Η ακριβή πίσσα ανεβάζει το κόστος στις ασφαλτοστρώσεις!

Η ακριβή πίσσα ανεβάζει το κόστος στις ασφαλτοστρώσεις!

3.551 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2022)

Η ενεργειακή και πετρελαϊκή κρίση που διανύουμε, δεν επηρεάζει μόνο την τιμή της βενζίνης που βλέπουμε στα πρατήρια καυσίμων. Συνέπειες υπάρχουν και σε άλλους κλάδους.

Αφημένοι στη μοίρα τους πολλοί δρόμοι!

Οποιοσδήποτε κλάδος εξαρτάται άμεσα από τα πετρελαϊκά προϊόντα αντιμετωπίζει πρόβλημα διαρκείας λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Ένας από τους κλάδους που πλήττεται είναι και αυτός της συντήρησης των οδών. Τα Ιταλικά μέσα δημοσιεύουν ρεπορτάζ-σήματα κινδύνου, επισημαίνοντας τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχουν στην ασφάλεια, οι ασυντήρητοι δρόμοι.

Αύξηση στην τιμή της πίσσας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πέρυσι, τέτοιο καιρό, η τιμή της πίσσας είχε αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με την αρχή του έτους, ενώ και φέτος το κόστος της έχει διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, χωρίς ωστόσο να έχουμε στη διάθεσή μας ακριβή στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, η πίσσα, όπως και όλες οι πρώτες ύλες για την οδοποιία έχουν «τσιμπημένες» τιμές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έργα ασφαλτόστρωσης.

Έχει αυξηθεί το κόστος των έργων

Φυσικά με την άνοδο των τιμών να είναι γενικευμένη, κάθε έργο συντήρησης δρόμων κοστίζει τελικά περισσότερο. Όλα αυτά συμπίπτουν και με τις πολύπλευρες συνέπειες της πανδημίας, αλλά και με την διαρκή απουσία επενδύσεων και έργων στον χώρο μετά από την πολυετή οικονομική κρίση των προηγούμενων χρόνων.

Προφανή ζητήματα ασφάλειας σε ασυντήρητους δρόμους

Δεν χρειαζόμαστε τα ιταλικά ρεπορτάζ, για να ξέρουμε την κατάσταση των δρόμων στην χώρα μας: Κάκιστη άσφαλτος, με λακκούβες, μπαλώματα, ολισθηρή επιφάνεια και όλα τα «καλά». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ, πάλι οι χρήστες του δρόμου «πληρώνουν την νύφη», αφού οι αναρτήσεις των αυτοκινήτων ταλαιπωρούνται και οι μοτοσυκλετιστές χρειάζεται να προσέχουν σε κάθε μέτρο για να μην καταλήξουν σε κάποιο νοσοκομείο.

Ασφαλτόστρωση σε πολλούς δρόμους της Αττικής

Πάντως τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μία διάθεση βελτίωσης της κατάστασης, κυρίως στην Αττική. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, μεταξύ άλλων αυτή την περίοδο γίνονται ευρύτατα έργα στη Λεωφόρο Κηφισού, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στη Βαρυμπόμπη, στον Αγ. Στέφανο, στις περιοχές Μαλακάσα, Καπανδρίτι και Κάλαμο. Επίσης είναι σε εξέλιξη έργα ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
skoda