Goodyear: Καινοτομία, τεχνολογία, ασφάλεια!

2751 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/3/2020

Ο Κωνσταντίνος Καζούρης, Εμπορικός Διευθυντής Επιβατικών της Goodyear Ελλάς, μας μιλά για την Goodyear στην Ελλάδα, τα κριτήρια επιλογής των Eλλήνων οδηγών για τα ελαστικά και την επιστροφή της Goodyear στους αγώνες Motorsport.

 
Ποια είναι η Goodyear, η παρουσία της στην ελληνική αγορά και
γιατί ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;


Η Goodyear από την ημέρα της ίδρυσής της το 1898 καινοτομεί διαρκώς, εισάγοντας στα ελαστικά της νέες τεχνολογίες, πάντα με δέσμευση στην ποιότητα και την ασφάλεια των οδηγών. Αυτό το πάθος και η προσήλωση για υπεροχή και δημιουργικότητα μας βοήθησε να καταξιωθούμε στη συνείδηση των καταναλωτών, ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευαστών ελαστικών στον κόσμο, με 69.000 εργαζομένους και 52 εργοστάσια παραγωγής σε 22 χώρες.

Το 2019 η Goodyear συμπλήρωσε 52 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλει καθοριστικά τόσο στην ανάπτυξη του κλάδου του αυτοκινήτου όσο και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, έχοντας καταξιωθεί ως ένα Brand συνυφασμένο με την καινοτομία, την τεχνολογία αλλά και την ασφάλεια  στην συνείδηση των ανθρώπων.

Η Goodyear ανήκει στην κατηγορία των premium ελαστικών και τα προϊόντα της ξεχωρίζουν για τις  τεχνολογικές καινοτομίες που διασφαλίζουν άριστη σχέση ποιότητας, ασφάλειας και εξαιρετικών επιδόσεων. Η προϊοντική γκάμα της Goodyear είναι πληρέστατη και καλύπτει κάθε ανάγκη του σημερινού οδηγού, τόσο από άποψη εποχιακών ελαστικών - χειμερινά, θερινά, 4 εποχών – καθώς και πλήρες διαστασιολόγιο για όλες τις ίντσες και για όλα τα οχήματα, από luxury και mid-size έως και για τα αυτοκίνητα πόλης. Επιπροσθέτως παρέχει και ελαστικά υπερ-υψηλών επιδόσεων - ελαστικά Ultra-high performance και Ultra-Ultra high performance-.
 
Με τι κριτήρια επιλέγει ο Έλληνας οδηγός τα ελαστικά του;

Τα κριτήρια επιλογής ελαστικού διαφέρουν από οδηγό σε οδηγό όπως και από όχημα σε όχημα. Τα βασικά κριτήρια είναι, ή για την ακρίβεια πρέπει να είναι, η ασφάλεια που του προσφέρει ένα ελαστικό, οι οδηγικές απαιτήσεις ενός κατόχου αυτοκινήτου πχ αν διανύει μεγάλες αποστάσεις ή του αρέσει να δοκιμάζει τα όρια του αυτοκινήτου του και σαφώς οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής που ζει. Στην Ελλάδα, λόγω καιρικών συνθηκών το 92% των ελαστικών που πωλούνται είναι θερινά. Υπάρχουν όμως περιοχές όπως η Βόρεια και Δυτική Ελλάδα όπου οι οδηγοί κατά τους χειμερινούς μήνες επιλέγουν χειμερινά ελαστικά τα οποία είναι τα κατάλληλα για ψυχρές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες από 7°C και κάτω, με σχεδίαση πέλματος που δίνει προτεραιότητα στην πρόσφυση σε χιόνι και πάγο. Ενώ τα 4 εποχών ελαστικά είναι μία εξαιρετική επιλογή για μια ευρεία γκάμα επιφανειών καθώς και καιρικών συνθηκών.

