• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στο εμφανισιακό κομμάτι, το ανανεωμένο Kuga δέχεται τις σχεδιαστικές επιδράσεις του Ford Edge, υιοθετώντας μια μεγάλη εξαγωνική μάσκα.

Με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, χωρητικότητας 1,5 – 2.0 λίτρων και απόδοσης 120 – 182 ίππων, θα είναι διαθέσιμο το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το ανανεωμένο Kuga.

Η πιο «χτυπητή» αλλαγή στο εσωτερικό είναι η μεγαλύτερη οθόνη (8 ιντσών) του νέου συστήματος infotainment SYNC 3, το οποίο είναι συμβατό με λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto.

Η Ford αντικατέστησε το συμβατικό χειρόφρενο με ηλεκτρονικό, ενώ επανασχεδίασε και το τιμόνι. Προς όφελος της εργονομίας, η κεντρική κονσόλα «ελάφρυνε» από κουμπιά και διακόπτες.

Ανανεωμένο Ford Kuga

8.784 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/2/2016

Με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στα 1.500 κ.εκ., με ραφιναρισμένη εμφάνιση και αναβαθμισμένο εσωτερικό, έρχεται προς τα τέλη του έτους το ανανεωμένο Ford Kuga.

 
Μπορεί η Ford να μας έχει δείξει ήδη μέσω το αμερικάνικου Escape την ανανέωση του Kuga, αλλά σήμερα βλέπουμε για πρώτη φορά την ευρωπαϊκή εκδοχή του μοντέλου. Οι αλλαγές στο αυτοκίνητο είναι περισσότερο τεχνικής και λιγότερο αισθητικής φύσης.

Στο εμφανισιακό κομμάτι, λοιπόν, το ανανεωμένο Kuga δέχεται τις σχεδιαστικές επιδράσεις του Ford Edge, υιοθετώντας μια μεγάλη εξαγωνική μάσκα. Ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες και τα φώτα, με τα μπροστά να είναι bi-xenon και να έχουν φώτα ημέρας LED. Νέας σχεδίασης είναι και οι τροχοί των 17-19 ιντσών, ενώ στην παλέτα των χρωμάτων προστίθεται η απόχρωση Copper Pulse.

Η πιο «χτυπητή» αλλαγή στο εσωτερικό είναι η μεγαλύτερη οθόνη (8 ιντσών) του νέου συστήματος infotainment SYNC 3, το οποίο είναι συμβατό με λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto. Η Ford, επίσης, αντικατέστησε το συμβατικό χειρόφρενο με ηλεκτρονικό, ενώ επανασχεδίασε και το τιμόνι. Προς όφελος της εργονομίας, η κεντρική κονσόλα «ελάφρυνε» από κουμπιά και διακόπτες.

Περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, το παρόν στο ανανεωμένο Kuga δίνει ο νέος 1.5 TDCi των 120 ίππων. Συνδυάζεται μόνο με κίνηση μπροστά και προσφέρει κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 της τάξης των 115 γρ./χλμ. Όσοι θέλουν πετρέλαιο και 4κίνηση, ας ρίξουν μια ματιά στους 2λιτρους TDCi των 150 και 180 αλόγων.

Βασική προσθιοκίνητη έκδοση βενζίνης, τώρα, είναι αυτή που φοράει τον 1.5 EcoBoost, ο οποίος βγαίνει με δύο αποδόσεις στους 120 και 150 ίππους. Διατίθεται ο εν λόγω κινητήρας και με 182 άλογα και συνδυάζεται με το σύστημα 4κίνησης της Ford, το Intelligent All Wheel Drive. Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Ford Kuga θα αρχίσουν στην Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Δείτε το video του νέου Ford Kuga:

Tags: FORD KUGA