1.524.615
επισκεψεις στην εκθεση

2η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του AutoΤρίτη

1.524.615 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Η 2η digital Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του AutoΤρίτη είναι εδώ, μετά την τεράστια επιτυχία της 1ης Ελληνικής Έκθεσης του autotriti.gr! Δείτε όλα τα σημαντικά μοντέλα που θα οδηγήσουμε τους επόμενους μήνες και μάθετε τις τάσεις της αυτοκίνησης που δημιουργούνται!

Παρίσι, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Ντιτρόιτ και πολλά ακόμα μέρη του κόσμου φιλοξενούν μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτου κάθε χρόνο. Φέτος την άνοιξη, όπως κάθε χρόνο ήταν παραδοσιακά να ανοίξει τις πύλες της το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο, εκθέσεις δεν γίνονται μιας και η κατάσταση δεν το επιτρέπει και έτσι, το autotriti.gr αναλαμβάνει χρέη «διοργανωτή» για μία ακόμη μεγάλη ψηφιακή έκθεση, η οποία έχει όλα τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάζονταν και θα κυκλοφορήσουν το επόμενο 6μηνο. Αλλωστε, με περισσότερες από 20 εκατομμύρια επισκέψεις στις σελίδες του autotriti.gr από την αρχή του έτους, μόνο μικρό event δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!

Τι περιμένουμε, λοιπόν, από την αυτοκινητοβιομηχανία μέσα στο επόμενο διάστημα; Ποια είναι τα 90 νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν και ποιες τάσεις προκύπτουν;

Πρώτα από όλα, είναι ξεκάθαρο ότι οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο μπαταρίες εξηλεκτρίζοντας τα μοντέλα τους. Χαρακτηριστικά, 70 από τα 90 μοντέλα της έκθεσης είναι mild hybrid, hybrid, Plug-in ή ηλεκτρικά! Μάλιστα, διαφαίνεται πως στα μικρά αμαξώματα χρησιμοποιούν mild hybrid και hybrid τεχνολογία, ενώ στα μεγαλύτερα αμαξώματα βάζουν μεγαλύτερες μπαταρίες που φορτίζουν και από την πρίζα (Plug-in). Μάλιστα τα Plug-in φαίνεται να κερδίζουν συνεχώς έδαφος, κάτι που αποτυπώνεται και από τα νούμερα πωλήσεων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Από τα 165 Plug-in Hybrid αυτοκίνητα το 2019 στην χώρα μας, πήγαμε στα 1.488 αυτοκίνητα το 2020 και το πρώτο δίμηνο του 2021 έχουν πουληθεί 584 αυτοκίνητα. Αν συνεχίσει με τέτοιους ρυθμούς, πάμε για πάνω από 3.500 Plug-in Hybrid φέτος.

Επίσης, υπάρχει μια ροπή προς τα μικρά SUV και αρκετές μάρκες έχουν πλέον διπλή παρουσία στην κλάση. Πρόσφατο παράδειγμα το Hyundai Bayon που θα βρεθεί στο πλευρό του Kona και μαζί θα κοντραριστούν με τα δίδυμα των VW T-Roc & T-Cross, Ford Puma & EcoSport.

Αναφορικά με τα ηλεκτρικά, επικρατεί μια διαρκής άνοδος της αυτονομίας τους που σίγουρα θα πάει και ψηλότερα. Έτσι, τα ηλεκτρικά πόλης θα βγάζουν 250 με 300 χιλιόμετρα με μία φόρτιση από 150 χλμ. που έβγαζαν πριν, ενώ τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά θα έχουν αυτονομίες κοντά στα 500 χιλιόμετρα από τα 300 χλμ. που είχαν παλαιότερα. Κλείνοντας διαπιστώνουμε ότι τα supercars παραμένουν πιστά στη βενζίνη, ενώ η τρέλα των SUV εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο. Ενδεικτικό είναι πως σχεδόν τα μισά μοντέλα της έκθεσης είναι SUV/Crossover!

Παρακάτω, μπορείτε να περιηγηθείτε στα Hall της έκθεσης του ΑutoΤρίτη και να μάθετε τα πάντα για τα μοντέλα που εκτίθενται σε αυτά!

Toyota
Audi