Υπο την επήρεια αλκοόλ 1 στους 10 οδηγούς

1.522 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2020)

Σχεδόν 1 στους 10 οδηγούς που ελέγχθηκαν, είχαν καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από αυτή που προβλέπει ο νόμος.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής διενεργεί συνεχείς έλεγχους αλκοτέστ για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι (αλκοτέστ) σε 1.549 οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 9% των οδηγών που ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. 

Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις «επικίνδυνες» παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Η Τροχαία αναφέρει πως οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας..

FORD E-TRANSIT
OPEL