• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

11.500€ «βδομαδιάτικο» για νταλικέρηδες!

4.707 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/5/2021

Τα προβλήματα τροφοδοσίας σε εκατοντάδες προϊόντα και η έλλειψη οδηγών, έκανε εταιρεία να δίνει περίπου 11.500 ευρώ, ήτοι 14.000 δολάρια, την εβδομάδα για οδηγό φορτηγού!

Είδος υπό εξαφάνιση οι νταλικέρηδες και τα φορτηγά μεταφορών σε εθνικό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της πανδημίας, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην αγγελία που ανήρτησε η εταιρεία μεταφορών με έδρα το Φορτ Γουόρθ, στο βόρειο Τέξας, και προσφέρει σε έμπειρους οδηγούς έως και 14.000 δολάρια την εβδομάδα ή αλλιώς 728.000 δολάρια ετησίως. Κάνοντας τους υπολογισμούς με την ισοτιμία, αυτό αναλογεί σε 11.500 ευρώ την εβδομάδα ή αλλιώς 600.000 ευρώ το χρόνο! Όχι και άσχημα για οδηγός βαρέου οχήματος, έτσι;

Η εταιρεία Sisu Energy, η οποία περιγράφεται ως «πρωτοποριακή εταιρεία φορτηγών», λέει ότι βασικές προϋποθέσεις για να κάνει κανείς αίτηση είναι να έχει ηλικία άνω των 25 ετών, να έχει τουλάχιστον δύο χρόνια εμπειρίας στην οδήγηση φορτηγού και να έχει την κατάλληλη άδεια οδήγησης. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, η εταιρεία δεν προσλαμβάνει μόνο οδηγούς, αλλά μισθώνει και οχήματα για όσους έχουν δικά τους φορτηγά, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στις μεταφορές βασικών αγαθών και πρώτων υλών.

Αξιοσημείωτο, ότι οι ΗΠΑ έχουν έλλειψη οδηγών φορτηγών για περισσότερα από 15 χρόνια, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Σύνδεσμο της βιομηχανίας φορτηγών (American Trucking Associations). Οι μεταφορές «χτύπησαν κόκκινο» το 2005, όταν ο σύνδεσμος ανέφερε ότι είχε περίπου 20.000 οδηγούς εγγεγραμμένους, αριθμός που εκτοξεύθηκε στους 50.700 οδηγούς έως το 2017, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ATA.

Σχολιάστε