• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Με ένα νέο, δικύλινδρο diesel κινητήρα πολύ χαμηλής κατανάλωσης και ρύπων θα εφοδιάζεται από του χρόνου το VW up!

Το νέο μηχανικό σύνολο θα είναι επίσης συμβατό με την επόμενης γενιάς πλατφόρμα για μικρά αυτοκίνητα, του ομίλου VW.

Δικύλινδρο diesel VW up! το 2013

15.403 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/10/2012

O επί κεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Volkswagen, Ulrich Hackenberg, επιβεβαίωσε ότι εντός της επόμενης χρονιάς θα παρουσιαστεί μία δικύλινδρη, πετρελαιοκίνητη εκδοχή του up!

 
Η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρα σημαντική, τόσο για τη γερμανική εταιρία, όσο και για ολόκληρη την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, αφού μετά από τον κινητήρα TwinAir της Fiat, φαίνεται ότι τα δικύλινδρα μηχανικά σύνολα κερδίζουν έδαφος. Το συγκεκριμένο μάλιστα της VW θα είναι diesel, κερδίζοντας έτσι σίγουρα σε ροπή. 

Όπως όλα δείχνουν ο κινητήρας θα αποτελεί μία ειδική έκδοση του συνόλου των 800 κ.εκ. που θα εφοδιάζει το XL1, ένα μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το 2013 σε περιορισμένη κλίμακα. Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, υπολογίζεται όμως να αποδίδει γύρω στους 50 ίππους και 120 Nm ροπής. Ο Hackenberg δεν παρέλειψε να επιβεβαιώσει επίσης ότι το συγκεκριμένο μοτέρ θα είναι συμβατό με τη νέα πλατφόρμα μικρών αυτοκινήτων της VW, που θα τη δούμε στην παραγωγή το 2015. Αυτή η εξέλιξη είναι ενδεικτική του ότι η εταιρία έχει βάλει στόχο να αναπτύξει περαιτέρω τη γκάμα της στα αυτοκίνητα πόλης.