• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αφημένοι στη μοίρα τους οι δρόμοι λόγω της τσουχτερής τιμής της πίσσας

Αφημένοι στη μοίρα τους οι δρόμοι λόγω της τσουχτερής τιμής της πίσσας

1.905 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2021)

Η ενεργειακή και πετρελαϊκή κρίση που διανύουμε, δεν επηρεάζει μόνο την τιμή της βενζίνης που βλέπουμε στα πρατήρια καυσίμων. Συνέπειες υπάρχουν και σε άλλους κλάδους.

Οποιοσδήποτε κλάδος εξαρτάται άμεσα από τα πετρελαϊκά προϊόντα αντιμετωπίζει πρόβλημα αυτή την περίοδο λόγω της αύξησης της τιμής του μπρεντ που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες. Ένας από τους κλάδους που πλήττεται είναι και αυτός της συντήρησης των οδών. Τα Ιταλικά μέσα δημοσιεύουν ρεπορτάζ-σήματα κινδύνου, επισημαίνοντας τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχουν στην ασφάλεια, οι ασυντήρητοι δρόμοι.

40% αύξηση στην τιμή της πίσσας από τον Ιανουάριο

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η διαρκής άνοδος στις τιμές του αργού πετρελαίου από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχει φέρει και μια πολύ μεγάλη αύξηση στις τιμές της πίσσας, βασικού συστατικού της ασφάλτου, που κατά περιπτώσεις φτάνει και το 40%.

Έχει αυξηθεί το κόστος των έργων

Φυσικά με την άνοδο των τιμών να είναι γενικευμένη, κάθε έργο συντήρησης δρόμων κοστίζει τελικά περισσότερο. Όλα αυτά συμπίπτουν και με τις πολύπλευρες συνέπειες της πανδημίας, αλλά και με την διαρκή απουσία επενδύσεων και έργων στον χώρο μετά από την πολυετή οικονομική κρίση των προηγούμενων χρόνων.

Προφανή ζητήματα ασφάλειας σε ασυντήρητους δρόμους

Δεν χρειαζόμαστε τα ιταλικά ρεπορτάζ, για να ξέρουμε την κατάσταση των δρόμων στην χώρα μας: Κάκιστη άσφαλτος, με λακκούβες, μπαλώματα, ολισθηρή επιφάνεια και όλα τα «καλά». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ, πάλι οι χρήστες του δρόμου «πληρώνουν την νύφη», αφού οι αναρτήσεις των αυτοκινήτων ταλαιπωρούνται και οι μοτοσυκλετιστές χρειάζεται να προσέχουν σε κάθε μέτρο για να μην καταλήξουν σε κάποιο νοσοκομείο.

Οι τρύπες γίνονται ολοένα και περισσότερες!
- 40% πάνω η πίσσα από την αρχή του χρόνου
- Μένουν ασυντήρητοι δρόμοι με προφανή κίνδυνο για τα αυτοκίνητα
Είναι η αύξηση της τιμής της πίσσας η χαριστική βολή στο οδικό δίκτυο της χώρας; Ποια λύση προτείνετε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »