• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  31/3/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Opel Vectra 1,8 του 2004
Οικογενειακή πληρότητα
Διαβάστηκε από 2079 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:31/3/2009
Το Opel Vectra είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, το οποίο προσφέρει άνετους χώρους στους επιβάτες του και αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς.
Κινητήρας
Το Opel Vectra εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 1,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 122 ονομαστικούς ίππους και 167 Nm ροπής, νούμερα που μπορούν να κινήσουν το βαρύ αμάξωμα των 1.393 κιλών σε απλά καλούς ρυθμούς. Εκεί που ικανοποιεί το μηχανικό σύνολο αυτό, είναι στην ομαλή λειτουργία του αλλά και στη γραμμικότητα της ροπής, που εμφανίζεται από σχετικά χαμηλές στροφές.
Οδική συμπεριφορά
Ταξιδεύοντας με το Opel Vectra, από την πρώτη κιόλας στιγμή, απολαμβάνεις την υψηλής ποιότητας κύλιση και τη σταθερότητα του αυτοκινήτου στις ευθείες, ακόμα και με αυξημένες ταχύτητες. Λόγω της πολύ καλής λειτουργίας της ανάρτησης του γερμανικού μοντέλου, η άνεση που προσφέρεται στους επιβάτες βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα. Στις στροφές, το αυτοκίνητο υπακούει στις εντολές του οδηγού χωρίς να παρουσιάζει μεγάλες κλίσεις, ενώ η αίσθηση που φτάνει σε αυτόν μέσω του συστήματος διεύθυνσης είναι φιλτραρισμένη.
Εσωτερικό - Χώροι
Το εσωτερικό του Opel Vectra διακρίνεται για την ποιότητα κατασκευής, αλλά και τη συναρμογή των υλικών. Εκεί που χάνει κάποιους πόντους είναι στη σχεδίαση, η οποία προδίδει τα χρόνια του αυτοκινήτου στην αγορά. Από πλευράς χώρων, 5 άτομα θα ταξιδέψουν χωρίς να κάνουν καμία απολύτως παραχώρηση. Ανάλογος είναι και ο χώρος για τις αποσκευές τους, του οποίου η χωρητικότητα φτάνει στα 500 λίτρα.
Μεταπωλητική αξία
Σε απλά καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του Opel Vectra. Αυτό οφείλεται στην καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά και στους χώρους που προσφέρει.
Value for Money
Καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας για το γερμανικό μοντέλο, λόγω του πολύ καλού εξοπλισμού που διέθετε από τη βασική έκδοση με τον κινητήρα 1,8 λίτρων.
Συν & Πλην
(+): Οδική συμπεριφορά, άνεση, χώροι
(-): Ελαφρύ τιμόνι, αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.)1.796
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)122/5.600*
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)167/3.800*
0-100 χλμ./ώρα (δλ.)12,6
60-100 χλμ./ώρα με 4η (δλ.)13,7
80-120 χλμ./ώρα με 5η (δλ.)22,2
Τελ. ταχύτητα (χλμ./ώρα)205*
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)7,9*
Bάρος (κιλά)1.393
*Εργοστασιακές τιμές
Το ταμπλό του Opel Vectra διακρίνεται για την καλή ποιότητα κατασκευής και τη συναρμολόγηση, αλλά όχι για τη σχεδίασή του

Στο δρόμο το γερμανικό μοντέλο είναι ασφαλές, ακόμα και με υψηλές ταχύτητες κίνησης. Η άνεση που προσφέρει στους επιβάτες βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα.