14 φωτογραφίες »

Ανανεωμένο Skoda Kodiaq (+video)

28.618 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2021)

Το ανανεωμένο Skoda Kodiaq έκανε την επίσημη πρεμιέρα του με αλλαγές στο εξωτερικό, περισσότερη τεχνολογία, οικολογικό εσωτερικό και έκδοση RS αλλά αποκλειστικά με βενζινοκινητήρα!

Το μεσαίο SUV της Skoda μετά από περίπου πέντε χρόνια παρουσίας στην αγορά δέχεται το καθιερωμένο αισθητικό φρεσκάρισμα για την συνέχιση της εμπορικής του πορείας. Παράλληλα, ενσωματώνει και μερικές βελτιώσεις στο τεχνολογικό σκέλος της καμπίνας, αλλά ας τα δούμε με τη σειρά.

Ξεκινώντας, λοιπόν, από την φρεσκαρισμένη εξωτερική εμφάνιση η οποία χαρακτηρίζει το τσεχικό SUV, μπορούμε να διακρίνουμε το επανασχεδιασμένο καπό, που καταλήγει σε μια ανασχεδιασμένη γρίλια με μεταλλικό ή μαύρο φινίρισμα στην έκδοση RS. Οι LED προβολείς (μπρος και πίσω) είναι πιο λεπτοί  σε σχέση με πρίν και χρησιμοποιούν τεχνολογία matrix LED (μπροστά) ως προαιρετικό εξοπλισμό. Σε κάθε περίπτωση τα βασικά φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με τα φώτα ομίχλης στον προφυλακτήρα δίνουν ένα μοτίβο «τεσσάρων ματιών», όπως αναφέρει η μάρκα. Επίσης η νέα σχεδίαση των προφυλακτήρων έχει κάνει το Kodiaq λίγο πιο αεροδυναμικό από ό,τι στο παρελθόν. Αναλόγως της έκδοσης, το ανανεωμένο Kodiaq μπορεί να εξοπλιστεί με τροχούς 17 έως 20 ιντσών. Το μεγαλύτερο μέγεθος το βρίσκουμε και στο ισχυρό RS σε σκούρο φινίρισμα.  
 
Μπαίνοντας στην καμπίνα, τα προαιρετικά εργονομικά καθίσματα τυλιγμένα σε διάτρητο δέρμα έχουν δυνατότητες λειτουργίας μασάζ, θέρμανσης αλλά και ηλεκτρικής ρύθμισης. Παράλληλα το εσωτερικό του SUV της Skoda διαθέτει αυξημένη οικολογική συνείδηση, αφού σε ορισμένες εκδόσεις υπάρχουν καθίσματα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα φυτικά υλικά. Το βασικό μοντέλο περιλαμβάνει νέα υφασμάτινη ταπετσαρία. Στα παραπάνω προσθέστε και ένα προαιρετικό πακέτο M για την έκδοση Style που φέρνει έναν συνδυασμό ταπετσαρίας από δέρμα και ύφασμα.
 
Από εκεί και πέρα το νεότερο τιμόνι δύο ακτίνων που έχουμε δει πρόσφατα στην Octavia προστίθεται και στο Kodiaq, καθώς και ένας πιο εξελιγμένος φωτισμός περιβάλλοντος LED. Ένα αναβαθμισμένο σύστημα ήχου Canton με δέκα ηχεία και με sub-woofer ανεβάζει τα ντεσιμπέλ και τη διάθεση στην καμπίνα, ενώ για το τέλος αφήσαμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και την οθόνη αφής έως και 9,2 ιντσών για το σύστημα infotainment.
 
Το Skoda Kodiaq έρχεται τώρα με πέντε κινητήρες, δύο turbo diesel και τρεις turbo βενζινοκινητήρες. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Kodiaq RS χάνει τον bi-turbo diesel κινητήρα. Η μόνη επιλογή για την «καυτή» έκδοση του ανανεωμένου Kodiaq είναι ο 2λιτρος TSI βενζίνης απόδοσης 245 ίππων. Οι άλλοι διαθέσιμοι κινητήρες περιλαμβάνουν τον 1,5 TSI (βασικός) με 150 ίππους, το μοναδικό μοτέρ που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο 2λιτρος TSI προσφέρεται ακόμα και σε έκδοση 190 ίππων. Στο πετρέλαιο ο 2,0 λίτρων TDI Evo έρχεται με 150 ή 200 άλογα. Πέραν της βασικής επιλογής βενζίνης, όλες οι άλλες εκδόσεις συνδυάζονται με 7άρι DSG και τετρακίνηση, εκτός από την πρώτη επιλογή του ντίζελ (150 ίππους) που δίνει την επιλογή κίνησης στον μπροστά άξονα.
 
Το ανανεωμένο Skoda Kodiaq θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τον Ιούλιο, ενώ στην Ελλάδα, αναμένεται το φθινόπωρο, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται πιο κοντά στο λανσάρισμα του μοντέλου.
 

NEO TRAFIC
moto