδρυτικό συνεργάτη του πρωταθλήματος.  H Goodyear κατέχει μοναδική κληρονομιά που σχετίζεται με τις επιδόσεις και την καινοτομία: Αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για τη νέα, σύγχρονη ναυαρχίδα των αγώνων ηλεκτρικών οχημάτων. Η κοινή μας δράση συμπληρώνει τη συνέργειά μας με την Goodyear στο WTCR, η οποία επίσης περιμένουμε οτι θα είναι πολύ επιτυχημένη. 

Χάρη στην αποκλειστικά, υψηλής επίδοσης και παντός καιρού σχεδίασή τους, λιγότερα ελαστικά  απαιτούνται να παραχθούν για το Pure ETCR, γεγονός που συνάδει απόλυτα με τη δέσμευσή μας για βιώσιμη ανάπτυξη. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι η Goodyear θα αποτελέσει έναν εξαιρετικό συνεργάτη, σε στρατηγικά και τεχνικά ζητήματα του Pure ETCR, έναν σημαντικό πυλώνα για την επιστροφή της Goodyear στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. (#backtoracing).”
 
H Goodyear επιστρέφει στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό
Από τη στιγμή που η Goodyear ανακοίνωσε το προηγούμενο καλοκαίρι την επιστροφή της στο διεθνές μηχανοκίνητο, αγωνιστικό γίγνεσθαι, ο κατασκευαστής κατέκτησε μια σημαντική νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA στην κατηγορία LMP2 με την Jota Sport και την ομάδα Jackie Chan DC Racing να προηγείται για τον τίτλο. Η επιστροφή της Goodyear επίσης περιλαμβάνει την ένταξή της ως τον Επίσημο Προμηθευτή Ελαστικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Touring της FIA, επιστρέφοντας στο γερμανικό και τον βρετανικό μηχανοκίνητο αθλητισμό (έχουσα νέο ρόλο ως ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών για το Βρετανικό Αυτοκινητιστικό Πρωτάθλημα) καθώς και προμηθεύοντας ελαστικά στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές Αγωνιστικές Ομάδες του Le Mans.