Αναπτύσσουν συστήματα αυτόνομης οδήγησης Bosch και VW

Αναπτύσσουν συστήματα αυτόνομης οδήγησης Bosch και VW

1.317 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2022)

Η VW ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Bosch πάνω στην ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 και 3 για τα επιβατικά της αυτοκίνητα.

Συνεργασία VW-Bosch πάνω στα αυτόνομα συστήματα

Το τμήμα ανάπτυξης λογισμικού Cariad του Ομίλου Volkswagen και η Bosch ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης για επιβατικά οχήματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα αναπτύξουν αυτόνομα συστήματα Επιπέδου 2 & 3

Η Cariad και η Bosch επιδιώκουν να αναπτύξουν συστήματα Επιπέδου 2 τόσο για οδήγηση στην πόλη όσο και σε αυτοκινητόδρομο, ενώ θα αναπτύξουν και λειτουργίες Επιπέδου 3 για οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Η SAE International ορίζει τα συστήματα Επιπέδου 2 ως εκείνα που παρέχουν υποστήριξη διεύθυνσης και πέδησης/επιτάχυνσης στον οδηγό, ενώ τα συστήματα Επιπέδου 3 είναι εκείνα που παρέχουν αυτοματοποιημένη οδήγηση σε ορισμένες συνθήκες ενώ υπάρχει οδηγός. Τα πρώτα συστήματα Επιπέδου 2 θα εξοπλίσουν τα μοντέλα της εταιρείας το 2023.

Mercedes και Tesla έχουν κάνει βήματα για την ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων

Με τη συνεργασία αυτή, η VW προσπαθεί να προσεγγίσει τους ανταγωνιστές της στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Τον Δεκέμβριο, η Mercedes-Benz πήρε το πράσινο φως  για να αναπτύξει συστήματα Επιπέδου 3 στη Γερμανία, ενώ η Tesla προσφέρει ήδη το Autopilot, ένα σύστημα που προσφέρει λειτουργίες Επιπέδου 2.