Aion LX Plus: To πρώτο ηλεκτρικό με 1.000+ χλμ. αυτονομία!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Aion LX Plus: To πρώτο ηλεκτρικό με 1.000+ χλμ. αυτονομία!

3.867 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2021)

Το νέο κινέζικο SUV με όνομα Aion LX Plus έχει την δυνατότητα να κινηθεί για πάνω από 1.000 χιλιόμετρα με μόνο μία φόρτιση, σύμφωνα με το κινέζικο πρότυπο δοκιμών CLTC.

Mε παραπάνω από 1.000 χλμ. αυτονομία 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

To νέο της μοντέλο παραγωγής παρουσίασε η Αion, θυγατρική του μεγάλου κινέζικου κολοσσού GAC Group. Το αυτοκίνητο λέγεται LX Plus πρόκειται για την αναβαθμισμένη έκδοση του Aion LX που αποκαλύφθηκε δύο χρόνια πριν, είναι ηλεκτρικό και, μπορεί να κινηθεί για 1.008 χιλιόμετρα με μία φόρτιση σύμφωνα με τα CLTC πρότυπο δοκιμών.
 

Ίσως η αυτονομία του να είναι αρκετά μικρότερη

Το CLTC (China Light-duty vehicle Test Cycle) είναι διαφορετικό από το πρότυπο δοκιμών WLTP που χρησιμοποιούμε στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει πως η αυτονομία των 1.008 χιλιομέτρων που ανακοινώνει η φίρμα, ίσως να είναι στην πραγματικότητα μικρότερη. Σε κάθε περίπτωση, η αυτονομία του είναι αρκετά μεγάλη, ειδικά για SUV.
 

Με 734 άλογα και 144,4 kWh μπαταρία

To Αion LX Plus εξοπλίζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 144,4 kWh που όμως, χάρη στην τεχνολογία της GAC, είναι 20% μικρότερη και 14% πιο ελαφριά από μία συμβατική. Η μπαταρία συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 734 ίππων που στέλνουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου με δύο ταχύτητες. Το 0-100χλμ./ώρα γίνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα, χρόνος πολύ καλός για ένα 5θυρο SUV.
 

Δεσπόζει στην καμπίνα η 15,6 ιντσών οθόνη

Στην καμπίνα, πάνω στο ταμπλό βλέπουμε μια αιωρούμενη 15,6 ιντσών οθόνη infotainment με νέο δυνατό επεξεργαστή τελευταίας τεχνολογίας και αναβαθμισμένο λογισμικό. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται επίσης με σύστημα ήχου Alpine με 10 ηχεία και πανοραμική οροφή, ενώ όλη η καμπίνα είναι επενδυμένη με άσπρο δέρμα Nappa.
 

Προσιτή η τιμή του

Tιμές δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά υπολογίζεται πως θα κοστίζει από 33.000 ευρώ.

Ξεχνάς να φορτίσεις!
- Με 734 άλογα, κάνει το 0-100 σε 2,9 δεύτερα!
- Τεράστια μπαταρία 144,4 kWh που είναι όμως 14% ελαφρύτερη
- Δεσπόζει στην καμπίνα η 15,6 ιντσών οθόνη
- Λογική αρχική τιμή, από 33.000 ευρώ
Θα έχουν αντίπαλο τα ηλεκτρικά εάν προσφέρουν τόση μεγάλη αυτονομία; Λέτε το αυτοκίνητο να γίνει η αρχή μιας νέας εποχής;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
NISSAN