Αναβιώνει το Thunderbird η Ford;

1.766 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2021)

Η Ford φαίνεται πως κινείται προς την αναβίωση κάποιων ονομάτων με βαριά κληρονομιά, για να τα χρησιμοποιήσει στα νέα της ηλεκτρικά μοντέλα.


Aίτημα στο γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ για την κατοχύρωση του ονόματος Thunderbird έκανε η Ford στις 13 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει πως θα δούμε το όνομα αυτό να χρησιμοποιείται ξανά από την φίρμα στο μέλλον.

Το όνομα αυτό χρησιμοποιήθηκε για πρώτο φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής το 1955 για ένα διθέσιο cabrio με μοτέρ πολλών κυβικών. Η παραγωγή του μοντέλου σταμάτησε το 1997, πριν επιστρέψει το 2002 και μπει ξανά στην παραγωγή μέχρι το 2005.

Ο Jason Castriota, επικεφαλής της Ford για τα ηλεκτρικά οχήματα είχε σημειώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η φίρμα θα κοιτάξει να αναβιώσει παλιά θρυλικά ονόματα για τα καινούρια ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Η Ford πιστεύει πως η απόφαση να δώσει στο πρώτο της ηλεκτρικό crossover το όνομα Mustang Mach-E ήταν μια σπουδαία κίνηση και φαίνεται πως θέλει να το επαναλάβει, αυτή την φορά για χάρη του ονόματος Thunderbird.

 H Mustang Mach-E διατίθεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου (standard range 75,7 kWh και extended range 98,8 kWh) είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρων σταθερού μαγνήτη.  Η Mustang Mach-E GT είναι η πιο ισχυρή έκδοση καθώς ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0 -100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα., αποδίδοντας προβλεπόμενη ισχύ 487 ίππων και ροπή 860 Nm.

Τα αποδοτικά συστήματα κίνησης προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 610 χλμ. (πρωτόκολλο WLTP) για την Mustang Mach-E με πίσω κίνηση, και μέχρι 540 χλμ. για την τετρακίνητη Mustang Mach-E και την έκδοση First Edition.
 

AUTOFIT PASXA
vw