• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  9/8/2010
TEST
Η επιστροφή του σεντάν
Εσωτερικό - Χώροι
Διαβάστηκε από 24981 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:9/8/2010
Ίδιο σε εμφάνιση, αύξηση χώρων
Στο εσωτερικό του 4θυρου Ιmpreza η εικόνα δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο σε σχέση με το γνωστό μας 5θυρο μοντέλο. Έτσι, η σχεδίαση παραμένει αισθητικά αποδεκτή αλλά λιτή, με την ποιότητα να κρίνεται απλά καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας, κυρίως λόγω της παρουσίας σκληρών υλικών. Η συναρμολόγηση, ωστόσο, βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, όπως και η εργονομία. Αντίθετα, προβληματισμό επιφέρει η θέση οδήγησης και αυτό γιατί το τιμόνι στην αποκλειστική ρύθμιση καθ´ ύψος που διαθέτει παραμένει ιδιαίτερα χαμηλά, με αποτέλεσμα ο οδηγός να νιώθει άβολα παρά τις -αντίθετα- αρκετές ρυθμίσεις που διαθέτει το κάθισμα. Επιπλέον, τα καθίσματα δεν προσφέρουν καλή στήριξη στα σώματα, άλλο ένα στοιχείο που διαγράφει τον αμιγώς οικογενειακό χαρακτήρα αυτού του Impreza. Φυσικά, εκεί που έγινε βελτίωση είναι στους διαθέσιμους ως προς τους επιβάτες χώρους, μιας και η αύξηση των διαστάσεων και ο τύπος του αμαξώματος εγγυώνται κάτι τέτοιο. Έτσι, το σεντάν Impreza προσφέρει ελαφρώς καλύτερα επίπεδα χώρων για τα πόδια των πίσω επιβατών, αλλά πολύ μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, με τον όγκο να φτάνει στα 420 λίτρα, έναντι των μόλις 301 λίτρων του πεντάθυρου μοντέλου. Σε σχέση με εκείνο όμως, παρουσιάζει αντίστοιχα και ελαφρώς μειωμένο αέρα για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, κάτι που συμβαίνει λόγω της σχεδίασης της οροφής σε εκείνο το σημείο. Συνολικά πάντως 4 ενήλικοι μέσου ύψους επιβάτες δε θα χρειαστεί να κάνουν παραχωρήσεις, παρά μόνο αν χρειαστεί να φιλοξενηθεί και ένας μεσαίος (5ος) επιβάτης, όπου το συνολικό πλάτος είναι οριακό, όπως και στο πεντάθυρο Impreza.
Λιτό σχεδιαστικά με καλή ποιότητα κατασκευής είναι και το σεντάν Impreza στο εσωτερικό του. Η συναρμολόγηση είναι πολύ καλή, όπως και η εργονομία.

Η θέση οδήγησης είναι άβολη, με τον οδηγό να κάθεται πολύ ψηλά σε σχέση με τα χειριστήρια.

Οι χώροι για τα πόδια είναι κατά μόλις 4 χλστ. καλύτεροι από του πεντάθυρου μοντέλου, με το χώρο για τα κεφάλια να είναι μικρότερος κατά 3 χλστ., λόγω της κλίσης της οροφής.
Ο χώρος αποσκευών είναι το βασικό πλεονέκτημα σε επίπεδο χώρων του σεντάν, έναντι του πεντάθυρου Impreza. Εδώ η αύξηση ανέρχεται στα 119 λίτρα, φτάνοντας συνολικά στα 420 λίτρα. Αρνητικό στοιχείο αποτελεί το "σκαλοπάτι" στο δάπεδο λόγω της 4κίνησης.

 
 Subaru Impreza 1,5 4d
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Εσωτερικό - Χώροι
Οδική συμπεριφορά
Κινητήρας - Επιδόσεις
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός - Τιμή- Βαθμολογία


ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