" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ξεφεύγοντας από την πολυχρηστική προσέγγιση των 2 προηγούμενων γενιών, η νέα A-Class μπαίνει στο χορό των premium μικρομεσαίων με ιδιαίτερες αξιώσεις.

Στόχος είναι πάντα η οδηγική ευχαρίστηση στο Focus, αλλά η παγκόσμια τρίτη γενιά του συνδέεται με την τεχνολογία αιχμής που λανσάρει ο 1.000άρης Ecoboost.

Σχεδιαστικά μπορεί να μη το δείχνει, αλλά το νέο Audi A3 δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό σου σε κάθε επίπεδο.

Με ελκυστική σχεδίαση και εμφανή εξέλιξη σε κάθε τομέα, το νέο Hyundai i30 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εξέλιξης των ειδών.

Όπως κάθε νέο Golf έτσι και αυτό της 7ης γενιάς σχεδιαστικά αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, αλλά κάτω από το περιτύλιγμα υπάρχει σημαντική εξέλιξη.

Η εξέλιξη 5 μικρομεσαίων

Διαβάστηκε από 33337 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/11/2012

Audi A3, Ford Focus, Hyundai i30, Mercedes A-Class, VW Golf. Πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η τεχνολογική -και όχι μόνο- πρόοδος μεταξύ δύο διαδοχικών γενιών των ίδιων αυτοκινήτων;

 
Η συνεχής εξέλιξη στον κόσμο του αυτοκινήτου φέρνει χαμόγελα στους καταναλωτές, μιας και μέσα από την εφαρμογή προσιτής τεχνολογίας, η μετακίνηση γίνεται πιο εύκολη, πιο ευχάριστη, πιο άνετη, πιο ασφαλής και πιο φιλική στο περιβάλλον. Στη λογική βελτίωση μέσα από την εξέλιξη και τον ανταγωνισμό, συνεισφέρει και η έρευνα που πραγματοποιούν οι κατασκευαστές μετά την πώληση για να δεχθούν τις παρατηρήσεις των πελατών. Είναι λογικό λοιπόν κάθε νέο μοντέλο να είναι πιο ευρύχωρο, πιο οικονομικό και γενικότερα ένα «καλύτερο αυτοκίνητο»

Αν αφήσουμε κατά μέρος την κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων, που οδηγεί μεν τις τεχνολογικές εξελίξεις, αφορά όμως ένα πολύ μικρό ποσοστό του αγοραστικού κοινού, αυτή που υιοθετεί γρηγορότερα τις καινοτομίες στο χώρο του αυτοκινήτου είναι η κατηγορία των μικρομεσαίων. Μοντέλα που καλύπτουν επαρκώς τις προσωπικές αλλά και οικογενειακές ανάγκες και, το σημαντικότερο, ανήκουν σε μία κατηγορία τιμής που μπορεί να «σηκώσει» ένα επιπλέον βάρος για να προσφέρει αντίστοιχα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα άνεσης και ασφάλειας. 

Χαρακτηριστικά είναι τα πέντε μοντέλα που εξετάζουμε στο εν λόγω άρθρο. Αναλύοντας από την εξωτερική εμφάνιση και τους κινητήρες, μέχρι το ηλεκτρονικό υπόβαθρο και τη γενικότερη αλλαγή της φιλοσοφίας που πρεσβεύουν ορισμένα από αυτά, τα συμπεράσματα είναι αποκαλυπτικά.