Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 500 εθελοντές του Ινστιτούτου θα πάρουν μέρος στη "Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα".

Ι.Ο.ΑΣ. Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/10/2012

Με σημαντική δύναμη 500 εθελοντών, σε 20 πόλεις της Ελλάδας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχει σε μία ακόμα «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα».

 
Με διαρκή πίστη στο στόχο της αλλαγής κακών συνηθειών που αποτελούν βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων συμβάντων, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τη δράση χάρις στους όλο και πιο πολλούς συνεργάτες και αρωγούς στην προσπάθεια που καταβάλλεται όλα αυτά τα χρόνια, το Ινστιτούτο για μία ακόμα φορά συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» διοργανώνοντας και συντονίζοντας τη δράση σε όλη την Ελλάδα, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου. 

Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά και από την Πάτρα μέχρι τη Χίο, 500 εθελοντές σε 20 πόλεις και σε περισσότερα από 25 νυχτερινά κέντρα, θα βρεθούν κοντά στις παρέες που θα διασκεδάζουν και θα γίνουν οι πρεσβευτές της ενημέρωσης για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Την ώρα που οι παρέες θα προσέρχονται στα κέντρα διασκέδασης, οι φίλοι θα συμφωνήσουν για το ποιος θα είναι ο «Οδηγός της Παρέας» που δε θα καταναλώσει αλκοόλ και κατά την έξοδο από τα μαγαζιά αργά το βράδυ, ο οδηγός αυτός θα υποβληθεί σε «φιλικό» αλκοτέστ από τους εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ.

Με τον τρόπο αυτό, για μία ακόμα χρονιά, χιλιάδες συμπολίτες μας θα πάρουν μαζί τους μηνύματα για ασφαλή μετακίνηση. Τόσο στη χώρα μας όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τα τροχαία που συμβαίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ έχουν τριπλάσιο αριθμό θυμάτων από τον αντίστοιχο των εργάσιμων ημερών. Από τους 1.200 και πλέον συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους ετησίως στην άσφαλτο, η πλειοψηφία έχει εμπλακεί σε τροχαίο μετά τη νυχτερινή διασκέδαση. 

Η φετινή «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π), της AXA Ασφαλιστικής και της GOODYEAR, εταιρειών που ηγούνται στους κλάδους τους και δείχνουν το δρόμο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη χώρα μας αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινή πίστη τους, πως μέσα από την πρόληψη και την ενημέρωση προκύπτουν απτά αποτελέσματα. Ο θεσμός της Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα πραγματοποιείται από το Ι.Ο.ΑΣ. τουλάχιστον τρεις φορές κάθε χρόνο ενημερώνοντας χιλιάδες συμπολίτες μας, στην προσπάθεια να υπενθυμίζει σε όλους το μήνυμα: «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… Ο οδηγός της παρέας!».