Σε τροχιά ανάπτυξης η NEXEN TIRE στην Ελλάδα

Σε τροχιά ανάπτυξης η NEXEN TIRE στην Ελλάδα

7428 Επισκέψεις στο άρθρο

Σε τροχιά ραγδαίας ανάπτυξης βρίσκεται η NEXEN TIRE στην Ελλάδα, κάτι που αποτυπώνεται εμφατικά στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της, καθώς και στη σημαντική διεύρυνση του δικτύου συνεργατών της. Ας δούμε όμως τι κάνει η μάρκα στην Ελλάδα και ποια τα επόμενα steps του σχεδιασμού της.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

Ο Κος Στέλιος Ταβουλάρης, Sales & Marketing Director της Fragoulopoulos Ltd., επίσημου εισαγωγέα και αποκλειστικού αντιπροσώπου ενός ανερχόμενου brand ελαστικών στη χώρα μας, αναλύει στο AutoTriti τη στρατηγική με την οποία «αναπτύσσει» το brand ΝΕΧΕΝ TIRE, ενώ αναφέρεται στους στόχους και τα σχέδια ανάπτυξής του για το επόμενο διάστημα.

Κοινοποίησέ το »

Αρχικά πείτε μας λίγα λόγια για το «που βρίσκεται» σήμερα η μάρκα. Ποιοι οι σημαντικότεροι σταθμοί (milestones) και πως καθόρισαν το που βρίσκεται σήμερα η μάρκα;

Η NEXEN TIRE, μια εταιρία με τεράστια δυναμική και ταχύτατη ανάπτυξη, σήμερα διαχειρίζεται αποκλειστικά στην ελληνική αγορά από την D. Fragoulopoulos(αποκλειστικός εισαγωγέας NEXEN TIRE), όπου εδώ και 32 συναπτά έτη, κατακτά την ελληνική αγορά επιβατικών και επαγγελματικών ελαστικών, διαθέτοντας πολύχρονη γνώση και εμπειρία γύρω από τον κλάδο των ελαστικών.

Η NEXEN TIRE έχει επενδύσει την χρόνια γνώση της γύρω από τα ελαστικά, σε νέους τύπους και μοντέλα ελαστικών, που σήμερα καθιστούν την επιλογή ελαστικών ΝΕΧΕΝ TIRE, ως μια από τις ασφαλέστερες επιλογές, κατατάσσοντας τα ΝΕΧΕΝ TIRE ελαστικά στην κατηγορία των premium.

Κορυφαίες επιδόσεις, άριστες βαθμολογίες με βάση την ευρωπαϊκή ετικέτα και πάνω από 160 πρώτες τοποθετήσεις σε κορυφαίους κατασκευαστές της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, αποτελούν τους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης της ΝΕΧΕΝ TIRE στην παγκόσμια αγορά.

Η NEXEN TIRE, μέσα από τα ιδιόκτητα ερευνητικά κέντρα που διαθέτει, εξελίσσει τα ελαστικά της θέτοντας νέα πρότυπα. Ταυτόχρονα, ακολουθεί και καλύπτει τις τάσεις της σύγχρονης αυτοκίνησης. Η ΝΕΧΕΝ TIRE δεν περιορίζεται μόνο στην μελέτη των 3 κριτηρίων της Ευρωπαϊκής Ετικέτας, αλλά εξετάζει πάνω από 50 παραμέτρους, προκειμένου τα ελαστικά της να προσφέρουν premium επιδόσεις, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια.

Διαθέτει πλήρη γκάμα ελαστικών έως και 23 ίντσες, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει όλους τους τύπους επιβατικών οχημάτων, SUV και ελαφρών φορτηγών.

Διαθέτει εξαιρετικά σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής σε Ευρώπη, Κορέα και Κίνα, άρτια εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα μηχανήματα και με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, διαθέτοντας εκατομμύρια ελαστικά στην παγκόσμια αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως το νεόδμητο εργοστάσιο παραγωγής στην Τσεχία, καλύπτει πάνω από το 95% της παραγωγής, καθιστώντας το προϊόν Ευρωπαϊκό! 

Η ΝΕΧΕΝ TIRE κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο πρώτης τοποθέτησης στις μεγαλύτερες παγκοσμίως κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων, μεταξύ αυτών Porsche, Audi, VW, FIAT κ.τ.λ., εξοπλίζοντας τα νέα τους μοντέλα με ελαστικά “State of the Art”, καλύπτοντας τις απαιτήσεις των κατασκευαστριών εταιριών, προσφέροντας τους επιδόσεις και ασφάλεια σε όλα τους τα μοντέλα. Η ΝΕΧΕΝ TIRE έχει αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνηςμε τις κατασκευάστριες αυτοκινητοβιομηχανίες, μέσα από τη χρόνια συνεργασία της με αυτές. Η σχέση αυτή επισφραγίζεται με τις συνεχείς πρώτες τοποθετήσεις σε όλα τους τα κορυφαία μοντέλα αυτοκινήτων. Αξίζει να σημειωθεί η πρώτη τοποθέτηση σε Porsche Panamera, το εμβληματικό μοντέλο της Porsche. Η NEXENTIRE συνεχίζει να επενδύει στην πρώτη τοποθέτηση, ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της.
 

Ποιες οι πιο πρόσφατες διακρίσεις που έχουν πετύχει τα ελαστικά NEXEN; Και τι σημαίνει αυτό για τον υποψήφιο αγοραστή ελαστικών της μάρκας.

Τα ελαστικά ΝΕΧΕΝ TIRE έχουν βραβευτεί από ανεξάρτητους φορείς διεθνών πιστοποιήσεων, κατακτώντας διακρίσεις ως «Εξαιρετικά Προτεινόμενα» που τα κατατάσσουν στις κορυφαίες επιλογές για τον τελικό καταναλωτή. Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει λάβει βραβεία καινοτομίας και σχεδιασμού για τα νέα μοντέλα ελαστικών της, όπως το NΆFERA Sport και NΆFERA Primus.

Με τα ελαστικά της, η NEXEN TIRE συμμετέχει σε αρκετούς αγώνες αυτοκινήτου, όπως  VLN24 και Formula Drift, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί χορηγό της Manchester City και της AC Milan, διαγράφοντας μια μακροχρόνια χορηγική δράση, ενισχύοντας την εικόνα της στο παγκόσμιο προσκήνιο.
 

Ποιος παράγοντας κατά την άποψη σας, έχει συμβάλει περισσότερο στην ανοδική πορεία που εμφανίζει το brand NEXEN;

Η NEXEN TIRE εκπροσωπείται αποκλειστικά στην ελληνική αγορά από την εισαγωγική εταιρία ελαστικών D. Fragoulopoulos, η οποία διαθέτει άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό με τεράστια εμπειρία στα ελαστικά, πόρους και τεχνογνωσία ώστε να καλύψει όλες τις απαιτήσεις της αγοράς, ενώ σε συνδυασμό με το επιλεγμένο δίκτυο συνεργατών σε όλη την ελληνική επικράτεια μπορεί να διαθέσει το προϊόν στην ελληνική αγορά. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ρυθμός ανάπτυξης της ΝΕΧΕΝ TIRE στην ελληνική αγορά είναι διπλάσιος από έτος σε έτος και πλέον, με το κλείσιμο και του 2021, η ΝΕΧΕΝ TIRE έχει κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, με συνεχείς αυξητικές τάσεις. 

Σε αυτό το σημείο δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε την πολύτιμη συμμετοχή των καταστημάτων μεταπώλησης ελαστικών που αποτελούν μέλη του δικτύου επιλεγμένων συνεργατών ΝΕΧΕΝ ελαστικών, σε όλη αυτή την αναπτυξιακή πορεία τα τελευταία χρόνια. Το 2022 θα αποτελέσει σταθμό αναφοράς για την πορεία της ΝΕΧΕΝ στην ελληνική αγορά, τοποθετώντας την ψηλά στο βάθρο των κορυφαίων εταιριών ελαστικών.
 

Λένε πως το να διαθέτεις το σωστό ελαστικό, στη σωστή στιγμή και σε μία μεγάλη γκάμα κωδικών φέρνει και καλά μερίδια. Ποια η άποψη σας, ως εκπρόσωπος της NEXEN, γι αυτό;

Η ΝΕΧΕΝ TIRE διαθέτει πλήρη γκάμα ελαστικών και η εταιρία D. Fragoulopoulos LTD, ως αποκλειστικός εισαγωγέας των ελαστικών ΝΕΧΕΝ στην ελληνική αγορά, διαθέτει επάρκεια προϊόντων, με εξαιρετικά μεγάλο στοκ προκειμένου να καλύψει την κάθε ζήτηση που προκύπτει ανά εποχή. Τα ελαστικά NEXENδιακρίνονται σε θερινά, all seasonκαι χειμερινά.

