• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αν δεν έχεις πρίζα πάρε υβριδικό που φορτίζει μόνο του!

9.657 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2021)

Γιατί να μπλέκεις με πρίζες, αφού το σύστημα της Toyota που φορτίζει μόνο του ίσως να ταιριάζει καλύτερα στην ελληνική αγορά από τα plug-in υβριδικά;

Τι να το κάνεις το plug-in αν δεν έχεις πρίζα να το φορτίσεις; Με όλα τα αυτοκίνητα να μετατρέπονται σε υβριδικά πριν αλλάξουν σε ηλεκτρικά, η ιδέα της φόρτισης από την πρίζα είναι γενικά καλή. Ειδικά αν έχεις τη μπαταρία γεμάτη, ώστε να κινείσαι όσο το δυνατόν περισσότερο με ρεύμα. Όμως, παρότι λέμε ότι φορτίζουν στην πρίζα, τα plug-in υβριδικά δεν φορτίζουν από οποιαδήποτε πρίζα ή καλύτερα την πρίζα που θέλουν, δεν την έχουν πολλοί.

Ειδικά στις μεγάλες πόλεις που τα σπίτια μας είναι σε πολυκατοικίες, το να έχεις μια πρίζα δίπλα στο αυτοκίνητο, όπου έτυχε να το παρκάρεις το βράδυ, είναι μάλλον απίθανο. Εντάξει, υπάρχουν χώροι φόρτισης, και πλέον πολλά καταστήματα έχουν τέτοιους στα πάρκινγκ τους, αλλά αν δεν έχεις πρίζα στο σπίτι, το plug-in δεν έχεις που να το φορτίσεις.

Από την άλλη μεριά όμως, έχεις την Toyota. Η Toyota, ο πρώτος διδάξας των υβριδικών, έχει όλα της τα μοντέλα με σύστημα self-charging, αυτοφορτιζόμενο. Δηλαδή τα αυτοκίνητά της φορτίζουν την μπαταρία τους μόνα τους, αντλώντας ενέργεια κατά το φρενάρισμα και γενικά την επιβράδυνση.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Φυσικά, για να κρατάς την μπαταρία γεμάτη, πρέπει να μάθεις να οδηγείς έτσι ώστε να βοηθάς το σύστημα φόρτισης. Όμως αυτό είναι κάτι που με τη βοήθεια όλων των ενδείξεων στην οθόνη, γίνεται λίγο σαν βιντεοπαιχνίδι, και μαθαίνεις γρήγορα πως να κρατάς την μπαταρία και φορτισμένη, αλλά και συνέχεια σε χρήση ώστε να μειώνει την κατανάλωση.

Οπότε τι λες; Είναι το σύστημα της Toyota πιο κατάλληλο για τη δική σου χρήση; Το έχεις σκεφτεί ποτέ που θα φορτίζεις το plug-in υβριδικό; Και τελικά μήπως σου φαίνεται η όλη αλλαγή στον τρόπο οδήγησης πιο δύσκολο από το να βάλεις μια πρίζα στο σπίτι; Μπορείς όμως;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »