" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Ford Focus ST-R είναι ειδικά κατασκευασμένο για αγωνιστικές πίστες.

Στο Ford Focus ST-R έχει τοποθετηθεί νέα σπορ ανάρτηση και roll cage για να πληροί τις αγωνιστικές προδιαγραφές της FIA.

Το εσωτερικό του Ford Focus ST-R έχει «ελαφρύνει» για καλύτερες επιδόσεις στην πίστα.

Αγωνιστικό Ford Focus ST-R

Διαβάστηκε από 5223 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/9/2011

Η Ford παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το νέο Focus ST-R, το οποίο φοράει την άκρως «επιθετική» αγωνιστική περιβολή της φίρμας.

 
Η Ford παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα μοντέλα Focus ST και ST Wagon. Όμως για αυτούς που επιζητούν τα αγωνιστικά στοιχεία από ένα Focus, η Ford δεν τους χάλασε το χατίρι. Το Focus ST-R αποτελεί την αγωνιστική έκδοση του Focus ST και θα κυκλοφορήσει κυρίως στην Αμερική, ενώ είναι πιθανόν να τρέξει στα Grand-Am ST, στο World Challenge TC καθώς και στο Series Touring Car του Καναδά.

Η εξωτερική εμφάνιση έχει παραμείνει η ίδια σε σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής, αν εξαιρέσουμε βέβαια, τα αυτοκόλλητα που προδίδουν πιθανόν αλλαγές στην απόδοση του αγωνιστικού ST-R. Το αγωνιστικό έχει κατασκευαστεί ειδικά για πίστες από τη Ford Racing και πληροί τις αγωνιστικές προδιαγραφές της Β. Αμερικής. Θα εφοδιάζεται με κινητήρα 2,0 λίτρων EcoBoost (χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα την ιπποδύναμη), ενώ αναβαθμίσεις έχουν υποστεί τα φρένα, η ανάρτηση και το roll cage.

Επίσης, η Ford ευελπιστεί ότι το αυτοκίνητο θα τρέξει και σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άλλες σημαντικές εθνικές διοργανώσεις, όπως αυτό των 24ωρών στο Nurburgring. Τέλος, φήμες λένε ότι το κόστος του αυτοκινήτου θα φτάνει περίπου τις 75.000 ευρώ.

Tags: FORD, FORD FOCUS