Κάπως έτσι θα είναι η επόμενη Esprit

Κάπως έτσι θα είναι η επόμενη Esprit

To 2012 η νέα Lotus Esprit

(12/5/2009)

H Lotus έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη της Elise καθώς και της επόμενης γενιάς της Esprit, που αν όλα πάνε καλά, θα δούμε στο δρόμο το 2012. Το μοντέλο θα μοιάζει αρκετά με αυτό της φωτογραφίας, αν και η εξέλιξη του δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Το ντεμπούτο της νέας γενιάς του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου της Lotus των τελευταίων ετών (που δεν είναι άλλο από την Elise) θα γίνει μόλις σε 2 χρόνια (το 2011). Μαζί όμως με αυτήν, συνεχίζει και η εξέλιξη ενός ακόμη σημαντικού αυτοκινήτου, που μάλιστα έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία για την εταιρεία: της Lotus Esprit.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το κατά πόσο βέβαια θα προχωρήσει η εξέλιξη του μοντέλου της φωτογραφίας εξαρτάται εν μέρει και από την αγοραστική πορεία της νέας Evora, στην οποία η Lotus στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, στηρίζει ουσιαστικά το μέλλον της. Έτσι η νέα Esprit θα αποτελεί μια πιο χαμηλή, φαρδιά και μακριά έκδοση της Evora, πάντα με τον κινητήρα στο κέντρο.
Η βρετανική εταιρεία υποστηρίζει ότι με όλες αυτές τις κινήσεις η παραγωγή της έως το 2012 θα βρίσκεται κάπου μεταξύ των 4.000 και 5.000 μονάδων ετησίως εξασφαλίζοντας της έτσι ένα βιώσιμο μέλλον. Όπως και να χει, μετά από την ακύρωση του project της εξέλιξης ενός σπορ αυτοκινήτου σε συνεργασία με την Abarth, η Lotus χρειάζεται όσο τίποτα, μια «ανάσα» και το πιθανότερο είναι να της την χαρίσουν αυτά τα τρία μοντέλα (Elise, Esprit και Evora).
MORIAKOS CORAL GAS
ΜΟΤΟ