• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το 34ο Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας του φετινού Πρωταθλήματος Ράλλυ.

34ο Ράλλυ Φθιώτιδος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/4/2017

Ο 2ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2017 θα πραγματοποιηθεί στη περιοχή της Λαμίας και θα είναι σε οδόστρωμα από άσφαλτο.

 
Στο επόμενο χρονικό διάστημα, η περιοχή της Φθιώτιδας θα αποτελέσει το επίκεντρο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα των αγώνων ράλλυ. Η αρχή θα γίνει με το Ράλλυ Φθιώτιδος, η 34η εκδοχή του οποίου θα διοργανωθεί από το Αθλητικό Σωματείο "Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας"  και θα αποτελέσει τον 2ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2017.

Το 34ο Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας του φετινού Πρωταθλήματος Ράλλυ, που ως γνωστόν είναι μικτό, με 3 αγώνες να διεξάγονται σε χώμα και ισάριθμους σε άσφαλτο. Αν και πέρυσι το Ράλλυ Φθιώτιδος ήταν χωμάτινο, φέτος η επιφάνεια του αγώνα θα αλλάξει, γεγονός που μπορεί να διαφοροποιεί τη φυσιογνωμία του, ωστόσο δε δυσκολεύει ιδιαίτερα το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής, αφού η περιοχή της Λαμίας είναι γνωστό πως διαθέτει ποικιλία από όμορφες και ενδιαφέρουσες, για αγωνιζόμενους και θεατές, διαδρομές σε κάθε είδους επιφάνεια.
 
Η διάρκεια του ράλλυ θα είναι διήμερη, καθώς το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου 6 Μαΐου περιλαμβάνει την εναρκτήρια Ειδική Διαδρομή του αγώνα, που είναι η γνωστή διαδρομή "Μπράλος-Σκαμνός" μήκους 15,6 χιλιομέτρων, η οποία χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα τόσο στο 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας" όσο και στο Ράλλυ Λαμίας. Έπειτα, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη Λαμία για ανασυγκρότηση και θα προετοιμαστούν για το δεύτερο σκέλος, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου και περιλαμβάνει 2 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές. Ο λόγος για την Καλοσκοπή μήκους 13,17 χιλιομέτρων και τη Νέα Παύλιανη, η οποία έχει μήκος 19,05 χιλιομέτρων και διαφοροποιείται από ότι είχαμε συνηθίσει, καθώς θα διασχίζει το χωριό Σκαμνός με κατεύθυνση προς Λαμία και θα τερματίζει μετά από 3 χιλιόμετρα. Με αυτόν τον τρόπο, διαμορφώνεται ένας αγώνας 5 Ειδικών Διαδρομών και μήκους 80,04 αγωνιστικών χιλιομέτρων, μέσα από τα οποία θα κριθούν οι τελικοί νικητές.

Από το πλευρό των ανθρώπων της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ο Δήμος Λαμιέων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, που για ακόμη μια φορά στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια, όντες ταυτόχρονα και συνδιοργανωτές ενός αθλητικού γεγονότος που θα θέσει για ακόμη μια φορά τη Λαμία στο κέντρο του ενδιαφέροντος.