• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  2/10/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/10/2001

Μικρή υπεροχή του X-Trail σε χώρους

Στην καμπίνα των επιβατών του X-Trail θα βολευτούν συγκριτικά πιο εύκολα πέντε επιβάτες από ό,τι στην αντίστοιχη του RAV4. Αυτό οφείλεται κυρίως τόσο στο μεγαλύτερο πλάτος εμπρός και πίσω, όσο και στον ελάχιστα καλύτερο χώρο για τα γόνατα των επιβατών του πίσω καθίσματος. Οι διαφορές είναι βέβαια σχετικά μικρές αλλά αποδεικνύονται καθοριστικής σημασίας, όταν η καμπίνα πρόκειται να φιλοξενήσει πέντε ενήλικους επιβάτες. Για τις αποσκευές αυτών, το μοντέλο της Toyota διαθέτει μεγαλύτερο χώρο με όγκο 400 λίτρων, έναντι του αντίστοιχου των 350 του X-Trail. Από χώρους για μικροαντικείμενα και οι δύο ανταγωνιστές προσφέρουν αρκετούς, αν και πάλι τα πρωτεία ανήκουν στο Nissan, με τις πτυσσόμενες ποτηροθήκες στο ταμπλό και τα μίνι "ψυγεία" για τα αναψυκτικά, που πλαισιώνουν το ραδιοκασετόφωνο στο ταμπλό.

Τα 350 λίτρα του χώρου των αποσκευών του X-Trail είναι μάλλον οριακά για τις ανάγκες των πέντε.
Ο χώρος για τις αποσκευές των πέντε επιβατών έχει χωρητικότητα 400 λίτρων στην περίπτωση του RAV4.
Ο διαθέσιμος χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών του X-Trail είναι σαφώς μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του ανταγωνιστή.
Χωρίς να μπορεί να θεωρηθεί μεγάλος, ο χώρος για τα γόνατα των επιβατών πίσω του RAV4 θα ικανοποιήσει στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Ποτηροθήκες στη βάση της κεντρικής κονσόλας για το RAV4 (δεξιά). Το X-Trail διαθέτει εκτός από τις αντίστοιχες πτυσσόμενες ψηλά στις άκρες του ταμπλό και 2 μίνι ψυγεία για αναψυκτικά (αριστερά).

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ Nissan X-Trail - Toyota RAV4
 
Ομοεθνής σφετεριστής
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Πιο γραμμικός και πολιτισμένος ο κινητήρας του RAV4
Ποιότητα και σχεδίαση: Σημειώσατε Χ
Μικρή υπεροχή του X-Trail σε χώρους
Πιο χωμάτινο το X-Trail - GTi το RAV4
Είναι δίλημμα...