Detailing Specialist με 5 κινήσεις!

Διαβάστηκε από 5141 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/2/2019

Δες μερικές σύντομες και απλές οδηγίες, άρπαξε έναν κουβά και όρμησε στον καθαρισμό του τετράτροχου συντρόφου σου.

 
Το καλό και τακτικό πλύσιμο μπορεί σε βάθος χρόνου να εξασφαλίσει μια καλή προστασία όχι μόνο στο αμάξωμα αλλά και στην ίδια τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου αφού μια καλή, λαμπερή βαφή χωρίς σπασίματα, θαμπάδες και γρατζουνιές μπορεί να σας αποφέρει μερικές εκατοντάδες ευρώ παραπάνω από ότι αρχικά περιμένεις. Αν το πλύσιμο γίνεται όμως με λάθος τρόπο, μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα και, σε βάθος χρόνου, το όχημα να δείχνει περισσότερο ταλαιπωρημένο από ότι θα μπορούσε και από ότι θα ταίριαζε στην ηλικία του. 

1.Καλλυντικά θέλει και το αυτοκίνητο

Η χρήση ειδικών προϊόντων αυτοκινήτου σε γλιτώνει από πολλούς μπελάδες, επιπλέον κόστος και χάσιμο χρόνου.  Μην ξεχνάς ότι τα καιρικά φαινόμενα, είτε μιλάμε για ήλιο το καλοκαίρι, είτε για παγετό το χειμώνα, δεν κάνουν διακρίσεις. ΕξΆ άλλου φροντίδα χρειάζεται ακόμη και ένα καινούργιο αυτοκίνητο, γιατί είναι πολλά τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα κομβικά σημεία, στα οποία, εάν επιδείξεις την απαραίτητη προσοχή, μπορεί να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη και να συντηρήσεις το αυτοκίνητό σου καλύτερα. Aς δούμε ορισμένα απλά πράγματα, που μπορούν να μας «θωρακίσουν». Αρχικά, να  χρησιμοποιείς σαμπουάν με ουδέτερο Ph και καθαρά πανιά μικροΐνας. Παράλληλα συστήνεται η χρήση προϊόντων κεραμικής επίστρωσης, τα οποία διεισδύουν και δένουν τους πόρους του χρώματος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και κρυστάλλινα διάφανο κεραμικό τελείωμα, το οποίο προσφέρει προστασία μακράς διάρκειας και ζωντάνια στο χρώμα.

2.Πλύνε τακτικά, πριν προλάβουν να «σκληροποιηθούν» οι ακαθαρσίες!
 
Αρχικά γνωρίζεις πως πρέπει να πλένεις τακτικά το εξωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε λεκέδες, όπως περιττώματα πουλιών, ρετσίνι δένδρων και έντομα να αφαιρούνται άμεσα; Διότι σε διαφορετική περίπτωση «ψήνονται» μαζί με το βερνίκι και προκαλούν ακόμα και ξεφλούδισμα του χρώματος, όταν τελικά αφαιρεθούν. 

Όμως το σωστό πλύσιμο απαιτεί και τα κατάλληλα προϊόντα. Δεν είναι άντε γέμισε ένα κουβά με ζεστό νερό, πέτα μέσα σαπούνι για τα πιάτα... και τρίψε με τη σκούπα… Για το σωστό καθαρισμό του εξωτερικού πρέπει να πλένεις το αυτοκίνητό σου στο χέρι και μόνο,. Βούρτσες και ακατάλληλα καθαριστικά χαράσσουν και διαβρώνουν το χρώμα με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να καταστρέφεται.
 
3. Η τεχνική των «δύο κουβάδων» και το φαινόμενο του «ιστού της αράχνης»


Λίγοι γνωρίζουν τη συνταγή με τους δύο κουβάδες. Στον έναν βάζεις το νερό και το σαμπουάν του αυτοκινήτου και είναι αυτός με τον οποίο θα πλύνεις. Ο δεύτερος έχει μόνο καθαρό νερό μέσα και χρησιμεύει για να ξεβγάλεις το σφουγγάρι  πριν φορτώσεις νέα ποσότητα σαπουνάδας και επιστρέψεις στο όχημα. Το ξέβγαλμα του σφουγγαριού στον κουβά της σαπουνάδας θα επαναφέρει σκόνες και βρωμιές στο αυτοκίνητο και όχι μόνο δε θα καθαρίσεις,  αλλά ενδέχεται να βλάψεις το χρώμα πλένοντας με σφουγγάρι γεμάτο σωματίδια. 
 
Επιπροσθέτως ξέρεις πως όταν σαπουνίζεις το αυτοκίνητό σου δεν πρέπει να αφήνεις το σαπούνι να στεγνώνει, γιατί αυτό θα προκαλέσει κηλίδες στο χρώμα; Επίσης γνωρίζεις πως το αυτοκίνητο πρέπει να πλένεται με οριζόντιες και όχι κυκλικές κινήσεις, ώστε να αποφύγετε το φαινόμενο του «ιστού της αράχνης»;
 
4. Ποτέ κρύο νερό πάνω σε καυτή λαμαρίνα γιατί θα προκληθεί διαστολή!
 
Πέρα από το χρώμα βέβαια μη λησμονείς πως το αυτοκίνητο είναι μεταλλικό, συνεπώς ακολουθεί όλους τους νόμους της φύσης των μετάλλων, όπως και τη συστολή-διαστολή. ¶ρα δεν πλένεις ποτέ με κρύο νερό σε υψηλή θερμοκρασία.
 
Προσοχή όμως πρέπει να δώσεις και στις ζάντες του αυτοκινήτου, γιατί η βρωμιά σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, καθώς και με διάφορα χημικά που μπορεί να πατήσει ένα αυτοκίνητο κατά την κίνησή του, είναι πιθανό να προκαλέσει διάβρωση στο υλικό τους.
 
5. Σκούπισε μετά τα πλύσιμο για το επιθυμητό, λαμπερό, αποτέλεσμα!
 
Και αφού τελείωσες με το πλύσιμο μετά τι; Το αφήνεις απλά να στεγνώσει; Αν ναι κάνεις μισή δουλειά γιατί η ώρα του σκουπίσματος είναι σημαντική και κρίνει όλη την εργασία σου.
Ακούγεται ως το πιο εύκολο αλλά δεν είναι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει το στέγνωμα αλλά ο βασικός είναι να γίνει γρήγορα. Καλό εργαλείο εδώ η χρήση της ελαστικής λεπίδας η οποία μπορεί να απομακρύνει με μια κίνηση το 80% του νερού μας επιφάνειας. Τα πανιά με μικροίνες μπορούν να αναλάβουν το έργο στη συνέχεια, όπως και αντίστοιχα τα γνωστά συνθετικά δερμάτινα υλικά.  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης δέρμα σαμουά, το οποίο θα απορροφήσει το νερό και θα δώσει ένα λαμπερό τελείωμα χωρίς γραμμές.
 
Τέλος θα πρέπει να χρησιμοποιείς και προϊόντα κεραμικής επίστρωσης, τα οποία διεισδύουν και δένουν τους πόρους του χρώματος, δημιουργώντας ένα ανθεκτικό και διάφανο κεραμικό τελείωμα, το οποίο προσφέρει προστασία μακράς διάρκειας.
 

 

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός