• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Pagani Zonda υποτίθεται πως σταμάτησε να φτιάχνεται τον Ιούνιο του 2013, αλλά όπως ίσως ξέρετε αυτό δεν έγινε ποτέ. Σήμερα σας παρουσιάζουμε άλλη μία μοναδική έκδοσή της, που έγινε για λογαριασμό του ρωσικού βελτιωτικού οίκου Topcar Design.

Λίγες είναι προς το παρόν οι διαθέσιμες πληροφορίες για την ανώνυμη ακόμα Zonda. Αυτό που ξέρουμε είναι πως θα βγει την άνοιξη του 2018 από το νέο εργοστάσιο της Pagani στο Σαν Τσεζάριο σουλ Πανάρο της Ιταλίας.

Έχοντας το λογότυπο της TopCar, η νέα Zonda διαθέτει ένα «εκτεθειμένο» αμάξωμα από μπλε ανθρακονήματα, το οποίο διανθίζεται με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, αλλά και από μία πλευρική ρίγα που είναι ασορτί με τους χρυσούς τροχούς.

Δεν ξέρουμε ακόμα αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τελευταίας Pagani είναι ίδια με αυτά των «κοινών» Zonda. Αν δηλαδή το ατμοσφαιρικό V12 σύνολο της AMG συνεχίζει να αποδίδει 670 ίππους ισχύος και 780 Nm ροπής.

Σχεδόν ό,τι υπάρχει εξωτερικά είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, ενώ ακόμα περισσότερο carbon υπάρχει στο εσωτερικό, όπου συνδυάζεται με ξύλινες λεπτομέρειες.

Ακόμα μία νέα Pagani Zonda

Διαβάστηκε από 1726 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/11/2017
 

Υποτίθεται πως η Pagani Zonda έχει σταματήσει να φτιάχνεται από τον Ιούνιο του 2013, αλλά στην πράξη «κάθε τρεις και λίγο» έχουμε μία ακόμα one-off εκδοχή του ιταλικού εξωτικού οχήματος. Ας δούμε, λοιπόν, άλλη μία έκδοση του «αθάνατου» supercar…

Η Pagani Zonda υποτίθεται πως σταμάτησε να φτιάχνεται τον Ιούνιο του 2013, με το λανσάρισμα της «πιστάδικης» Revolucion, αλλά όπως ίσως ξέρετε αυτό δεν έγινε ποτέ. Μόνο το 2017, η Pagani παρουσίασε τρεις «one-off» εκδοχές του μοντέλου της, τις Fantasma Evo, Riviera, αλλά και την HP Barchetta του αφεντικού Horacio Pagani.
 
Φυσικά και δεν τελειώσαμε, καθώς σήμερα σας παρουσιάζουμε άλλη μία μοναδική έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία έγινε για λογαριασμό του ρωσικού βελτιωτικού οίκου Topcar Design. Λίγες είναι προς το παρόν οι διαθέσιμες πληροφορίες για την ανώνυμη ακόμα Zonda. Αυτό που ξέρουμε είναι πως θα βγει την άνοιξη του 2018 από το νέο εργοστάσιο της Pagani στο Σαν Τσεζάριο σουλ Πανάρο, που βρίσκεται στη Μόντενα της Ιταλίας.
 
Αυτοπροσδιορίζεται ως το «αυθεντικό αυτοκίνητο», κάτι που ίσως σημαίνει πως είναι όντως μια καινούργια Zonda και όχι μια αναβάθμιση ενός υπάρχοντος μοντέλου όπως έγινε στην προαναφερθείσα Riviera. Με βάση αυτά που βλέπουμε, υπάρχουν κάποιες ομοιότητες με τις Cinque Roadster και Tricolore.
   
Έχοντας το λογότυπο της TopCar, η νέα Zonda διαθέτει ένα «εκτεθειμένο» αμάξωμα από μπλε ανθρακονήματα, το οποίο διανθίζεται με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, αλλά και από μία πλευρική ρίγα που είναι ασορτί με τους χρυσούς τροχούς. Το μοτίβο της σημαίας βρίσκεται και στην τεράστια αεροτομή αλλά και στο carbon scoop οροφής.
 
Σχεδόν ό,τι υπάρχει εξωτερικά είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, ενώ ακόμα περισσότερο carbon υπάρχει στο εσωτερικό, όπου συνδυάζεται με ξύλινες λεπτομέρειες. Εντυπωσιακά για μια ακόμα φορά είναι τα ρετρό στοιχεία της καμπίνας.
 
Δεν ξέρουμε ακόμα αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τελευταίας Pagani είναι ίδια με αυτά των «κοινών» Zonda. Αν δηλαδή το ατμοσφαιρικό V12 σύνολο της AMG συνεχίζει να αποδίδει 670 ίππους ισχύος και 780 Nm ροπής, ενώ φυσικά δεν ξέρουμε αν έχει αλλάξει το βάρος των μόλις 1.201 κιλών.

Tags: Pagani, Zonda
 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια

25 χρόνια Audi RS με R8, TT RS & RS3

Νέο «καυτό» Yaris προ των πυλών

Δοκιμή: Jeep Renegade με 180 PS

Θα πλήρωνες για αυτόματο σε μικρό;

Η κίνηση στους δρόμους

Νέα όρια ρύπων: Όλα τα μοντέλα έως 95 γρ. CO2

Mazda Skyactiv-X: Μοτέρ βενζίνης που «καίει» σαν diesel

Video: Γλίτωσε από του χάρου τα δόντια

Πως θα επιλέξεις την σωστή εξάτμιση

«Μάνα» είναι μόνο μία!

Έμεινες από καύσιμα; Δες τι πρέπει να κάνεις!

Διπλά υβριδικό το επόμενο Nissan Qashqai

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

SUZUKI: Υβριδικό για οικονομία, πιο εύκολα από ποτέ!

FORDAdvertisement: Ford Kuga, από 21.375€, επιτόκιο 1% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

HONDA: Μπες πίσω από το τιμόνι όλων των μοντέλων!

SUZUKI: Δωρεάν χειμερινός έλεγχος

Δες: Τα ελαστικά της Γιουβέντους !

Σφακιανάκης επιλογές: 1.000€ επιδότηση ανταλλαγής

περισσότερα »