Έλεγχοι και πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα δρομολογούνται από το κράτος και την ένωση ασφαλιστικών εταιριών.

Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ στα ανασφάλιστα οχήματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/8/2012

Με τσουχτερά πρόστιμα επιδιώκει το κράτος να βάλει φρένο στα ανασφάλιστα οχήματα, που αυτή τη στιγμή αγγίζουν το εξωπραγματικό νούμερο του 1,5 εκατομμυρίου.

 

Η «μάστιγα» των ανασφάλιστων αυτοκινήτων δείχνει να απασχολεί σοβαρά τον κρατικό μηχανισμό, όπου εκτός από οικονομική αιμορραγία στα ταμεία του κράτους, δημιουργεί προβλήματα και στις ασφαλιστικές εταιρίες. Έτσι, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Οικονομικών, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διασταυρώσεις στοιχείων προκειμένου να εντοπιστούν τα οχήματα που είτε δεν έχουν ασφαλιστεί ποτέ, είτε δεν έχουν ανανεώσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κώστας Μπερτσιάς, εκπρόσωπος των εταιρειών, για όσους διαθέτουν στην κατοχή τους ανασφάλιστα οχήματα, θα καταλογιστούν πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Παράλληλα, θα κληθούν να τα ασφαλίσουν προκειμένου να συνεχίσουν να κυκλοφορούν, χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Το όλο θέμα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς υπολογίζεται ότι το σύνολο των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο. Πολλά εξ αυτών παραμένουν ανασφάλιστα όχι λόγω «άποψης» αλλά λόγω οικονομικής δυσχέρειας των ιδιοκτητών τους, χωρίς αυτό βεβαίως να αποτελεί δικαιολογία για τη χρήση τους.