Διατίθενται στην ελληνική αγορά αποκλειστικά από το επιλεγμένο δίκτυο συνεργατών της D. Fragoulopoulos, το οποίο καλύπτει γεωγραφικά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
 

H πανδημία & τα απόνερα που δημιούργησε στην διεθνή μεταφορική αλυσίδα στην δύσκολη θέση να έχουν ζήτηση μα όχι και διαθέσιμα προϊόντα να την καλύψουν.Έχετε αντιμετωπίσει και εσείς αυτό το παροδικό μεν «ενοχλητικό» δε, φαινόμενο;

Η ΝΕΧΕΝ TIRE, όπως προαναφέρθηκε, διαθέτει 3 εργοστάσια παραγωγής σε Ευρώπη, Κορέα και Κίνα. Στην Ελληνική αγορά διατίθενται ελαστικά που παράγονται αποκλειστικά από το εργοστάσιό της στην Τσεχία. Βάση αυτού, δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα σε διαθεσιμότητα, με την εταιρία D. Fragoulopoulos να διαθέτει πλήρη επάρκεια ελαστικών σε όλες τις διαστάσεις και κατηγορίες, διασφαλίζοντας τους τελικούς καταναλωτές, μέσω του επιλεγμένου δικτύου συνεργατών, για την πλήρη κάλυψη της ζήτησης.

Η ΝΕΧΕΝ TIRE επενδύει στην παραγωγική διαδικασία και στην κάλυψη των αναγκών της Ευρωπαϊκής Αγοράς ενισχύοντας ακόμα περαιτέρω των παραγωγική δυναμική του εργοστασίου στην Τσεχία.
 

Η παγκόσμια τάση προς εξοικονόμηση ενέργειας, τα νέα πρότυπα ασφάλειας αλλά και η ηλεκτροκίνηση δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για την υιοθέτηση νέων τάσεων στις μεταφορές. Πως ανταποκρίνεται σε αυτό το νέο πλαίσιο η ΝΕΧΕΝ;

Η ΝΕΧΕΝ TIRE πρωτοπορεί στην έρευνα &καινοτομία, κατασκευάζοντας συνεχώς προϊόντα που έρχονται όχι μόνο να καλύψουν τις σύγχρονες τάσεις της αυτοκίνησης, αλλά θέτουν και νέα στάνταρ στην σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύγχρονα και εξελιγμένα υλικά κατασκευή, πλήρως συμμορφωμένα με τα νέα δεδομένα και πρότυπα δημιουργούν την μελλοντική τάση των ελαστικών.

Η NEXENTIRE εξοπλίζει στην πρώτη τοποθέτηση οχήματα πλοηγούς της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, προσφέροντας μέγιστα επίπεδα ασφάλειας και επιδόσεων. Αυτό διαφοροποιεί τη ΝΕΧΕΝ από άλλες εταιρίες ελαστικών στην παγκόσμια αγορά. Premium προϊόν σε premiumο χήματα.

Το 2022, η ΝΕΧΕΝ TIRE θα επενδύσει και πάλι στην πρώτη τοποθέτηση, με αρκετές πρώτες τοποθετήσεις που θα κάνουν το ντεμπούτο τους αρκετά σύντομα!
 

Κόστος κτήσης ή χρήσης; Επιδόσεις ασφάλειας ή απλά …τιμή; Σε τι δίνουν προτεραιότητα οι Έλληνες οδηγοί με βάση τα δικά σας στοιχεία, όταν αγοράζουν ελαστικά;

Οι Ευρωπαίοι οδηγοί, στους οποίους συγκαταλέγονται και οι Έλληνες, είναι πλέον πλήρως ενημερωμένοι και άρτια καταρτισμένοι σε σχέση με τα ελαστικά και τις ανάγκες που επιθυμούν να καλύψουν με την χρήση αυτών. Τα ΝΕΧΕΝ ελαστικά, όντας premium, έρχονται να καλύψουν ανάγκες επιδόσεων και ασφάλειας, ενώ απευθύνονται σε τελικούς καταναλωτές που επιθυμούν να απολαύσουν κάτι περισσότερο από τα ελαστικά τους. Πάντα, η συνάρτηση απόδοσης – τιμής λαμβάνεται υπόψη, ωστόσο τα οφέλη των ελαστικών ΝΕΧΕΝ είναι πολλαπλά και πιστοποιημένα.

Δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα. Πανελλαδική κάλυψη; Πόσα σημεία σε Αττική-Θεσσαλονίκη; Με αμεσότητα σε τοποθέτηση ελαστικών (όλων των κατηγοριών που καλύπτει η γκάμα σας);

Τα ελαστικά ΝΕΧΕΝ διατίθενται στην ελληνική αγορά μέσω του επιλεγμένου δικτύου συνεργατών της D. Fragoulopoulos.Το δίκτυο προσφέρει πλήρη πανελλαδική γεωγραφική κάλυψη και διαθέτει άρτια δομημένη τεχνογνωσία, προκειμένου ο τελικός καταναλωτής να απολαμβάνει τα οφέλη της αγοράς και των ελαστικών. 

Το επιλεγμένο δίκτυο συνεργατών της NEXEN TIRE προσφέρει καθολικές λύσεις στον σύγχρονο οδηγό και είναι άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, διασφαλίζοντας τον τελικό χρήστη για την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών.
 

Είναι γενικά παραδεκτό πως η πανδημία επίσπευσε κατά μία 10ετία την “Νέα Digital εποχή”. Σχετικές δράσεις - ενέργειες προσαρμογής που υλοποιήσατε ή έχετε στον σχεδιασμό σας;

Η εταιρία D. Fragoulopoulos επενδύει συνεχώς σε νέες ψηφιακές πλατφόρμες επικοινωνίας, θέτοντας υψηλά στάνταρ στην ελληνική αγορά των ελαστικών.

Η διεύρυνση του πλάνου επικοινωνίας αποτελεί προτεραιότητα της D. Fragoulopoulosγια το 2022. Στόχος της είναι να φέρει τα προϊόντα της και τα οφέλη τους πιο κοντά στο σύγχρονο καταναλωτή καθιερώνοντάς τα ως Top Of Mind επιλογή. Ταυτόχρονα, ενισχύει το δίκτυο των επιλεγμένων συνεργατών της σε όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά τη NEXENTIRE, η στρατηγική ενδυνάμωση του branding της συνεχίζεται με στοχευμένες ενέργειες marketingπου αποσκοπούν στην αύξηση τόσο του brand awareness της όσο και των πωλήσεών της όπως: επένδυση στο Digital Περιβάλλον, Promotions, Ενίσχυση του Branding στα σημεία πώλησης των επιλεγμένων Συνεργατών μας, καθώς και το νέο Πρόγραμμα Εγγύησης για τα ελαστικά ΝΕΧΕΝ. Σύντομα μάλιστα, οι τελικοί καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν ψηφιακά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του επιλεγμένου δικτύου μεταπωλητών.
 

Εν κατακλείδι – Για την 3ετία που έρχεται -Ποια τα επόμενα βήματα ή αν θέλετε ποια τα «στοιχήματα»- ευκαιρίες της μάρκας; Ποιες οι προκλήσεις (για να μην τις πούμε …δυσκολίες) που έχει να αντιμετωπίσει;

Οι συνεργάτες μας μας δίνουν ώθηση να καταφέρουμε περισσότερα. Η εταιρία D.Fragoulopoulos, μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη του σύγχρονου μεταπωλητή ελαστικών προσφέροντας μέσω του δικτύου καθολικές λύσεις για τους τελικούς καταναλωτές. 

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κατακτήσει σημαντικά μερίδια στην Ελληνική αγορά, καινοτομώντας σε προϊόντα και υπηρεσίες και αντλώντας δύναμη από τους μεταπωλητές και τους τελικούς καταναλωτές που επιλέγουν προϊόντα που διαθέτουμε στο χαρτοφυλάκιό μας.«Το παρελθόν δάσκαλος μας και το μέλλον η επένδυση της γνώσης μας». Είναι υποχρέωσή μας λοιπόν να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας και τους τελικούς αποδέκτες των προϊόντων και υπηρεσιών μας και δηλώνουμε το παρόν μας σε ένα μέλλον γεμάτο τεχνολογικές καινοτομίες και προκλήσεις.
 

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.