Η Goodyear προσφέρει για κάθε εποχή τα πλέον κατάλληλα ελαστικά. Για παράδειγμα, η νέα χειμερινή σειρά ελαστικών Goodyear UltraGrip Performance+ με εξαιρετική πρόσφυση σε χιονισμένες επιφάνειες και με εξαιρετικές αποστάσεις φρεναρίσματος σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, έχει λάβει κορυφαίες διακρίσεις από τεστ που έχουν διεξαχθεί από Ευρωπαϊκά περιοδικά του χώρου της αυτοκίνησης. Στα 4 εποχών ελαστικά, προσφέρουμε τα ελαστικά Vector 4 Seasons Gen-2 με εξαιρετική απόδοση στην οδήγηση για κάθε οδόστρωμα όλο το χρόνο ενώ στα θερινά ελαστικά η γκάμα μας καλύπτει όλες τις ανάγκες και ήδη κυκλοφορεί στην αγορά το νέας γενιάς θερινό ελαστικό EfficientGrip Performance 2 με εξαιρετικές επιδόσεις.

Το λανσάρισμα του νέου ελαστικού EfficientGrip Performance 2 τι νέο φέρνει στον κλάδο;
Το νέο θερινό ελαστικό της Goodyear EfficientGrip Performance 2 έρχεται για να κατακτήσει την αγορά. Σε έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, οι οδηγοί υποστήριξαν ότι στα θερινά ελαστικά βασική τους προτεραιότητα, πέρα από την ασφάλεια στην οδήγηση, είναι η διάρκεια ζωής του ελαστικού και φυσικά η δυνατή πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα.

Τις απαιτήσεις αυτές έρχεται να καλύψει απόλυτα το νέο Goodyear EfficientGrip Performance 2. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, χάρη στην τεχνολογία Mileage Plus προσφέρει 50% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση, ενώ η τεχνολογία Wet Braking εξασφαλίζει 7% μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην απόδοση. Το νέο ελαστικό έχει εξαιρετικές επιδόσεις σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του και στα αποτελέσματα του ανεξάρτητου φορέα TÜV αναδείχτηκε το κορυφαίο θερινό ελαστικό σε σύγκριση με τα τέσσερα πιο πρόσφατα σχέδια ανταγωνιστών στην κατηγορία θερινών ελαστικών υψηλής απόδοσης
 
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχουμε δει τους τελευταίους μήνες του 2019 η Goodyear να επανέρχεται δυναμικά στους αγώνες Motorsport. Το 2020 θα είναι ακόμα πιο δυναμικό το comeback της;

Η Goodyear στην ουσία δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ από τους αγώνες. Από τότε που έφυγε από την Formula 1 ως o πιο επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών όλων των εποχών με 368 νίκες  και έχοντας κατακτήσει περισσότερο από 14 φορές τον 24h αγώνα του Le Mans, η Goodyear επικεντρώθηκε στο NASCAR. Το 2019 η Goodyear επιλέγχθηκε ως το επίσημος προμηθευτής ελαστικών  στο FIA World Touring Car Cup και στο British Touring Car Championship ενώ το 2020 θα είναι προμηθευτής ελαστικών σε ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας (LMP2) του European Le Mans Series.
 
Οι αγώνες motorsport μας δίνουν τη δυνατότητα να αναδεικνύουμε την τεχνολογία μας στο πιο απαιτητικό περιβάλλον και να συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες που μας ωθούν σε νέα επίπεδα απόδοσης, με το Goodyear Eagle F1 SuperSport.

Επιπροσθέτως, φέτος η Goodyear  έχει επιλεγεί ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών και ιδρυτικός συνεργάτης στην ολοκαίνουρια multi brand σειρά ηλεκτρικών αγωνιστικών touring αυτοκινήτων, Pure ETCR. Η συνεργασία αυτή θα μας δώσει την ευκαιρία να είμαστε στην πρώτη γραμμή των ηλεκτρικών αγώνων, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το μέλλον στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Goodyear βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στη διαδικασία της ανάπτυξης ελαστικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στην Ευρώπη, οι μισές από τις πρώτες τοποθετήσεις ελαστικών αφορούν ηλεκτροκίνητα και υβριδικά μοντέλα. Σκοπεύουμε να ενώσουμε την εμπειρία μας, τόσο από τον αγωνιστικό κόσμο όσο και από την ηλεκτρική αγορά οχημάτων στη συναρπαστική αυτή νέα συνεργασία μας.