Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/5/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/5/2004
Θέματα αγοράς mtx
Mεταχειρισμένο Toyota Corolla του 2000
Τα μηχανικά προβλήματα σπάνια θα προβληματίσουν τους κατόχους Corolla.
To Toyota Corolla της περασμένης γενιάς παρουσιάζει μια πολύ καλή πορεία και στην αγορά μεταχειρισμένων. Τα βασικά πλεονεκτήματα του μοντέλου είναι η αξιοπιστία, οι δυνατοί κινητήρες και η προσιτή τιμή αγοράς.
Τα αυτοκίνητα της ιαπωνικής Toyota είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αξιοπιστία. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που ωθεί το Corolla υψηλά στις επιλογές των αγοραστών, τόσο νέων όσο και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Σχεδιαστικά το Corolla του 2000 είναι πιο συντηρητικό από την τελευταία του γενιά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείται προσωπικότητας ή σύγχρονης εμφάνισης. Στο εσωτερικό του, τα σκληρά πλαστικά είναι καλής ποιότητας, ενώ οι χώροι είναι αρκετοί για την φιλοξενία 4 επιβατών και των αποσκευών τους. Η ανάρτηση έχει μαλακή ρύθμιση (εκτός των εκδόσεων G6) με θετικό αντίκτυπο στα επίπεδα παρεχόμενης άνεσης των επιβατών. Το σύστημα διεύθυνσης με την υδραυλική υποβοήθηση προσφέρει καλή πληροφόρηση στον οδηγό ο οποίος σε συνδυασμό με τους δυνατούς και ελαστικούς κινητήρες τεχνολογίας VVT-I μπορεί να κινηθεί ακόμα και με σπορτίφ χαρακτηριστικά κίνησης.

To πέρασμα του χρόνου
Το Toyota Corolla σπάνια επιδεικνύει μηχανικά προβλήματα ενώ η αγορά ενός μοντέλου του 2000 καλύπτεται ακόμα από εγγύηση (αν δεν έχει υποστεί επεμβάσεις εκτός του επίσημου δικτύου). Οι μοναδικές βλάβες που εμφανίζουν τα Corolla εστιάζονται ορισμένες φορές στη δυσλειτουργία του βηματικού μοτέρ (σταθεροποιητής ρελαντί), πρόβλημα το οποίο δεν χαλά σε καμία περίπτωση την αξιόπιστη εικόνα του. Ένα μη μηχανολογικής σημασίας πρόβλημα που παρατηρείται αφορά κάποια εμφάνιση τριγμών που προέρχονται από το ταμπλό.

Συχνότερα προβλήματα
• Αρρυθμία ρελαντί που οφείλεται σε δυσλειτουργικό βηματικό μοτέρ.
• Εμφάνιση τριγμών από το ταμπλό

Αξίζει να το αγοράσω;
Η αγορά ενός Toyota Corolla είναι συμφέρουσα αφού προσφέρει καλό εξοπλισμό, καλή τιμή αγοράς και πάνω απ' όλα αξιοπιστία. Επιπλέον σημαντικό προσόν για τα Corolla του 2000 αποτελεί το γεγονός ότι καλύπτονται ακόμα από εργοστασιακή εγγύηση.