• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο νεαρός σχεδιαστής αναφέρει πως εμπνεύστηκε από ισπανική αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα από τον γνωστό Santiago Calatrava.

Aντλησε επίσης σχεδιαστικά στοιχεία από τις αρχαίες ελληνικές πανοπλίες.

BMW i-FD: Με ελληνικά στοιχεία…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/3/2012

Ο Ισπανός σχεδιαστής Feliciano Ruy-Díaz αποκαλύπτει την 5θυρη έκδοση του υβριδικού BMW i8, παίρνοντας ακόμα και ελληνικά στοιχεία για τη σχεδίασή του.

 
Η BMW παρουσίασε πρόσφατα τα μοντέλα i8 και i3 , που σηματοδοτούν την αρχή της νέας εποχής i για τη γερμανική φίρμα. Μέχρι πρότινος όμως δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα μελλοντικά σχέδιά της, με αποτέλεσμα να αποκαλύψει ο Ισπανός Feliciano Ruy-Díaz, τη BMW i-FD.

Ο νεαρός σχεδιαστής αναφέρει πως σχετικά με τη σχεδίαση του i-FD εμπνεύστηκε από ισπανική αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα από τον γνωστό Santiago Calatrava, ενώ άντλησε στοιχεία από τις αρχαίες ελληνικές πανοπλίες. Ο στόχος του, που φαίνεται να έχει επιτευχθεί, είναι να ολοκληρώσει ένα ιδιαίτερο σπορ sedan αυτοκίνητο, το οποίο να εκφράζει με την πρώτη ματιά μια ισχυρή προσωπικότητα. Τέλος, ο Diaz δεν αποκαλύπτει ακόμα το μηχανικό σύνολο που θα χρησιμοποιεί το εντυπωσιακό μοντέλο, αλλά εικάζουμε ότι θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με την τετρακίνηση της βαυαρέζικης φίρμας.

Tags: BMW i3, BMW i8