H 116D, με τη βοήθεια του πακέτου Efficient Dynamics, καθίσταται το πιο οικονομικό μοντέλο στη γκάμα της BMW.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H 116D, με τη βοήθεια του πακέτου Efficient Dynamics, καθίσταται το πιο οικονομικό μοντέλο στη γκάμα της BMW.

Δοκιμή: BMW 116D 3d

(26/9/2012)

Δεν είναι μόνο οι 3 πόρτες της νέας έκδοσης της BWM σειράς 1 που κάνουν τη διαφορά αλλά το γεγονός ότι συνδυάζονται με έναν πολύ οικονομικό κινητήρα και δε στερούν ευρυχωρία από το μοντέλο.

Κατά παράδοση, ο άσσος της BMW κυκλοφορεί σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις. Ωστόσο, στο λανσάρισμά της, τη βασική BMW τη γνωρίσαμε μόνο στην 5θυρη εκδοχή της, ενώ τώρα, με αφορμή την παρουσίαση της κορυφαίας M 135i, τη γνωρίζουμε και ως 3θυρη. Στην έκδοση της δοκιμής, τη δοκιμάζουμε με τον 1.600άρη turbo diesel κινητήρα των 116 ίππων που, με τη βοήθεια του πακέτου Efficient Dynamics καθίσταται το πιο οικονομικό μοντέλο στη γκάμα της BMW.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Δυναμικό προφίλ

Το νέο μοντέλο απευθύνεται σε αγοραστές με λιγότερες μεταφορικές ανάγκες και περισσότερες «bachelor» ανησυχίες. Εξ ου και το κουπέ του σχήματος που ορίζεται από την έλλειψη των δύο πίσω πορτών και την πιο κεκλιμένη γραμμή της οροφής. Συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά της, είναι πιο μακριά κατά 85 χλστ., πιο φαρδιά κατά 17 χλστ. έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 30 χλστ. και πιο φαρδιά μετατρόχια μπροστά και πίσω. Από την άλλη, σε σχέση με την 5θυρη έκδοση, είναι ελαφρώς χαμηλότερη, ενώ όλες οι υπόλοιπες διαστάσεις έχουν κρατηθεί στα ίδια επίπεδα. 


Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άρτιο και αεροδυναμικό, σαφώς πιο ομοιογενές από την 5θυρη έκδοση και με σχεδιαστικές αναφορές σε πιο σπορ μοντέλα της φίρμας (για παράδειγμα το προφίλ έχει κάτι από Ζ4 coupe).

SPRING SEAT
NISSAN