Στην ανανέωση του Abarth 595 Pista προχώρησε η ιταλική μάρκα.

Εξωτερικά το μοντέλο λαμβάνει ένα γκρι ματ χρώμα.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέα σπορ καθίσματα που τιμούν την 70ή επέτειο του Ιταλού κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Αναβαθμίστηκε το Abarth 595 Pista

14.735 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2019)

Στην αναβάθμιση του Abarth 595 Pista προχώρησε η ιταλική μάρκα, κάνοντας το «καυτό» μοντέλο ακόμα πιο ισχυρό έχοντας πλέον στη διάθεσή του μεγαλύτερο τούρμπο και 165 ίππους.


Το αναβαθμισμένο μοντέλο μέσω του οποίου η Abarth -όπως η ίδια δηλώνει- απευθύνεται στους νεότερους φίλους της μάρκας, έχει ως «καρδιά» έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,4 λίτρων ο οποίος προσφέρει 165 ίππους και 230 Nm ροπής και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων.
 
Το βασικό χαρακτηριστικό που περιγράφει ο «σκορπιός» είναι μια μεγαλύτερη τουρμπίνα που προέρχεται από την Garrett με τη σχέση συμπίεσης να έχει μειωθεί σε 9:1 από 9,8:1. Το νέο τούρμπο δεν κάνει το μοντέλο πιο ισχυρό από το 595 Turismo, ωστόσο η μάρκα υποστηρίζει πως τα 230 Nm ροπής είναι διαθέσιμα από τις 2.250 στροφές / λεπτό. Μένοντας στο κομμάτι των επιδόσεων η Abarth δεν αναφέρει χρόνο για το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα, λέει όμως πως το ανανεωμένο 595 Pista έχει τελική ταχύτητα 218 χλμ./ώρα και με πέμπτη σχέση στο κιβώτιο επιταχύνει από τα 80 έως τα 120 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα.

Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το ειδικό σύστημα πέδησης της Abarth με αεριζόμενους δίσκους 284 χιλιοστών μπροστά και 240 χιλιοστών πίσω, το σύστημα εξάτμισης Record Monza και αμορτισέρ Koni στον πίσω άξονα με τεχνολογία Frequency Selective Damping (FSD).
 
Εξωτερικά το μοντέλο λαμβάνει ένα γκρι ματ χρώμα, όμως η Abarth γνωστοποιεί πως συνολικά εννέα χρώματα είναι διαθέσιμα και μπορούν να συνδυαστούν με το πακέτο Adrenaline Kit που προθέτει ανοιχτά πράσινα διακοσμητικά στοιχεία. Παρών και το λογότυπο της έκδοσης «Pista» στην πόρτα του χώρου αποσκευών.
 
Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέα σπορ καθίσματα που τιμούν την 70ή επέτειο του Ιταλού κατασκευαστή αυτοκινήτων, γράφοντας «Abarth 70» στις πλάτες, ενώ η καμπίνα διαθέτει και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Uconnect που συνοδεύεται από οθόνη επτά ιντσών και μεταξύ άλλων προσφέρει πλοήγηση, το σύστημα τηλεμετρίας Abarth Telemetry και τη δυνατότητα σύνδεσης με τις εφαρμογές Android Auto και Apple CarPlay.
 
Το κόστος απόκτησης του Abarth 595 Pista ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 19.135 λίρες (περίπου 21.470 ευρώ).

Hyundai
NISSAN