• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  6/3/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/3/2001
Είναι θέμα προτεραιοτήτων... 
Oι διαφορές μεταξύ των δύο Coupe μοντέλων είναι πάρα πολλές. Το μεν Opel προσφέρεται για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, με το μικρότερο δυνατό κόστος σε επίπεδο κόπωσης των επιβατών. Ο κινητήρας του είναι εκπληκτικός σε απόδοση και λειτουργικά χαρακτηριστικά, ενώ ταιριάζει στο γενικότερο "ύφος" της κατασκευής. Σε αντίθεση με τη Celica όπου έμφαση δίνεται στη σπορτίφ υπόσταση του μοντέλου. Το Ιαπωνικό μοντέλο καταφέρνει και δίνει την αίσθηση που περιμένει κανείς από ένα Coupe αυτοκίνητο στον οδηγό. Εξίσου καλό με αυτό του ανταγωνιστή είναι και το μηχανικό σύνολο, το οποίο παράγει ήχο που διεγείρει την οδηγική λίμπιντο, ενώ η ευστροφία του και η απόδοσή του είναι απόρροια της υψηλής εφαρμοσμένης τεχνολογίας.
Με τον "τοίχο" αυτό των διαφορών, το target group του καθενός είναι ξεκαθαρισμένο. Οι έχοντες σπορτίφ βλέψεις που μπορούν να κάνουν και κάποιες παραχωρήσεις σε επίπεδο άνεσης και χώρων θα ψηφίσουν Celica T-Sport. Αντίστοιχα, οι πιο "ώριμοι" οδηγικά που θέλουν ένα πιο άνετο αλλά εξίσου δυνατό Coupe για τα ταξίδια τους και όχι μόνο, θα επιλέξουν συνειδητά Astra Coupe Turbo.


Ιδια κατηγορία αμαξώματος, αλλά και τόσες διαφορές. Εξετάζοντας τα δύο μοντέλα διεξοδικά, αντιλαμβάνεται κανείς πως οι αγοραστές του ενός μάλλον δε θα δελεαστούν από τα θέλγητρα του άλλου.

 Opel Astra Coupe Turbo - Toyota Celica T-Sport
 
Στον κόσμο των αντιθέσεων...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Turbo ή προηγμένο ατμοσφαιρικό;
Ταχυμεταφορές Opel - Γρήγορες βόλτες Toyota
Σπορτίφ αισθητική Celica, πολυτέλεια Astra Coupe
Είναι θέμα προτεραιοτήτων...